Herkulovo další napínavé dobrodružství

Alzbeta Dvorakova_Herkules na zamku
Kocour Herkules a kočka Komtesa se v novém příběhu Alžběty Dvořákové dostávají se svými majiteli na zámek. A je to vskutku podezřelý zámek, ve kterém stolička mluví a postavy z obrazů ožívají! Rozhodně se tu děje něco nekalého…

Napínavý příběh se strašidelnými prvky je volným pokračování knížky Herkules a strašidla. Hlavními hrdiny jsou opět kocour Herkules a kočka Komtesa, kteří se tentokrát se svými majiteli Martou a Janem přestěhují na zámek, kde Marta restauruje staré obrazy. V zámku se však brzy začnou dít prapodivné věci. Vzácné knihy ohrožuje armáda drzých myší, ve studni se začne kazit voda, stará stolička mluví a dožaduje se odpovědí na své hádanky, dračí hodiny začnou samy od sebe jít a postavy na obrazech ožívají. Zdá se, že zámku hrozí nebezpečí, které mohou odvrátit pouze Herkules a Komtesa – a také potkanka jménem Jasmína. Knížka je určena především dětem mladšího školního věku.

 

Herkules na zámku

Autorka: Alžběta Dvořáková
Ilustrovala: Eva Chupíková

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1265-2
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Herkules na zámku vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázky z knihy

Alzbeta Dvorakova_Herkules na zamku_ukazka1

Alzbeta Dvorakova_Herkules na zamku_ukazka2

Prohlédněte si další ukázky.

 

Alžběta Dvořáková

Alžběta Dvořáková je překladatelka, redaktorka a lektorka češtiny pro cizince. Je spoluautorkou knihy Cesta z mlčení a autorkou pohádek Nanukova dobrodružství a Herkules a strašidla.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.


Nakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřilo především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly další oblasti jako sociologie, politologie, zdraví, média, antropologie, ekologie, filozofie, ekonomie, sémiotika či kulturologie. Velkou skupinu čtenářů Portálu tvoří rodiče. Pro ně jsou určeny praktické příručky o výchově a také knihy her a nápadů rozvíjejících dětskou tvořivost, které úspěšně využívají i učitelé a vychovatelé.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHerkules na zámku

Dvořáková, Alžběta

Portál, 2017

Napsat komentář