Aktuální aukce

Příhozem v aukci vyjadřujete souhlas s Pravidly aukcí v Klubu knihomolů.
Doporučení:
Share

Vývojová dysfázie

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

128,- Kč

(vyvolávací cena)

Vývojová dysfázie je v současné době poměrně často stanovovaná diagnóza u dětí. Mnoho rodičů (ale i dalších zájemců o logopedickou problematiku) nemá jasno v tom, co všechno se pod pojmem vývojová dysfázie skrývá. Publikace vznikla z potřeby poskytnout rodičům, ale i dalším zájemcům, např. z řad dětských lékařů, pedagogických pracovníků (učitelů v mateřských i základních školách, asistentů pedagoga), dětských psychologů a dalších, text, který srozumitelným způsobem shrnuje základní informace o této diagnóze.

Pro jasnější náhled do problematiky začíná kniha kazuistikami – příběhy dětí s vývojovou dysfázií. Text dále představuje, co vývojová dysfázie je, jak se dělí, jaké má příčiny, symptomy. Rovněž se věnuje diferenciální diagnostice a představuje tým odborníků, na které je možné se při péči o dítě s vývojovou dysfázií obrátit. V knize najdou čtenáři i konkrétní tipy a rady pro rozvoj oslabených oblastí. Nechybí ani pohled na specifika dětí s vývojovou dysfázií ve školních institucích (zejména mateřské a základní škole). Kniha je doplněna odkazy na konkrétní didaktické hry a pomůcky, které lze při práci s dětmi s touto diagnózou využít.

Poštovné 85 Kč.

Bang!

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

245,- Kč

(vyvolávací cena)

Dnes víme, že hvězdy na obloze jsou vzdálená slunce, z nichž mnohá jsou větší a svítivější než to naše, což ze Země dělá bezvýznamnou planetu. Co se ale rozkládá za tím vším? Jak vesmír vznikl? Jak se vyvíjí a jak jednou skončí – jestli skutečně skončí? Rockový hudebník a astrofyzik Brian May, legendární sir Patrick Moore a astrofyzikové Chris Lintott a Hannah Wakefordová vyprávějí příběh vesmíru od zrození prostoru a času při velkém třesku až do vzdálené budoucnosti, a to jak předvídatelné, tak i nepředstavitelně vzdálené. Aktualizované a rozšířené vydání knihy Bang! – bestselleru o vzniku a vývoji vesmíru – je doplněno o nejnovější poznatky o hvězdách a galaxiích či objevech planet a nové teorie o temné hmotě a temné energii. Text provázejí úchvatné fotografie z největších dalekohledů, pozemských i vesmírných. S vývojem dalekohledů a technologií se zdá, že astronomie stojí na pokraji další revoluce. Je tedy vhodná doba, abychom si udělali inventuru toho, co víme (a co nevíme) o vesmíru.

Poštovné 90 Kč.

Radost z pozorování savců

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

168,- Kč

(vyvolávací cena)

Venku za ranního rozbřesku, okolo domu v průběhu celého dne i noci, na loukách, v lese, u vody i v otevřené krajině – všude a v každém okamžiku můžete pozorovat u nás žijící savce! Ať už při plavbě na kánoi, ze sedla jízdního kola, vleže na břiše ve vhodném úkrytu, nebo dokonce z auta na okraji města – jistě je najdete, neboť naši savci žijí všude kolem nás. A při jejich objevování můžete někdy zažít opravdové dobrodružství.
U každého druhu se dozvíte, kde ho můžete najít a kde určitě ne. Zjistíte, že zvířata mají své vlastní vnitřní hodiny. Podle nich budete vědět, kdy máte největší šanci ho spatřit. Savci neputují do teplých krajin. Jakmile se ochladí, někteří jednoduše upadnou do zimního spánku. Zde se dozvíte, která zvířata v zimě pozorovat nemůžete.

Poštovné 85 Kč.

Sugar

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

158,- Kč

(vyvolávací cena)

Svět se prý dělí na dva typy lidí. Ty, kteří mají rádi psy, a ty, kteří milují kočky.
Vlámský autor Serge Baeken bezpochyby spadá do druhé kategorie.
Na osmdesáti stranách vypráví autobiografický hravý příběh o svém životě s kočkami.
Tim, Jeff, Maya, Rikki, to jsou jména jen několika z nich. Jako ústřední hrdinku
svého komiksu si ovšem Baeken zvolil černou kočku Sugar, která ho životem
doprovázela po celých osmnáct let.
V propojené síti černobílých oken sleduje její každodenní svět. Sugar běhá, hraje si
nebo chytá mouchy, zatímco se v pozadí odehrává až na výjimky poklidný rodinný
život.

Poštovné 85 Kč.

Zábavné luštění – přísloví a pořekadla

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

83,- Kč

(vyvolávací cena)

Znáš česká přísloví a pořekadla?
Baví tě luštění šifer, křížovek a doplňovaček?

Pak otevři tento sešit a procvič si svoje znalosti, ať víš, proč je dobré být ranní ptáče, kdo je nejlepší kuchař nebo jaké ovoce chutná nejlépe.

V publikaci najdete:
- 108 zábavných úkolů: šifry, křížovky, osmisměrky, doplňovačky a mnoho dalších,
- srozumitelné vysvětlení významu všech luštěných přísloví a pořekadel.

Poštovné 85 Kč.

Co v učebnici dějepisu nenajdete

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

66,- Kč

(DANALF)

Tato v pořadí již třetí kniha od oblíbené autorky historických knih pro starší děti se věnuje období starověku v Africe, Evropě a Asii. Je rozdělena do šesti částí, které vám umožní poznat země i život jejich obyvatel, a to především prostřednictvím pozoruhodných, překvapivých i úsměvných zajímavostí, které v učebnicích dějepisu nenajdete.

Poštovné 85 Kč.

Expedice badatele Věnceslava Brábka do devonských krajin s prvními pralesy

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

160,- Kč

(Pohoda)

Chcete nahlédnout do třetího z deníků, které několik desetiletí ležely ve sklepě Národního muzea v Praze a objeveny byly až při jeho rekonstrukci? Možná už víte, že si je psal badatel Věnceslav Brábek na své dobrodružné cestě, jakou si ani nedovedete představit. Pochopitelně! Cestovat do období svrchní křídy v druhohorách, o kterém vypráví první díl série, pak ve druhém dílu do období siluru a teď do devonu v prvohorách není jen tak. A na druhé a třetí cestě Věnceslava provázela Aurélie, která si stejně jako on vedla deníkové záznamy o všem, co společně prožívali.

Poštovné 85 Kč.

Hoření dogmat

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Kniha se zabývá významem lékařských osobností českého původu v rámci Druhé vídeňské lékařské školy. Hlavním jejím cílem je zhodnotit, jakou tato škola sehrála úlohu jak v oblasti medicíny, tak z pohledu české historie, a posoudit, zda její reprezentanty a jejich dílo lze označit za hodné světového jména a významu. Autor zpracoval podstatné údaje o hlavních představitelích tohoto uskupení a porovnal je s desítkami významných osobností různých národů. Poté, co průběžně zodpověděl mnohé dílčí otázky, označil Druhou vídeňskou lékařskou školu za uskupení světově významné a originální. Hlavní osobnosti, kterými byli profesoři Karel Rokitanský, Josef Škoda, Ferdinand Hebra, Josef Hyrtl a Jakob Kolletschka, spolu s dalšími spolupracovníky i významnými následovateli výrazným způsobem zasáhli do tehdejších poměrů v medicíně, zprvu ve Vídni a zanedlouho i v Evropě a ve světě a zanechali velmi bohatý odkaz pro budoucí generace lékařů a vědců. Někteří z nich nejednou překročili hranice svého oboru i směrem do oblasti kulturní, hospodářské, filozofické i politické. Pro všechny tyto úspěchy, které jsou i v dnešní době respektovány ve světě, což dokládá použitá zahraniční bibliografie z posledních desetiletí, si tato škola a její reprezentanti zaslouží rovnocenné postavení po boku jiných velkých osobností českého národa v 19. století.
Na poli medicíny pak nedocenění čeští velikáni patří mezi velmi významné osobnosti celé její historie a zcela jistě si proto zaslouží další zájem badatelů. Tento zájem se zatím v české historiografii jeví spíše jako okrajový.

Poštovné 85 Kč.

V hlavní roli Adele Astairová

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

215,- Kč

(vyvolávací cena)

Fred Astaire je jeden z nejslavnějších tanečníků 20. století, jenž spolu se svou partnerkou Ginger Rogers dobyl jeviště a kina po celé Americe. Málo se však ví, že proslulé duo Ginger a Fred mělo svého předchůdce: první taneční partnerkou slavného Freda byla jeho starší sestra Adele. Sourozenci Astairovi (původním jménem Austerlitzovi, rodina si po příchodu do Ameriky změnila jméno) byli dětskou senzací již na počátku století a kritikové tehdy dokonce považovali o tři roky starší Adele za tu talentovanější a zářivější polovinu sourozeneckého dua. 

Jejich světový úspěch se zrodil v den, kdy společně nastoupili premiérovou cestu do Evropy, jež jim od základů změnila život. Především Adele na evropských podiích zářila a Londýn ji přivítal jako superhvězdu. U nohou jí klečeli synové z nejváženějších aristokratických rodin včetně samotného následníka, ovšem Adele měla – na rozdíl od cílevědomého bratra – o svém životě jinou představu. 

Adelin příběh dokresluje její fiktivní přítelkyně Violet, mladá tanečnice pocházející z nuzných poměrů, jež se stůj co stůj snaží uspět ve velkém světě prken, jež znamenají svět. A dosažení svých cílů je ochotná obětovat takřka vše. 

Plastický příběh Adelina života se v rychlém tempu odvíjí na pozadí převratných historických událostí. Jak ve velkém, celosvětovém měřítku, tak i v drobných detailech týkajících se postavy Adele se autorka důsledně přidržuje faktů a už od první stránky nás vtáhne do atraktivního, ale mnohdy i drsného světa profesionálních tanečníků.

Pozn.: naražené zadní desky knihy->sleva!

Poštovné 85 Kč.

Úlet civilizované holky

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

163,- Kč

(vyvolávací cena)

Vypravit se s batohem na středověkou pouť je opravdu úlet. Natož, pokud se jedná o civilizovanou dámu, zvyklou na lodičky, přehlídková mola a pódia společenských akcí. Ale není život někdy právě o tom? Udělat velký krok za hranice naší komfortní zóny? Protože tam venku čeká nejen dobrodružství, ale i výzva a také mnohá setkání...
Cesta svatého Jakuba neboli Svatojakubská cesta je historická síť poutních cest, které vedou ke hrobu svatého Jakuba Staršího v katedrále ve španělském městě Santiago de Compostela. Historie svatojakubské pouti sahá až do roku 951. V posledních letech se cesta těší nevšednímu zájmu stovek tisíc poutníků. Symbolem této pouti je již od středověku mušle hřebenatka.
Eva Čerešňáková je česká moderátorka, manažerka a životní optimistka. Dlouhá léta se věnovala také modelingu. V roce 2007 získala titul I. česká vicemiss a Českou republiku reprezentovala na světové soutěži krásy Miss Earth. Mnoho let se věnuje charitě, zasloužila se o postavení dvou základních škol v Bangladéši a v současné době se zaměřuje především na moderování, koučink a mentoring. Ráda cestuje, mluví plynně pěti světovými jazyky a dělá v životě hlavně to, co ji baví.

Poštovné 85 Kč.

Smažák od Papeže Františka

Konec aukce: DNES v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

Sbírka povídek o tom, že Buddha v muzeu nemluví, že cesta za Sněhurkou může být strastiplná nebo že bez Papeže Františka se smažák neusmaží.

Volné pokračování knihy Bůh a neonové žabky (Pointa, 2021), které nás zavede na jihočeskou samotu, do exotických dálek i na zasněžený Vyšehrad. Příběhy o neobyčejných setkáních, o tom, kde je doma nebo jak moc se podobáme svým rodičům, propojují nadhled, humor a lidskost. Díky svým rozměrům se vám knížka snadno vejde do kabelky nebo kapsy a pobaví vás nebo dojme, kdykoli budete potřebovat.

Poštovné 85 Kč.

Jehovista

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

240,- Kč

(vyvolávací cena)

Ota, dvacetiletý syn jednoho z vedoucích svědků Jehovových v Čechách, se vydává do Aše, aby posílil věřící v tamním sboru. Zpočátku ve své snaze zažívá úspěch – proniká do svérázného sborového prostředí, přesvědčuje jinověrce, toulá se příhraniční divočinou. Čím dál více ho však pronásledují potlačované pochybnosti a výčitky svědomí pramenící z toho, že před lety zavrhl svého nejlepšího kamaráda, který byl z organizace exkomunikován. Ocitá se na pokraji temnoty... Časosběrný román čerpající ze skutečných zážitků se odehrává na počátku 21. století.

Poštovné 95 Kč.

Komnata ozvěn

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

56,- Kč

(DANALF)

Skvěle napsaná kniha Komnata ozvěn (The Echo Chamber) bez servítek a neuvěřitelně zábavným způsobem nastavuje zrcadlo dnešní době, především vlivu médií a sociálních sítí na život společnosti, kde může jediný příspěvek odeslaný z mobilního telefonu na Twitter či Instagram převrátit naruby život jedinci i celé jeho rodině, tak jak se to stalo hrdinům románu, rodině Cleverlyových, žijící v dnešním Londýně. Na jejich příběhu John Boyne ukazuje, jak se tak skvělá věcička jako mobilní telefon, neboli 180 gramů kovu, skla a plastu, může stát v rukou „ignorantů" a „hlupáků" velmi nebezpečnou zbraní. Člověk může být sebelaskavější filantrop, ale stačí pár slov utroušených v dobré víře a míněných jako podpora a svět sociálních sítí si všechno překroutí dle své vůle a učiní z dotyčného monstrum, jak na vlastní kůži poznají George Cleverley (slavný televizní moderátor u BBC), jeho manželka Beverley (spisovatelka, též slavná, ovšem nikoliv tak, jak by chtěla) a jejich tři dospělé či dospívající děti, Nelson, Elizabeth a Achilles). Během několika pouhých dnů absolvují objevnou cestu propletenou džunglí moderního života, kde minulé pravdy už neplatí a pečlivě budovaná reputace se může během okamžiku zhroutit. Na této cestě se dozví, jak nevraživým, rozezleným a neodpouštějícím se svět může stát, když člověk sejde z předepsané cesty.

Poštovné 95 Kč.

Bílý pramen (audiokniha)

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

153,- Kč

(vyvolávací cena)

V německém názvu Aše se připomíná popel. Dějiny jejího předurčení se málem naplnily, ale naděje žije dál…
V nejzápadnějším výběžku našeho státu, který se k českému území přidružil jako jeden z posledních cípů, odjakživa hospodařili téměř výlučně sudetští Němci. Pro Čechy z nížin byl příliš drsný. Hedvika Wunderlich z obce Wernersreuth – dnešního Vernéřova u Aše – ho přesto miluje s vroucností dospívající dívky, jelikož přes veškeré ambice cítí, že krajinu dětství zradit nelze. Nadaná dívka si sice ve snaze dát sbohem vesnické malosti troufá jako žádná jiná žena z jejich statkářského rodu, ale právě svou zaťatostí si koleduje o potíže. A v čem ji nepřibrzdí truchlivě patriarchální poměry, odtažitý otec i nevhodný ženich, to posléze dokoná dubová palice velkých dějin mezi osudovými léty 1914 a 1945. Palice, která si obzvlášť zasedla na obyčejné lidi a roztlouká jejich naděje bez ohledu na to, nakolik se sami provinili touhou žít líp.
Působivě syrová prvotina ašské rodačky vzdává hold rodné hroudě i lidem, kteří bývali její solí. Tak málo se tady dá získat – a tolik ztratit, ale jedině úcta k historické paměti to snad konečně změní.

Poštovné 85 Kč.

Cook anime

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

240,- Kč

(vyvolávací cena)

Máte rádi anime a japonskou kuchyni? Co takhle to propojit?

Stává se vám při sledování vašeho oblíbeného anime filmu či seriálu, že se vám sbíhají sliny nad večeří vašeho milovaného hrdiny? Jestli ano, tato kniha je pro vás perfektní. Uvařte si Narutův oblíbený miso chashu ramen (Naruto), ochutnejte nikujaga od přátelské tokijské ghoulky (Tokyo Ghoul) nebo si dejte jen obyčejné okayu s princem Ašitakou (Princezna Mononoke).

Diana Aultová má dvě velké vášně: vaření a sledování anime. Všimla si, že v těchto japonských filmech a seriálech hraje jídlo důležitou roli. A nápad byl na světě! Zkombinovala oba své koníčky a vznikla z toho kuchařka plná receptů, zajímavostí z anime světa a kulturních či jazykových perliček Japonska.

75 receptů na úžasná jídla z více než 500 vašich oblíbených anime filmů a seriálů!

Např.:
– Onigiri z Fruits Basket
– Taiyaki z My Hero Academia
– Hanami dango z Clannad
– Yaki tomorokoshi ze Silver Spoon
– Takoyaki z Mob Psycho 100
– Rýže z Haikyuu!!

Poštovné 85 Kč.

Tsagiglálal

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

145,- Kč

(Pohoda)

Sbírka vyprávění indiánů obývajících náhorní plošiny severozápadu USA a jihu kanadské Britské Kolumbie.
Dvacet pět příběhů v pěti kapitolách zaznamenaných podle původních vyprávění indiánských kmenů. Jedná se ucelený soubor mýtů a ledend z amerického severozápadu přeložený do češtiny.


Poštovné 85 Kč.

Dívka v pruhovaných šatech

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Strhující román založený na skutečném příběhu Židovky Heleny Citrónové a nacistického důstojníka Franze Wunsche.
Německo, rok 1947. Na stole doktora Hoffmana, amerického psychiatra sloužícího v Německu, přistává podivný soudní případ týkající se poválečné denacifikace. Před soud je předvolán bývalý osvětimský dozorce, Franz Dahler. Ten si s sebou bere nečekaného svědka – svou bývalou vězenkyni, která je v současnosti i jeho manželkou, Helenu.
Ve chvíli, kdy dozorcovo jméno poznává jiný muž, Andrej Novák, který byl stejně jako Helena v Osvětimi vězněn a který se po válce stal „lovcem nacistů na plný úvazek“, žádá, aby byl Dahlerův případ opravdu důkladně prošetřen. Tvrdí totiž, že tento bývalý příslušník SS Helenu v táboře zneužíval, manipuloval jí, a jinak se nechová ani teď, když ji přivádí s sebou do soudní místnosti.
Tichá a poddajná Helena opravdu působí jako klasická oběť násilí. Je na svém muži závislá každým slovem, každým pohybem. Když ale začne přítomným překládat svou výpověď, doktor Hoffman je obrazem, který se mu vytváří před očima, jen víc a víc zmatený. Helena totiž o pachateli mluví jako o spasiteli a žalující stranu zpochybňuje.
Čím víc Hoffman všechny účastníky procesu poznává, tím více začíná vše rozporovat. Čelí právě teď tomu nejnepředstavitelnějšímu příběhu o lásce, jaký kdy viděl, anebo se před ním pouze obhajuje žena, která minulost vnímá pod vlivem psychické nemoci zkresleně?
Hluboce psychologický román, vycházející ze skutečných událostí, čtenáře přenese zpátky v minulosti, do středu Osvětimi i do poválečného Německa, a donutí ho hádat, která ze stran má vlastně pravdu.

Poštovné 85 Kč.

Republika mezi rovností, růzností a jednotou

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

320,- Kč

(vyvolávací cena)

Kolektivní monografie Republika mezi rovností, růzností a jednotou přináší kapitoly, jež nejširším skupinám čtenářů přibližují problematiku sociálních a náboženských otázek nového československého státu. Několik studií se věnuje postavení žen po roce 1918 a aktivitám některých jejich spolků, dobovému společenskému konfliktu ohledně problematiky potratů a ochrany proti početí a v neposlední řadě snahám o odtrestnění vztahů lidí stejného pohlaví a odbourání jejich společenské příhany. Další skupina příspěvků se zabývá náboženskými otázkami, mj. významným tématem vzniku tzv. národních církví, různými úhly pohledu a východisky názorů na náboženské záležitosti či postavením římskokatolické církve i evangelických církví v nové republice.

Poštovné 95 Kč.

Věda možného a nemožného

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

Existuje obrovská třída věcí, které věda dosud téměř zcela opomíjela. Jsou klíčové pro pochopení fyzické reality jak v každodenním životě, tak na úrovni jevů, jimiž se zabývá fyzika, přesto se tradičně předpokládalo, že je nelze zahrnout do souboru vědeckých vysvětlení. Nejsou to fakta o tom, co je, ale
o tom, co by mohlo být (kontrafaktuály). Podle fyzičky Chiary Marletto se zohlednění kontrafaktuálů může stát příslibem revoluce ve způsobu formulování základních fyzikálních poznatků a poskytnutí vhodných nástrojů pro řešení nových technologických výzev – od dodání nové generace zařízení pro zpracování informací přes univerzální kvantový počítač až po návrh umělé inteligence. Každá kapitola v knize popisuje, jak lze pomocí tohoto přístupu vyřešit zapeklitý problém ve vědě, a je doplněna krátkými fiktivními příběhy, které vysvětlují hlavní myšlenku kapitoly. Jak Marletto ukazuje, úvahy o tom, co je možné, nám mohou poskytnout úplnější a nadějnější obraz fyzického světa.
Vychází ve spolupráci s nakladatelstvím Argo.

Poštovné 85 Kč.

Manifest za tmu

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

178,- Kč

(vyvolávací cena)

Tmy není třeba se bát, je nutné o ni pečovat.
Světlo je život, světlo je naděje… ale je tomu tak za všech okolností? Švédský vědec Johan Eklöf zkoumá, jak umělé osvětlení a světelný smog ovlivňují přirozené biorytmy fauny, flóry i člověka. Autor je zoolog, avšak na dosud opomíjený problém nadměrného využívání umělého osvětlení se dívá rovněž z pohledu kulturní historie, ekologie a filozofie.

Poštovné 85 Kč.

Ronaldo válí. Fotbalové superhvězdy

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

93,- Kč

(vyvolávací cena)

Přečti si, jak se Cristiano Ronaldo vypracoval z kluka, co nakopával v ulicích Madeiry plastové láhve v evropskou fotbalovou ikonu a jednoho z nejslavnějších sportovců světa. Čím je tak mimořádný? Třeba tím, že je jedním z nejrychlejších hráčů na hřišti. Je taky machr na patičky, kopání bodlem a nejrůznější kličky. Snadno vyskočí do výšky a skóruje hlavičkou a hlavně… dává spoustu gólů! Přečti si tenhle skvělý komiks a oslň kamarády vědomostmi o všem, co se Ronalda týká.

Poštovné 85 Kč.

Buď jako řeka

Konec aukce: ZÍTRA v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Sedmnáctiletá Victorie Nashová, jediná přeživší žena v rodině plné komplikovaných mužů, vede domácnost na rodinném statku s broskvoňovým sadem v malém farmářském městečku Iola v Coloradu. Wilson Moon je mladý tulák se záhadnou minulostí, vyhnaný ze své rodné země a odhodlaný jít svou vlastní cestou. Victorie s Wilem se náhodou potkají na rohu ulice a toto setkání zásadně změní jejich životy a rozpoutá koloběh touhy a nebezpečí. Když dojde k tragédii, Victorie opouští jediný život, který kdy poznala. Utíká do nedalekých hor, kde se snaží přežít v divočině bez jasné představy o tom, co jí přinese budoucnost. S měnícím se ročním obdobím sleduje i změny ve svém vlastním nitru a v krásné, ale drsné krajině nachází smysl a sílu jít dál. Znovu vybudovat vše, co ztratila, přestože její domov – statek i milovaný broskvový sad, který patří její rodině už po generace, má zmizet pod hladinou řeky Gunnison. Kniha Buď jako řeka, inspirovaná skutečnými událostmi, které provázely zkázu městečka Iola v 60. letech 20. století, je příběhem o hluboké lásce neochvějně čelící těžkostem a ztrátám, ale také o nalezení odvahy, nezlomnosti, přátelství a nakonec i domova – tam, kde bychom to nejméně čekali. Tento ohromující debut zkoumá, co znamená vést svůj život, jako by byl řekou – sbírat zkušenosti, plynout a hledat cestu vpřed, přestože je tok řeky přehrazen.

Poštovné 85 Kč.

Holky z Detroitu

Konec aukce: 19. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

220,- Kč

(vyvolávací cena)

Je rok 2018. Melanie Barnettová má za to, že už ví, o čem život je. Je zaměstnaná v marketingovém oddělení palírny kentuckého bourbonu, kde se má rozhodovat o jejím povýšení, a po rozchodu s bývalým snoubencem je přesvědčená, že láska a kariéra nejdou skloubit. Pak ovšem v tajné zásuvce automobilového veterána Jordana MX, šarlatové rudého sporťáku a symbolu jazzové éry, kterého jí odkázala její prapraprateta Violet, objeví ohmataný deník obsahující tajuplnou zprávu: Přeber si z tohohle příběhu, co chceš, Melanie, a na zbytek zapomeň.
Je rok 1921. Violet Bondová se nemusí nikomu podřizovat. Vypravila se do Detroitu, energií kypícího centra prosperujícího automobilového průmyslu a nejrychleji se rozvíjejícího města Ameriky, kde jí život přináší nečekaná dobrodružství. Jenže ve světě ilegálních náleven, nových přátel a nečekaných lásek je snadné ztratit kontrolu nad vlastním životem.
Když se Melanie ocitne na životní křižovatce, její a Violetin osud se nečekaně protnou. Ač je dělí několik generací, obě uvažují o tom, jak chtějí žít, a ptají se, co vlastně znamená být moderní ženou.

Poštovné 85 Kč.

Než tě nechám jít

Konec aukce: 19. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Je možné znovu věřit na „šťastně až do smrti“, když napoprvé to nevyšlo? Jejich láska měla trvat navždy. Když však život začal zasazovat ránu za ránou, Yasmen a Josiah Wadeovi zjistili, že láska sama o sobě nemůže vyřešit všechno. Ani zachránit jejich manželství. Yasmen nebyla připravená na to, jak se jí život rozpadne pod rukama, ale konečně se opět začíná radovat. S Josiahem našli nový rytmus a společně se starají o své děti i prosperující podnik. Přesto je to k sobě stále táhne jako dva magnety, což vyvolává otázku, zda jsou opravdu připraveni nechat toho druhého jít. Jeden ukradený polibek vede k dalšímu… a pak k dalším. Je to žhavé! Je to zakázané. Vše je pohádkové – dokud se neotevřou staré rány. Je příliš pozdě na nalezení jejich navždy? Nebo bude druhý pokus ještě lepší než ten první?

Poštovné 85 Kč.

Průzkumníkova cesta

Konec aukce: 19. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

183,- Kč

(vyvolávací cena)

Edgar Mitchell, jeden z dvanácti mužů, kteří stanuli na Měsící, popisuje v této autobiograficky laděné knize nejen obdivuhodné dobrodružství poutě vesmírem, ale i cestu stejně objevitelskou – zkoumání nevýslovného tajemství lidského bytí a vědomí.


Byl předevší astronaut-inženýr, vybavený komplexním vzděláním v matematice, kvantové fyzice, astrofyzice. Během své měsíční pouti zažil hlubový duchovní prožitek ne nepodobný savikalpa samádhi, pocitu vzájemné propojenosti vesmíru a lidských bytostí, kde poznávající a poznávané jednou jsou. Neváhá při svém pátrání spojovat současnou vědu s tisíciletými tradicemi mystických systémů. Zkoumá tak kontroverzní hranici objektivního a subjektu, hranici vědy a mys¬tiky, která však v jeho podání existuje pouze jen v naší myšlenkové mapě.

Edgar Mitchell nabízí vizi, v níž technologie a intuice se vzájemně harmonizují a snaží o dosažení hlubokého vědomí. Pravá cesta průzkumníka spočívá v tom, že nikdy neodmítne dobrodružství v pátrání po neznámém v kosmu i ve vesmíru našeho nitra.

Poštovné 85 Kč.

Srdce a Hlava

Konec aukce: 19. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

163,- Kč

(vyvolávací cena)

Život má být legrace! Ale co když vašim dětem brání přílišné přemýšlení v tom, aby si tu legraci užily?
Pojďme se na to podívat se Srdcem & Hlavou. Jsou to nejlepší přátelé, kteří společně pracují na tom, aby se udrželi v rovnováze. Srdce vnáší radost a lásku do přítomného okamžiku. Hlava dělá to, co je třeba udělat. Jenže co se bude dít, když se naši přátelé na den rozdělí? Tento příběh byl napsán proto, aby nám připomněl, jak moc důležité je naslouchat svému srdci a mít vstřícný přístup ke světu – mimo jiné proto, že nám to do života přináší radost

Poštovné 85 Kč.

Majka na motorce

Konec aukce: 19. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

178,- Kč

(vyvolávací cena)

Trochu komiks, trochu beletrie, trochu deník… A skvěle to funguje!
Majka sní o hrdinských činech a o dobrodružství. Jenže s rodiči, kteří ji nepustí samotnou ani na krok, se dostane leda tak na konec zahrady.
Pak ovšem zničehonic udeří tornádo a smete všechno, co se mu postaví do cesty. Majčini rodiče se ocitnou v ohrožení života a jediný člověk, který je může zachránit, je právě Majka.
Telefonní spojení je přerušené a záchranáře není jak přivolat. Majka dostane spásný nápad: vypůjčí si babiččinu starou motorku a vyrazí hledat pomoc na vlastní pěst.
No ano, Majce je teprve deset let… ale nohama na pedály dosáhne, tak o co jde?
S helmou naraženou na hlavě odjíždí po úzkých vesnických silničkách. Vyhne se všem nástrahám, které na ni ve zpustošené krajině číhají? A dokáže dojet do města dřív, než jí dojde benzin?

Poštovné 85 Kč.

Vzduch, který nás obklopuje

Konec aukce: 19. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

3,- Kč

(DANALF)

V autobiografickém románu Vzduch, který nás obklopuje Tom Malmquist odhaluje příběh staré, nevyjasněné vraždy, kterou si pamatuje ze svého dětství. Podaří se mu ji nakonec objasnit? A co přitom zjistí sám o sobě a o své minulosti i současném životě?
Když Tom najde v krabici s nepoužívaným nádobím starý novinový článek o vraždě mladého muže jménem Mikael K., jehož život byl brutálně ukončen jedné noci roku 1991 v jeskyni na břehu jezera Orl?ngen, okamžitě se ve vzpomínkách vrací do svého dětství ve švédském Huddinge, poblíž kterého se zločin odehrál. Během pátrání po tom, co se vlastně stalo, nachází Tom paralely se svým životem a celý případ se pro něj stane posedlostí. Kdo byl Mikael K.? A proč musel zemřít?

Poštovné 85 Kč.

Tinnitus řešení existuje!

Konec aukce: 19. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

168,- Kč

(vyvolávací cena)

Tinnitus je odborné označení pro hučení, pískání či šelest v uších. Není to nemoc sama o sobě, jde o příznak, jehož pravou příčinu se lékařům dosud nepodařilo zcela odhalit. V současnosti postihuje přibližně deset procent světové populace a objevuje se u čím dál mladších pacientů, i dětí. Stává se tak novou civilizační chorobou. Nepřetržitý zvuk může způsobovat i vážné psychické problémy, pacienti se často dostávají do sociální izolace, každodenní život je pro ně utrpením. Účinná metoda, jak tinnitus stoprocentně vyléčit, však zatím neexistuje.

Tinnitus má mnoho podob. Je to něco víc než jen obyčejná porucha sluchu – může mít rozličné příčiny, které zprvu nemusíme jen tak odhalit. Tinnitus lze mnohdy chápat jako příznak vnitřního nesouladu, vnitřní nerovnováhy. V této knize jsme se věnovali mnoha aspektům, jež s tinnitem přímo nebo i nepřímo souvisejí. Mnohé z nich byste možná v knize o tinnitu ani nečekali. Například koncepce, jako je salutogeneze, se týká celého našeho života. A to platí i pro terapeutickou práci s tinnitem.

V této knize jsme se zabývali různými faktory, jež ovlivňují tinnitus a jež jsme se snažili objasnit pomocí případových studií. Možná jste mohli to či ono nově objevit sami na sobě, možná jste také narazili na něco, co byste si přáli změnit – možná už jste s tím dokonce začali. A absolvovali jste několik, nebo dokonce mnoho cvičení v této knize. Takový proces může u mnoha lidí znamenat začátek dlouhé cesty, kterou je třeba zvládnout.

Tinnitus přitom u vás mohl fungovat jako spouštěč k tomu, abyste se v budoucnu intenzivněji zabývali sami sebou. Možná se dokonce rozhodnete absolvovat psychoterapii, jež může vhodným způsobem doprovázet takový proces uvědomování si vnitřních procesů. Pro řadu specifických oblastí osobnosti může poskytnout podporu také koučování nebo poradenství. Uvedli jsme čtyři nejdůležitější faktory, jež jsou zodpovědné za vznik a přetrvávání tinnitu. Podporují a umocňují koloběh, jenž udržuje sám sebe a v jehož důsledku se tinnitus stává chronickým. Tento koloběh je třeba narušit. Objevte užitečné strategie a použijte je! Kruh, který je na určitém místě narušen, se již nemůže točit dál.

Poštovné 85 Kč.

Fakta musí zatančit

Konec aukce: 19. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Proč bez detailu nelze nazřít celek? Čím se liší fakt od faktu prezentovaného čtenářům? Je skutečně Chladnokrevně Trumana Capoteho prvním románem non-fiction? K čemu může reportérovi posloužit hodně dlouhá šála? Proč je Hanna Krallová Mondrianem reportáže, a nikoli Chagallem? Jak Ryszard Kapuściński využíval své spisovatelské svobody? Je reportáž gonzo jen Amerika na drogách? „Slovo plní v reportáži úlohu svědka. Svědkové se však bohužel čas od času míjejí s pravdou, i když předtím přísahali, že nebudou lhát,“ říká Szczygieł. „My, reportéři a reportérky, se ocitáme v trojitém klinči (ve sportu nic takového nejspíš neexistuje, ale chci tím zdůraznit komplikovanost situace). Na jedné straně je svět, jehož setrvačníkem bývá lež, a máme tu i zpovídané osoby, jejichž paměť není vždy stoprocentní. Na druhé straně jsme tu pouze my sami: naše oči, naše uši a naše mozky, a tedy jen dost omezený percepční aparát. Na třetí straně pak stojí neobjektivní, poněkud svévolný jazyk, který nedokáže být věrohodným svědkem.“ Nová kniha Mariusze Szczygieła je vyznáním lásky k reportáži a současně četbou pro milovníky tohoto žánru i pro všechny ostatní, kdo mají určité pochybnosti o jeho věrohodnosti. Zároveň však může posloužit jako příručka těm, kteří se sami chystají psát.

Poštovné 85 Kč.

50 bitev, které změnily svět

Konec aukce: 19. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

270,- Kč

(vyvolávací cena)

Je padesát bitev málo, nebo moc? William Weir na reprezentativním vzorku ozbrojených konfliktů ukazuje, že dějiny skutečně píší vítězové!

50 bitev, které změnily svět (50 Battles That Changed the World) není kniha oslavující válčení. Přináší jiný pohled na světové dějiny – William Weir se zaměřuje na klíčové bitvy, které výrazně pohnuly kolem dějin a jejichž význam byl, jak historie prokázala, naprosto zásadní pro uspořádání světa tak, jak ho známe nyní. Jednotlivé konflikty sahají od dávné minulosti až do dvacátého století. Některé jsou notoricky známé – Marathón, Waterloo, Midway či Stalingrad, některé ale zastřela mlha dějin a my na jejich význam trochu pozapomínáme – povstání Níká, Dublin, Emauzy… Naučili jsme se vnímat dějiny jako sled jednotlivých dat, ale málokdy je umíme vnímat v souvislostech. Kniha 50 bitev, které změnily svět právě ony významné a pro pochopení kontextu zásadní souvislosti poskytuje. Zjistíme, že žádná bitva nevznikla „zčistajasna“, že každému ozbrojenému konfliktu, ať už válečnému, nebo civilnímu, předcházela série problémů, nedorozumění, frustrace či prostě touha po moci a že vítězství jedné či druhé strany nebylo tak samozřejmé, jak se nám s odstupem času může jevit. A také se dozvíme, že ani ve „velkých dějinách“ není nouze o naprosto nepravděpodobné náhody.
Je nesporné, že výsledky některých bitev či rozhodujících střetnutí zapříčinily zánik, nebo naopak přežití národů, států, či dokonce celých civilizací. Jak ale vybrat ty nejzásadnější? Autor se orientuje podle následujících aspektů: přínos pro demokracii a svobodu, střet mezi západní a východní kulturou, výboje a pokusy o nadvládu nad jinými národy atd.
Války nejsou jen mechanismem sloužícím k zabíjení, jsou i prostředkem technologického pokroku. Je až s podivem, kolik konfliktů bylo zásadně ovlivněno rozdílnou kvalitou technického vybavení soupeřících stran či inovativní vojenskou taktikou a nakolik tyto „vynálezy“ změnily tvář nadcházejících bojů. Ačkoliv z takového úhlu možná o vojevůdcích a vojenských velitelích příliš nepřemýšlíme, drtivá většina z nich si kladla za cíl ušetřit co nejvíc životů svých vojáků, a proto inovovali vybavení i taktiku boje tak, aby při plnění vojenských cílů padlo co nejmenší procento jejich mužstva.
Autor nemá prostor na obšírné líčení dobového kontextu a běžného života vojáka v poli (o civilistech, které každá válka zasáhne nejbolestivěji ani nemluvě), ale i přes to před nás předkládá obraz pětadvaceti století, kterými se jako krvavá linie táhne historie fatálních bitev, bez kterých by naše současnost vypadala dozajista úplně jinak.

Poštovné 85 Kč.

Bohemané

Konec aukce: 19. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

245,- Kč

(vyvolávací cena)

Kolik nám toho zanechali keltští Bójové? Jakou úlohu sehrály germánské kmeny v našich dějinách? Proč na českém území nevznikla provincie římského impéria? Plnil francký kupec Sámo tajný úkol? Co znamenala vražda knížete Václava pro český stát?

Nejstarší české dějiny jsou plné otázek. Na řadu z nich tato kniha odpovídá a představuje naši ranou historii v nejširších souvislostech čtivým, zároveň však fakty podloženým vyprávěním. Kniha je zároveň průvodcem po nejvýznamnějších a nejpozoruhodnějších místech naší dávné minulosti.

Poštovné 85 Kč.

Zrušený rozsudek

Konec aukce: 19. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

178,- Kč

(vyvolávací cena)

Mickey Haller je známý losangelský advokát, kterého šéf státního zastupitelství osloví se zvláštní nabídkou. Chce po něm, aby se v jistém mediálně sledovaném případu ujal role žalobce. Haller váhá, ale nakonec se nechá přesvědčit – mimo jiné i proto, že ho dráždí osoba obžalovaného. Jason Jessup byl před čtyřiadvaceti lety usvědčen z vraždy dvanáctileté dívky. Nejvyšší soud však nyní na základě analýzy DNA tento rozsudek zrušil a Jessup se až do nového procesu ocitl na svobodě. Navíc se stal miláčkem médií, prodává autorská práva na knihy i filmy a všude se stylizuje do role oběti justiční zvůle. Haller je však stále přesvědčen o jeho vině, a proto dělá maximum, aby navzdory nepříznivým okolnostem dosáhl Jessupova opětovného odsouzení. Najde si nejlepšího možného vyšetřovatele, detektiva Bosche, a rve se o každý důkaz, o každou svědeckou výpověď. Zároveň ale zjišťuje, že v mašinérii státního zastupitelství neběží vše tak, jak si původně představoval, a že spravedlnost musí mnohdy ustoupit politickým zájmům. A navíc se zdá, že se Jason Jessup na něco nekalého chystá...

Poštovné 85 Kč.

Bahno společnosti

Konec aukce: 20. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

270,- Kč

(vyvolávací cena)

Když vypukla druhá světová válka, pobýval Arthur Koestler na jihu Francie a pracoval na svém velkém románu Tma o polednách. Následující dva měsíce ho psal v Paříži, než byl zatčen a internován spolu s dalšími antinacisty, muži a ženami, kteří bojovali proti gestapu, uprchlíky před pronásledováním. Ti všichni tvořili ono „bahno společnosti“, které Francouzi uvězňovali, pouštěli na svobodu, opět uvězňovali a – až v příliš mnoha tragických případech – nakonec předávali nacistickým katům. Koestler vypráví příběh vlastního uvěznění a konečného útěku bez heroismu, lidsky, občas dokonce s humorem; zasazuje ho však přímo do pochmurného kontextu toho, co se stalo spoluvězňům, kteří neměli takové štěstí jako on. „V té době už evropský světadíl dospěl do stadia,“ napsal tehdy, „kdy bylo možné člověku bez ironie říci, že by měl být vděčný za to, že ho zastřelí, a ne uškrtí, setnou nebo ubijí k smrti.“

Poštovné 85 Kč.

Trápení všeho druhu

Konec aukce: 20. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

Mariana Leky se narodila v rodině psychologů, což se odráží v celém jejím díle. Tato zkušenost je přítomna také v autorčiných sloupcích, které vycházely tři roky v německém časopisu Psychologie Heute (Psychologie dnes). Leky v nich vypráví o starostech každodenního života: o nemoci, úzkosti, nespavosti, stresu, neúspěchu, nutkavém jednání a třeba i o lásce. Nahlíží na rozličná témata s laskavým humorem a současně k nim přistupuje s respektem. Ne pokaždé se podaří daný problém či otázku vyřešit, protože tak už to v životě chodí – autorka má však vzácný dar vypozorovat, co si člověk může z dané situace odnést, aby mohl znovu vstát a jít dál. V knižní mozaice Trápení všeho druhu předvádí, jaký účinek mohou mít texty bez ohledu na svoji délku, pokud z nich vyzařuje pochopení a životní moudrost a dokážou vtáhnout čtenáře hlouběji do vlastních myšlenek.
Dílo doprovázejí půvabné ilustrace Evy Bartošové, šité na míru jednotlivým textům.

Poštovné 85 Kč.

Bláhoví snílci

Konec aukce: 20. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Anglie, třicátá léta 20. století. Elizabeth má talent a sní o studiu na umělecké škole. Rodiče si ji ale představují v roli oddané manželky po boku bohatého Charlese Bonhama. Elizabeth rodičům slíbí, že když jí dovolí strávit rok na akademii, pak jejich přání poslušně splní. Ocitá se tak mezi bohémskými umělci, kde poznává, jak opojná i plná nástrah může být svoboda.


Poštovné 85 Kč.

S láskou, Chloe

Konec aukce: 20. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

183,- Kč

(vyvolávací cena)

Chloe Madisonová měla díky zazobaným rodičům všechno, na co si vzpomněla: drahé oblečení, exotické dovolené, byt na prestižní adrese a nos nahoru… Dokud ji jednoho rána nevytáhla z postele banda nerudných chlápků od FBI. Jak se ukázalo, máma s tátou ke svému bohatství nepřišli tak docela legální cestou… Od bezdomovectví Chloe dělí jen dobrá vůle kamarádek a poslední „dar“, který dostane od matky: adresa dědičky kondomového impéria a rádoby herečky Nicole Brantleyové, jež právě shání osobní asistentku. Sešup od královny večírků k holce pro všechno je pořádně strmý. Práci pro arogantní Nicole by Chloe snad ještě zvládla, jen kdyby jí situaci neustále nekomplikovali muži – neodbytným expřítelem s miliardami na kontě počínaje a tajemným sexy údržbářem konče. Chloe přitom touží jen po tom, po čem každá mladá žena v New Yorku: po skutečné lásce. A možná trošce zaopatření…

Poštovné 85 Kč.

Král českého braku

Konec aukce: 20. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

133,- Kč

(vyvolávací cena)

Václav Jelínek (1905–1967), který své romány podepisoval jako Sláva V. Jelínek a za nacistické okupace, kdy se „dal k Němcům“ pod jménem Willibald Yöring, byl fenoménem české brakové literatury let dvacátých až čtyřicátých. Byl neuvěřitelně plodný: během své spisovatelské kariéry vydal přes stovku „děl“, jejichž obsah sahal od „červené knihovny“ po dobrodružství všeho druhu. Oživované mrtvoly, oplodňování žen semenem z oběšenců, krysy požírající lidi… Notná dávka perverze Jelínka „proslavila“ tak, že jeho knihy jsou dnes cenným sběratelským artiklem – právě pro svou neuvěřitelnou stupiditu a dekadenci. Za okupace Jelínek udával své spoluobčany a byl za to pak odsouzen na několik let do vězení. Ve vazbě sepsal jakousi svou obhajobu, která však nemohla být jiná, než jeho „slavná“ díla.

Poštovné 85 Kč.

Rabbits

Konec aukce: 20. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

245,- Kč

(vyvolávací cena)

Je běžný pracovní den. Když si dáte na chvilku pauzu, na hodinách je 4:44 odpoledne. Mrknete do e-mailové schránky, v níž máte 44 nepřečtených zpráv. Vyděšeně si uvědomíte, že dnes je 4. dubna. A když jste pak v autě na cestě domů, vidíte, že tachometr ukazuje 44 444 najetých kilometrů. Náhoda? Anebo jste se právě ocitli na okraji králičí nory? Rabbits je záhadná hra založená na konceptu alternativní reality a je tak robustní, že jí jako hrací plocha slouží celý svět. Od počátku r. 1959 se jí odehrálo 10 kol a bylo vyhlášeno 9 vítězů. Jejich totožnost je neznámá. Totéž platí i o výhře. Není to ale bezpečná hra. Hráči v minulosti už umírali – a počet mrtvých stoupá.

Poštovné 95 Kč.

Dívčí válka 5

Konec aukce: 20. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

113,- Kč

(vyvolávací cena)

Uzdravená Šárka, bojovnice v řadách husitského vojska, vypomáhá jako sanytrník. Jezdí městem a sbírá lidské výkaly, aby z nich vyráběla surový krystalický ledek (dusičnan draselný), základní surovinu pro výrobu černého střelného prachu. Jako nová posila husitů se na scéně objevují adamité, hnutí tvořené zcela nahými muži a ženami. Šárka se znovu setkává se svou starou přítelkyní Gabrielou, která se mezitím k novému hnutí přidala a pozve Šárku na adamitskou mši. Šárku zde ohromí pohled na věřící v transu oddávající se bezuzdným orgiím. Žižka se začíná mít před jinověrnými adamity stále více na pozoru.

Poštovné 85 Kč.

Svatava

Konec aukce: 20. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

72,- Kč

(Naru)

Románový objev roku! Příběh o osudovém setkání spiritistického média s indickým mesiášem a také o tom, že největším zázrakem je odvaha být sám sebou.

Začíná dvacáté století. Evropané znavení tempem průmyslové revoluce zjišťují, že ani technický pokrok není samospasitelný. Reakcí na ztrátu starých jistot je dekadentní únik do ezoterických nauk, tajných spolků a narkotik. Trojice pražských okultistů objevuje jógu a doufá, že jim tento exotický metafyzický tělocvik poskytne odpovědi na to, jak posunout hranice vnímání, obnovit ztracené pouto s nadskutečnem či jak výtvarně znázornit absolutno.

Naproti tomu novopacká spiritistka Svatava o probuzení nadpřirozených schopností nestála, přesto se z ní stává mimořádně potentní médium. Rychlá cesta na vrchol showbyznysu ji ale připraví o to nejdůležitější — o sebe samu. Východisko představuje až setkání s uprchlým indickým mesiášem, který před ní otevírá nový duchovní svět.

Poštovné 85 Kč.

Velký mokrý balónek

Konec aukce: 20. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

73,- Kč

(vyvolávací cena)

Když si Matildina mladší sestra Klementina postaví hlavu a prohlásí, že do deště zkrátka nejde, Matilda sama sobe určí téměř nedosažitelný cíl: ukázat Klemce, že i promoklá a rozmáčená sobota je pořád ta skvělá sobota a má mnoho předností. Po jedné velké chybě je to však právě Matilda, kdo se o světě i sobě samé naučí mnoho nového.

Světově proslulý a oceňovaný autor Ricardo Liniers přináší čtenářům zábavný a rozverný portrét svých dvou dcer, které jsou pro něj velkou inspirací.
Po jedenácti pokračováních oblíbené série Macanudo přináší nakladatelství Meander další z Liniersových melancholických příběhů, který byl nominován na ocenění Eisner Award, dostal se do výběru deseti nejlepších dětských knih magazínu Parents za rok 2013 a doslova vzal dech dětem, rodičům i knihovníkům.

Poštovné 85 Kč.

Hranice

Konec aukce: 20. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

245,- Kč

(vyvolávací cena)

Román Hranice z roku 1994 je druhým dílem McCarthyho legendární Hraniční trilogie. Odehrává na jihu Spojených států a v Mexiku před druhou světovou válkou a pojednává o překročení pomyslného prahu dospělosti dvou dospívajících bratrů v sepětí s přírodou, jejími odvěkými rytmy, na pozadí boje dobra a zla. Knihu lze v podstatě číst jako western – jako příběh synů, kteří se rozhodli pomstít své zavražděné rodiče. Ale stejně jako v mnoha svých dalších dílech autor i zde překračuje žánrové omezení a nabízí čtenáři filosoficky založenou, barvitou a zároveň čtivou prózu, která precizně předvádí prastaré pravdy o lidském údělu.

Poštovné 85 Kč.

Poslední oběť

Konec aukce: 20. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

225,- Kč

(kikiskaemokikis)

V šesté části série Vampýrské Akademie: Poslední oběť od autorky Richelle Mead se rozhoduje o všem! Královna je mrtvá a svět Morojů už nikdy nebude jako dřív! Vražda. Láska. Zrada. A také poslední oběť, kterou je třeba přinést. Rose čelí obvinění z vraždy. Lissa chce uplatnit svůj nárok na královský trůn. Ne, teď už mezi nimi doopravdy nebude nic takové jako dřív…

Poštovné 95 Kč.

Tichá Země

Konec aukce: 21. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

153,- Kč

(vyvolávací cena)

Na základě třicetiletého výzkumu napsal Dave Goulson srozumitelnou, fascinující a důležitou knihu, v níž se zabývá důkazy alarmujícího poklesu množství hmyzu na celém světě. „Pokud přijdeme o hmyz, všechno se zhroutí,“ varoval v rozhovoru pro New York Times.

Hlavní příčinou tohoto poklesu hmyzích populací je nerozvážné používání chemických pesticidů. Přiklání se tak k závěru kultovní knihy Rachel Carsonové Tiché jaro, po jejímž vydání v roce 1962 došlo k celosvětovému zákazu používání DDT. Zanedlouho ale byly zavedeny nové pesticidy, stejně smrtící jako DDT, a v současnosti se lidstvo nachází na pokraji nové krize. Co nastane, když veškerý hmyz zcela zmizí?

Poštovné 95 Kč.

Toto – kočičí nindža a kobra na útěku

Konec aukce: 21. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

Čauky mňauky! Jdete akorát včas. Budu vám vyprávět o své kočce. Tohle je Toto a je přímo famózní!
Ale nejde o žádnou obyčejnou chlupatou kouli, přátelé. Je skoro slepá, má NINDŽOVSKÝ VÝCVIK a v noci spolu se svým oprsklým bráchou Stříbrňákem zažívá fantastická dobrodružství. Chcete se k nim přidat na jejich první vzrušující výpravu? Hrozivá kobra královská vzala roha a Toto bude muset napnout všechny síly, aby ji dopadla…
Příjemnou zábavu!

Poštovné 85 Kč.

Přísně střežené tajemství

Konec aukce: 21. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

220,- Kč

(vyvolávací cena)

Píše se rok 1945 a Sněmovna lordů hlasuje o tom, kdo zdědí rodinné bohatství Barringtonů. A rozhodující hlas lorda kancléře zamíchá kartami jak Harryho Cliftona, tak Gilese Barringtona.
Harry se vrací do Ameriky, aby tam propagoval svůj nejnovější román. Jeho milovaná Emma mezitím pátrá po malé holčičce, která se objevila v kanceláři jejího otce tu noc, kdy byl Hugo Barrington zavražděn. Giles zatím musí ve volbách obhájit své místo v Dolní sněmovně, a když zjistí, koho mu konzervativci vybrali jako soupeře, je zděšený. Na scénu přichází nová generace Cliftonů a je to právě Sebastian, syn Harryho a Emmy, kdo významně ovlivní osud svého strýce.
V roce 1957 Sebastian získá stipendium na Univerzitě v Cambridgi. Je ale ze školy vyloučen a zaplete se do mezinárodního podvodu s uměním, ve kterém figuruje velmi cenná Rodinova socha. Stane se ze Sebastiana milionář? Dokončí studium na Cambridgi? A je jeho život v ohrožení?
Přísně střežené tajemství, třetí díl ságy Cliftonova kronika od bestsellerového autora Jeffreyho Archera, vás zavede do Sněmovny lordů, mezi cambridgeskou elitu i daleko za oceán. Současně na povrch vyplouvají skutečnosti, které mohou ohrozit životy všech, kdo se o nich dozvědí. Vydrží rodinné vazby pod tlakem ambicí nové generace?

Poštovné 95 Kč.

Nevědomé fantazie ve vztazích

Konec aukce: 21. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Naše hluboké, nevědomé fantazie ovlivňují naše prožívání i naše činy. Někdy nám brání, abychom dosáhli toho, pro co jsme se vědomě rozhodli, jindy nás vedou do situací, které naše rozumná část odmítá. Určují, do koho se zamilujeme a komu se vyhneme, kdo a za jakých podmínek pro nás bude sexuálně vzrušující, a kdo naopak spadne do koše „zoufale nudný/á!“ Nevědomí vztahu je pak vždy tvořeno interakcí obou partnerů. Chce-li terapeut páru nebo rodině účinně pomoci, musí rozumět právě tomuto vztahovému nevědomí a fantaziím, jež daný vztah řídí. Během terapie hledá nevědomé fantazie, které propojují partnery nebo rodinu. Z těchto společných nevědomých fantazií vychází tzv. „nevědomé vztahové přesvědčení“, které určuje, jak bude fungovat celý vztahový systém – pár, rodina, ale i jiné skupiny.
Na základě své více než třicetileté praxe představuje autor kořeny fantazií ve vývoji člověka, fantazijní životy lidí, jejich sny a touhy a představy o partnerských vztazích v kontextu moderní párové a rodinné psychoanalýzy.

Poštovné 85 Kč.

Vladař

Konec aukce: 21. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

V mocenských záležitostech je nemorální jednání přípustné.

Machiavelliho renesanční dílo Vladař patří právem ke klíčovým politologickým textům o moderním způsobu vládnutí. Autor tento spis věnoval na začátku 16. století Lorenzovi Medicejskému, který v té době vládl Florencii. Ve 26 kapitolách popisuje jednoznačně a bez příkras mechanismy fungování moci a definuje úspěšné formy vládnutí. I přesto, že je dílo přes půl tisíciletí staré, některé myšlenky jsou platné i dnes.

Poštovné 85 Kč.

Záchranáři

Konec aukce: 21. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

168,- Kč

(vyvolávací cena)

Krkonoše. Tichý kraj pod nízko zavěšenými bílými mraky, odkud jsme kdysi posílali pohlednice ze školních výletů a kam možná dosud jezdíme na romantické dovolené.
Hory zdánlivě mírné a poklidné. Turistům zaslíbené území, hustě protkané sítí horských bud a pavučinou dobře značených cest. Ale jsou to také hory, které – zachce-li se jim – dokáží na dlani i té nejsilnější ruky v jediném okamžiku vymazat čáru života.
Toto je kniha skutečných příběhů, jejichž ozvěna v Krkonoších dosud neutichla. Protože paměť hor nejlépe nalezneme v osudech lidí, kteří se rozhodli patřit jim v dobrém i zlém.

Poštovné 85 Kč.

Temnota

Konec aukce: 21. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

1,- Kč

(vyvolávací cena)

Svět se změnil a z bohů se stali lidé. Co budou muset obětovat pro to, aby svou svobodu a schopnosti získali zpět? A co obětujeme my? Nejde jen o román, ale o cestu hrdiny v každém z nás. Usir se probouzí z podivného snu, přestože nikdy dřív nespal ani nesnil. Je zmatený. Vypadá jinak, cítí jinak. Není divu, stal se člověkem. Ale co to vůbec znamená? Co obnáší být lidskou bytostí? Svět kolem něj se změnil a nebe je tak daleko. Musí urychleně všemu porozumět a ve společnosti několika přátel vyrazit na dlouhou cestu za bytostí, která všechno způsobila, dřív, než bude pozdě. Usir, Isis, Thovt a Hathor se proto vydávají na pouť za znovuobjevením vlastní síly a velikosti.

Poštovné 85 Kč.

Láska v běhu

Konec aukce: 21. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

138,- Kč

(vyvolávací cena)

Hannah se po odjezdu dětí k bývalému manželovi těší na několik týdnů skvostného volna. Brzy však její plány naruší nejlepší kamarádky, které Hannu přemluví k účasti na benefičním běhu, takže musí začít trénovat. Do toho k ní máma ubytuje tetu Dorothy, protože jí se návštěva nehodí. Jediným světlým bodem se zdá být pohledný osobní trenér, který však něco skrývá.

Poštovné 85 Kč.

Tanec za odpuštění

Konec aukce: 21. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

245,- Kč

(vyvolávací cena)

Jack: Koukám na svýho nejlepšího přítele, jak je šťastnej s holkou, co za ním přiletěla přes půl světa, aby mohli být spolu, a přeju si, abych našel něco podobnýho. Holku, kterou budu nade všechno milovat a která mi bude oporou i v těch horších časech.

Protože horší časy, to teď znám moc dobře. Zdravotně na tom nejsem vůbec dobře a vypadá to, že budu muset s rugby úplně skončit. A do toho se do mě opírá bulvár a hrabe se mi v soukromí docela nepříjemným způsobem.
Naštěstí jsem potkal Riley, která vypadá, že by mohla být ta pravá…

Riley: Velkej, silnej chlap s dredama, co se mnou flirtuje v baru? Panebože, navíc je to Jack Parata, kapitán All Blacks! To tedy můžu, i kdyby to měla být jen krátká záležitost. Ale ne, vypadá to, že by z toho mohlo být časem i něco víc… Jenomže mám toho moc. Dodělávám školu, musím se sama živit, a navíc se můj povedenej bratříček do něčeho zamotal, zmizel a nechal na mně, ať to za něj celý vyřeším.
Proč nikdy nemůže jít všechno hladce? Proč člověk nikdy nemůže mít všechno?

Pozn. : lehce natržený přebal, kniha bez poškození

Poštovné 95 Kč.

Velká bílá tůň

Konec aukce: 21. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

Hlavní motiv Manových povídek je voda, která utváří ducha krajiny, skrývá před námi těla mlčenlivých ryb, a především k sobě přitahuje tajemnou silou řadu podivínských postav, někdy strašidelných, hrozivých, jindy v jejich tragické bezmocnosti blízkých a dojemných. Velká bílá tůň zavádí čtenáře ke skrytým místům Písecka, k rybníkům, strouhám a řekám, do nedávných i starých časů. Knihu doplňuje slovníček slangových výrazů.

Poštovné 85 Kč.

Po čem psi touží

Konec aukce: 21. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

168,- Kč

(vyvolávací cena)

Přemýšlíte, proč váš pes žere trávu nebo jak to, že nedokáže najít červený míček na louce? Na výchovu a trénování psa má každý nějaký názor. Množství rad v knihách a na internetu je téměř bez hranic, přičemž mnohé informace jsou nejasné, zavádějící, nebo si dokonce protiřečí. Jak v tom moři názorů oddělit zrno od plev? Autor knihy, Mat Ward, říká, že potřeboval 25 let studia a praktických zkušeností s tisíci psů a jejich chovatelů, aby dokázal shrnout fakta, která jsou pro péči o psa nejdůležitější. Informace, které nám předkládá, jsou nejčerstvější výsledky vědeckého bádání o psech, spolu s jeho zkušenostmi v roli praktického specialisty na chování zvířat. Ať uvažujete o pořízení prvního štěněte, nebo máte s chovem čtyřnohých společníků letité zkušenosti, kniha vám pomůže psovi porozumět, účinně ho cvičit, odnaučit špatným návykům, zbavit strachu, úzkosti i agresivity a vytvořit si především vzájemný silný vztah. Věřte, že po přečtení této knihy a využití získaných poznatků v praxi bude váš pes spokojenější – a vy také!

Poštovné 85 Kč.

Můj deník v chillu

Konec aukce: 22. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

Tenhle parádně barevný deník je plný aktivit pro tebe – můžeš do něj psát, kreslit, čmárat. Není to ale jen tak ledajaký deník! Pomůže ti cítit se v pohodě – věřit si, chápat, jak se zrovna cítíš a proč máš najednou někdy špatnou náladu. Poradí, jak to máš říct ostatním, kteří tě třeba neznají nebo ti tolik nerozumí. Pomůže ti cítit se skvěle díky svým úspěchům a těšit se z každodenních věcí. Zkus deník otevřít pět minut denně (rodiče nebo kamarádi u toho být můžou, ale nemusí). A schválně, jestli pak budeš víc v chillu než dřív...

Chceme ti pomoct
Cítit se LÍP
Být víc POZITIVNÍ
Lépe POROZUMĚT svým POCITŮM
A… všímat si všech těch ÚŽASNÝCH VĚCÍ kolem sebe, zkrátka být V CHILLU každý den.

Doufáme, že se ti tento Deník bude opravdu LÍBIT, protože SPOUSTA dětí nám s ním pomáhala, aby byl MEGA COOL.

Poštovné 85 Kč.

Fantomas se zlobí

Konec aukce: 22. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

340,- Kč

(vyvolávací cena)

Touto komiksovou trilogií Olivier Bocquet a Julie Rocheleauová ohlásili velkolepý návrat vládce zločinu a hrůzy... Návrat i v tom smyslu, že na rozdíl od filmových zpracování tohle není komedie, ale příběh, z něhož vám běhá mráz po zádech.
Jsme v Paříži v roce 1911. Lidé se tlačí kolem popraviště, aby byli svědky veřejného stětí největšího zločince všech dob. Fantomas děsil v hlavním městě davy a vodil policisty za nos po dlouhých šestnáct let. Inspektor Juve to cítí jinak – skoro lituje, že ta doba, sice strašlivá, ale pro něj, bystrého kriminalistu, tak vzrušující, už skončila. Náhle však veřejností otřese hrůzyplná událost. Během divadelního představení o Fantomasově životě zrůdný zločinec vstane z hrobu a na místě zmasakruje herce i diváky. Trilogie Fantomas se zlobí nabízí zápletky, jež mohou konkurovat těm nejlepším románům světové literatury, je to však především také historický komiks, který vyvolává hrůzu i fascinaci naráz. Mistrná, mimořádně vydařená série volně inspirovaná dílem Marcela Allaina a Pierra Souvestra.

Poštovné 90 Kč.

Na jedné lodi

Konec aukce: 22. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

103,- Kč

(vyvolávací cena)

O přátelství a vztazích toho v Bibli čteme opravdu hodně. Ježíš Kristus nazval své učedníky a následovníky přáteli. Jak funguje přátelství v současné církví? A jak je to s učednictvím? Svět se rychle mění a v církvi se setkávají různé generace. Každá má svoje zkušenosti, názory, slabé a silné stránky. Můžeme vůbec najít společnou řeč? Můžeme se něčím vzájemně obohatit?

Tuto knihu napsali na základě vlastní životní zkušenosti dva přátelé. Jakub Limr a Vojtěch Urban jsou oba pastoři církve Křesťanské společenství. Jakub je starší a Vojta o pár let mladší. Jejich přátelství a vztah učedníka a učitele se staly pro oba dva zdrojem požehnání a inspirace.

Poštovné 85 Kč.

Vaše Hospodyně

Konec aukce: 22. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

220,- Kč

(vyvolávací cena)

Londýn roku 1905. Nejhonosnější dům v luxusní čtvrti Mayfair skrývá mnoho pokladů, ale i temná tajemství. Když se hospodyně, paní Kingová, začne příliš vyptávat, je na hodinu propuštěna. Nenechá si to ale líbit a rozhodne se pomstít. Ví moc dobře, jak na to. Ve světě zlodějů a podvodníků je jako doma. Vyrostla v něm. Dá dohromady skupinu žen z okraje společnosti, které se nechají do domu najmout jako služebné, aby společně provedly tu nejodvážnější loupež, jakou kdy Londýn zažil. Hospodyně, pokojské, švadleny – kdo by je podezíral? Připraví rafinovaný plán: během dlouho očekávaného maškarního plesu vykradou dům přímo před nosem majitelky i jejích vážených hostů.

Poštovné 85 Kč.

Šílená babička

Konec aukce: 22. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

Rodiče si nevybereš, někdy se před nimi ani neschováš.
Lucie potřebuje o prázdninách pohlídat děti. Předpokládá, že ideálním řešením by mohla být jejich babička, jenomže… její máma je tak trochu jiná!
Zůstalo v ní totiž kus nespoutaného rebelství z mládí, které strávila v době, kdy hippie zažívalo největší boom. Děti si s babičkou jistě užijí spoustu legrace, ale Lucce nejspíš naskáčou nové vrásky. Matčiným přístupem květinového dítěte je v ohrožení totiž vše, na čem si − jako "vždy ta moudřejší" − zakládá, včetně současného partnerského vztahu. Ale coby, vždyť nakonec ten její není jediný chlap na světě.
Při předání dětí babičce však Lucka netuší, že díky všem těm strhujícím prázdninovým zážitkům se i jí samotné během krátké doby obrátí život na ruby!

Poštovné 85 Kč.

Správná pětka na ostrově pokladů

Konec aukce: 22. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

113,- Kč

(vyvolávací cena)

Správná pětka, to jsou čtyři děti: Julián, Dick, George a Anna. Plus jeden pes jménem Tim. Jejich dobrodružství baví malé i velké už přes tři čtvrtě století.

Komiksového ztvárnění jedné z nejslavnějších sérií literatury pro mládež se pro změnu ujala „správná dvojka", a dost nezvyklá, protože pod pseudonymy Nataël (scénář) a Béja (kresba a barva) se skrývá tým složený z otce a syna!

A jak začít jinak než úplně prvním příběhem Správné pětky, který původně vyšel v roce 1942? Vydejte se s našimi hrdiny na opuštěný ostrov, kde je všechno, co správné dobrodružství potřebuje – zříceniny hradu, lodní vrak… a samozřejmě taky poklad!

Poštovné 85 Kč.

Vezmi mě domů

Konec aukce: 22. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

168,- Kč

(vyvolávací cena)

Juanovi se podařilo osamostatnit se, zpřetrhat rodinná pouta a vymanit se ze života na španělském venkově. Života, v němž se „nic zásadního neděje“. Realizuje svůj sen jít za lepším a vydává se do skotského Edinburghu. Po čase se do rodné obce vrací – na pohřeb svého otce. Jeho jedinou touhou je, co nejdříve se vrátit zpět do dynamického Skotska. Juanova sestra Isabel jej však postaví před skutečnost, která od základu a proti jeho vůli změní jeho plány. Je nucen zůstat v místě, odkud se snažil uniknout, a starat se o nemocnou matku. Nová situace jej přivede k zamyšlení nad životem z nového úhlu pohledu a pomůže mu najít cestu k sobě samému.

Román vytříbeným jazykem a neotřelými metaforami, jak jsme u autora zvyklí z předchozích děl, ozřejmuje generační konflikt, jaký prožívají rodiny po staletí: na jedné straně stojí generace rodičů, jež usilovala o vybudování alespoň skromného rodinného majetku, který by předala svým dětem, a na straně druhé generace jejich dětí s vlastními představami o životě, jež se potřebuje od těchto hodnot vzdálit a hledat si svoje místo ve světě. S plynutím času však dochází ke sblížení obou generací, neboť jejich příslušníci se dokážou na své životy podívat z jiných perspektiv a na základě nových životních zkušeností.

Vydání této knihy je podpořeno španělským ministerstvem kultury a sportu.

Poštovné 85 Kč.

Maigret a zločin na vsi (audiokniha)

Konec aukce: 22. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

3,- Kč

(ilasan)

„Ženy a děti mají schopnost vytvářet pololži.“ (Maigret)
Nebyla to jen chuť na ústřice a bílé krajové víno, které přiměly komisaře vydat se po boku vystrašeného učitele do Saint-André, malé vesničky na západním pobřeží Francie. Byla tu také podobnost toho místa s tím, které Maigret tak dobře znal… A samozřejmě vražda Leonie Birardové, z níž byl podezřelý právě zde přítomný Joseph Gastin. Ale může skutečně za smrt podivínské stařeny, nebo z něj místní obyvatelé jen udělali obětního beránka?

Poštovné 85 Kč.

Vyhnankyně

Konec aukce: 22. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

220,- Kč

(vyvolávací cena)

Když mladá naivní vychovatelka Evangeline otěhotní se synem svého zámožného londýnského zaměstnavatele, netuší, jak závažné to pro ni bude mít následky. Poté, co ji služka navíc křivě obviní z krádeže, je Evangeline propuštěna z práce a zatčena. S hrůzou se dozvídá, že byla odsouzena ke čtrnácti letům v australské trestanecké kolonii ve Van Diemenově zemi, dnešní Tasmánii. Neví, co ji čeká, ale jedna věc je jistá: dítě, které nosí pod srdcem, se narodí během několikaměsíční plavby. Jediné štěstí je, že na lodi se Evangeline spřátelí s šestnáctiletou Hazel, zručnou porodní asistentkou a bylinkářkou. V době, kdy loď dorazí na místo, je mnoho místních obyvatel, Aboridžinců, násilně vytrženo z jejich přirozeného prostředí a někteří jsou nuceni začlenit se do společnosti britských kolonizátorů. Jednou z takových je osmiletá Mathinna, osiřelá dcera náčelníka kmene Lowreenne, kterou „adoptoval“ nový guvernér Van Diemenovy země. Christina Baker Klineová vykresluje počátky kolonialismu v Austrálii z nové perspektivy prostřednictvím zkušeností Evangeline, Hazel a Mathinny a současně vypráví příběh o milosti zrozené ze strádání, o nezničitelných poutech ženského přátelství a o síle odkazu předchozích generací.

Poštovné 85 Kč.

Kdo jsem a co tady dělám?

Konec aukce: 22. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

128,- Kč

(vyvolávací cena)

Čas od času je užitečné se na chvíli zastavit a odpovědět si na základní otázky, které souvisejí s naším bytím. S tím, jaký život žijeme. Udělat si inventuru a pořádek v tom, kde se právě nacházíme, co tady děláme, kam směřujeme, zda jsme spokojení a zda to takto chceme mít. Podívat se, jak odpovídáme na otázky, které nám klade život, a pátrat, jaký smysl nám to celé dává. Předkládaná kniha může být v tomto směru vaším osobním průvodcem. Nabídne vám praktické techniky, které pomáhají strukturovaně přemýšlet o důležitých otázkách vašeho jedinečného a neopakovatelného života. Seznámí vás také s praktickými myšlenkami existenciální filozofie a psychologie, jak jsou reprezentovány zejména přístupem Irvina D. Yaloma a Viktora E. Frankla.
Kniha je určena pro všechny zájemce o sebepoznání i pro psychology, kouče, lektory, terapeuty či sociální pracovníky, kteří potřebují se svými studenty, klienty či pacienty řešit podstatné životní otázky.

Poštovné 85 Kč.

Malé tečky světla

Konec aukce: 22. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Někdy stačí posadit se uprostřed rušného náměstí, zaposlouchat se do souhry zvonů a ztratit se v příbězích. V těch malých, avšak podstatných momentech, které mnohdy nedokážeme pojmout, protože jsme obestřeni přílišným spěchem. A tak je důležité vydechnout a směřovat své kroky do odlehlých zákoutí, zapadlých ulic, nepovšimnutých kostelů, rušných nástupišť, do stínů lip i tichých lesů. A přitom všem se doširoka otevřít v náruči lásky, radosti, smíchu i bolesti. Protože ačkoliv člověk už dávno poztrácel naději, vždy se znenadání může rozeznít hudba, která jako světlo probleskne nocí, jako sníh prozáří temnotu a vše zkrásní a zjemní.
Malé tečky světla jsou příběhy o výjimečných každodenních momentech, jenž se udály na nejrůznějších místech. Na kopcích plných rozesmátých dětí, v domovních průčelích, na židlích zapomenutých kaváren. Odehrávají se díky lidem, kteří do našeho života pokorně vstoupili, aby v něm zanechali světlo i část sebe. A z toho světla vzniklo padesát jedinečných momentů popsaných v této knize.

Poštovné 85 Kč.

Terapie pohybem

Konec aukce: 23. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

103,- Kč

(vyvolávací cena)

Rozhovory s lidmi, kteří léčí sebe či jiné pohybem.
Radek Brunner podává vrcholné běžecké výkony i s Bechtěrevovou nemocí, Daniel Orálek s artrózou v koleni uběhne ve skvělém čase etapový ultramaraton, Petr Havlíček bere úrazy při akrobacii jako samozřejmost, Jan Hainiš lyžuje po osmdesátce, Marie si po zranění páteře vleže v korzetu vizualizuje běh, Tomáše při léčení leukémie motivuje hlavně touha vrátit se na taneční parket, Anička po pádu na kostrč ukončí kariéru tanečnice a vystuduje fyzioterapii, abstinující alkoholik pomáhá ostatním přestat pít, zkušená psycholožka podporuje lidi v jejich snaze cosi změnit…
Obdivuhodné lidské příběhy o pohybu nejen ve smyslu fyzickém, ale i ve smyslu překonávání životních překážek doplňují krátké úvahy profesionálních terapeutů o vztahu pohybu a lidského zdraví.

Poštovné 85 Kč.

Bez soucitu

Konec aukce: 23. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

178,- Kč

(vyvolávací cena)

Doktor Dylan Reinhart, uznávaný specialista na psychologii sériových vrahů, a detektivka Elizabeth Needhamová spojují své síly, aby překazili spiknutí, které připravil nevypočitatelný šílenec. Jeho chování nelze předvídat podle žádného vzorce a oba vyšetřovatelé nemají čas připravit se na zkoušku, kterou pro ně zločinec přichystal. Pokud v ní však neuspějí, nebudou jediní, kdo zaplatí životem.

Poštovné 85 Kč.

Bůh se mnou měl nějaký plán!

Konec aukce: 23. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

Cäcilie „Zilli“ Reichmannová, také Zilli Schmidtová (1924–2022), pocházela z rodiny německých Sintů. V „cikánském táboře“ v Osvětimi-Březince se jí v letech 1943–1944 podařilo díky krádežím a kontaktům s kápy chránit své blízké. Avšak v noci na 2. srpna 1944 byla zavražděna její čtyřletá dcera Gretel, její rodiče, sestra se svými šesti dětmi a řada dalších příbuzných.
Téhož dne poslaly oddíly SS Zilli na nucenou práci do tábora Ravensbrück. Zilli se však odtamtud podařilo uprchnout. Když válka skončila, shledala se pouze se svými dvěma bratry. O svém příběhu začala hovořit teprve před několika málo lety.
Příběh Cäcilie Reichmannové není jen pietním dokumentem vydávaným z úcty k obětem romského holocaustu, ale líčí i život německých Sintů na základě osudů jedné rodiny. Je zároveň ojedinělým seznámením s duší a myšlením výjimečné osobnosti, kterou Cäcilie Reichmannová byla.

Poštovné 85 Kč.

Desatero pohybů

Konec aukce: 23. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

240,- Kč

(vyvolávací cena)

Vážky létají přes oceán z Indie do Mosambiku, i když jejich tělo disponuje zásobou energie jenom na čtyři hodiny letu. Vorvaňovci při potápění do tříkilometrových hloubek stráví pod hladinou skoro čtyři hodiny. Z toho, co o jejich organismu víme, ale vyplývá, že by jim už po hodině ponoru mělo hrozit utonutí. Had bojga šplhá po hladkých sloupech díky tomu, že na sobě uváže uzel. Pavouci křižáčci používají svou síť jako prak a nechávají se z ní vystřelit na kořist. Drobným roztočům slouží k dopravě na květy vybraných druhů rostlin jako živý taxík kolibříci. Ve volném pokračování bestselleru Desatero smyslů nám biolog a popularizátor vědy Jaroslav Petr zblízka ukáže nejrozmanitější způsoby pohybu živočichů i extrémní výkony, jakých jsou tvorové schopni. Možnosti přesunu z místa na místo, které si zvířata vyvinula, patří totiž k tomu nejúžasnějšímu, co se v přírodě odehrává, nejednou nad nimi zůstává rozum stát a mnoho z nich stále halí tajemství.

Pozn.: naražená zadní strana desek->sleva!

Poštovné 90 Kč.

Dopisy od Sisi

Konec aukce: 23. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

143,- Kč

(vyvolávací cena)

O rakouské císařovně Sisi bylo napsáno mnoho knih. Jen málo z nich ale vychází z autentických primárních pramenů. A ještě méně se jich opírá o její vlastnoručně psané dopisy.

Dopisy od Sisi nabízejí jedinečnou možnost začíst se do 24 Alžbětiných dosud nepublikovaných osobních psaní, která pocházejí z Tajného domácího archivu rodu Wittelsbachů. Jedná se o nesmírně vzácné dokumenty, umožňující čtenářům poznat císařovnu osobně.

Co svěřovala jejich adresátům? Jaký k nim měla vztah? Co o ní vypovídá její osobitý rukopis? Jak se její korespondence měnila v čase? Kniha představí Alžbětu v různých životních etapách, se všemi jejími radostmi i starostmi.

Český překlad dopisů doplňují skeny vybraných originálů a erudovaný výklad autorky.

Poštovné 85 Kč.

0 Tu, svazek první (audiokniha)

Konec aukce: 23. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

1,- Kč

(vyvolávací cena)

Na této podivné toxické planetě se souhrou okolností vyvinula kultura, která má podobné problémy jako my na Zemi…
Nekonečným vesmírem putuje flotila obrovských generačních lodí mířící ke vzdálenému skládkosvětu Coraab. Dlouhá a strastiplná cesta plná nebezpečí a všudypřítomné smrti ožívá ve vzpomínkách Tal-Kusa Gammah, staré urozené ženy, která se navzdory divokému smýkání osudem nikdy nevzdala a postupně vystoupala na samý vrchol společenského žebříčku. Její svědectví nabízí unikátní vhled do svérázného, nemilosrdného života kultury Talů na samém úsvitu coraabských dějin, ale také dramatické vzestupy a pády jejich nejvýznamnějších aktérů.
0 Tu, historický román v kulisách sci-fi, emotivní, dechberoucí rodinná freska, zasazená do dokonale propracovaného, pestrého světa, v němž na každém kroku číhá nějaké překvapení.

Poštovné 85 Kč.

Dialog o umění a politice

Konec aukce: 23. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

113,- Kč

(vyvolávací cena)

Mohou film a literatura vyřešit společenské problémy? Jak by se měla proměnit levice, aby dokázala čelit tomu, že se čím dál víc frustrovaných lidí obrací k populistům a extremistům? Uznávaný britský režisér a angažovaný francouzský spisovatel se v živém rozhovoru dotýkají i mnoha dalších bolestí současného světa: původu nesnášenlivosti, předsudků či homofobie, negativní role sociálních sítí, bezdomovectví, násilí, postavení žen či gayů. Úderný rozhovor staví most mezi generacemi levicového myšlení a bezděčně připomíná, co vlastně znamená etika dialogu.

Poštovné 85 Kč.

Předstírat je prostě lhát

Konec aukce: 23. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

173,- Kč

(vyvolávací cena)

Předstírat je prostě lhát je svým způsobem terapeutická kniha. Autorka Dominique Goblet se v ní rozhodla oživit ne vždy příjemné vzpomínky, silné osobní zážitky a postavy, které se však nevynořují chronologicky, snad proto, aby vzniklý meziprostor mohl spáchané bezpráví poněkud relativizovat.
Námětem knihy je příběh rodiny, lásky, vzájemných vztahů a pout. Autorka zkoumá, jakou roli hrají v intimních vztazích slova, naslouchání, zvuky (hudba) a ticho a vytváří jakýsi léčivý odstup, který bolestnou vzpomínku dokáže částečně absorbovat. Goblet však není jen svéráznou vypravěčkou, ale především originální výtvarnicí, která v průběhu vyprávění expresivně mění jak výtvarnou techniku, tak písmo. Nedisciplinovaně si pohrává s hranicemi komiksového média a otvírá čtenáři-divákovi novou výtvarnou perspektivu. Její hutné tkanivo spředené ze slov, letmých grafických skic a formátově náročnějších maleb prostupuje směs něhy, násilí, smutku, humoru, ironie, ale
především poezie, která je jasným východiskem pro tady a teď.

Poštovné 85 Kč.

Slon v šuplíku

Konec aukce: 23. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

123,- Kč

(vyvolávací cena)

Vejde se slon do šuplíku? Kdo doběhne první na louku ke kládě a stane se žampiónem? Naučí se hroši chovat jako hoši? Jak vypadá luskoun: je to něco mezi vlkodlakem, upírem a krvavým kolenem dohromady? A chtěli byste mít doma ve vaně lachtana? Nebo žirafu?
Krátké a vtipné pohádky pro nejmenší děti od 2 let. A nejen pro ně!


Poštovné 85 Kč.

Když se život začne hroutit

Konec aukce: 23. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Máte pocit, že se vám pod rukama rozpadá život na kousky, a nedaří se vám přijít na to, jak ho znovu uspořádat? Nepotřebujete katastrofickou událost, abyste dokázali ocenit dobré věci ve svém životě, nicméně pokud jste vzali do rukou tuto knihu, je pravděpodobné, že jste nějakou takovou prožili. S touto knihou se přesvědčíte, že jste dostatečně silní na to, abyste tuto událost dokázali přežít – dokonce můžete ze všeho vyjít jako lepší verze sebe sama.

Rachel Hollis se s vámi s humorem a odzbrojující upřímností podělí o skutečné příběhy z vlastního života a ukáže vám, jak projít ohněm a vyjít z něj jako zcela nový člověk. Pomůže vám znovu si připomenout ty nejdůležitější životní myšlenky a najít správnou perspektivu, vděčnost a radost v každém dni, i když se někdy může zdát, že se vám hroutí celý svět.

Správné návyky si vytvářejte v době, kdy je vám dobře, aby vás mohly držet nad vodou, když je vám zle.

Poštovné 85 Kč.

Jiná válka

Konec aukce: 23. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

225,- Kč

(kniznikocka)

Výkladu a popisu událostí druhé světové války bylo věnováno bezpočet knih. Přesto stále vznikají nové: pohled na více než osmdesát let staré události se neustále vyvíjí a názory se různí. Mezi politiky a ve společnosti obecně stále najdeme dost takových, kteří se při obhajobě svých postojů nadále odvolávají na druhou světovou válku. Dodnes platí, že konflikt v podobném rozsahu naše civilizace nikdy předtím nezažila, tato válka navíc umožnila i jednu z nejtragičtějších kapitol dějin lidstva, holokaust.

Izraelsko-německý historik Dan Diner nabízí ve své poslední knize pohled, který by mohl být zajímavý i pro českého čtenáře: vypráví o událostech v židovské a arabské Palestině v druhé polovině třicátých let 20. století a během druhé světové války, kde sice žádné boje mezi Spojenci a Osou neprobíhaly, ale kde se neméně urputně bojovalo o budoucí osud židovské i arabské komunity. Diner ale nezůstává jenom u chronologie událostí: popisuje druhou světovou válku optikou „jihu“, tedy z jiného místa, než jsme my Evropané zvyklí. Při pohledu z Palestiny navíc vyniká skutečně globální charakter tohoto konfliktu, kde všechno souviselo se vším.

Uvidíme bojiště i události doslova z celého světa: sionistické aktivisty, arabské povstání v Palestině, soupeření Ruska a Japonska na Dálném východě, spojenectví Hitlera se Stalinem, které se rozpadlo po německém útoku na Sovětský svaz, problémy britského impéria v Asii, Africe i Irsku, nacionalistické hnutí v Indii, nepokoje v Iráku a Íránu, zájmy Spojených států v Pacifiku i v Evropě, osudy polské Andersovy armády, tragédie evropských Židů v továrnách na smrt a mnoho dalšího – Diner přesvědčivě ukazuje, že události druhé světové války lze pochopit jen jako celek. A v tomto globálním propletenci se odehrávala i tzv. „jiná, malá válka“, ve které si Židé museli v Palestině i jinde vybojovat právo na další existenci.

Poštovné 85 Kč.

Konspirační teorie

Konec aukce: 24. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

120,- Kč

(kniznikocka)

Zábavná kniha, v níž se smysl pro humor pojí s varováním před zhoubným účinkem konspiračních teorií.
Od autora bestselleru Dějiny lidských průserů aneb Co všechno jsme podělali.

Ať už jde o satanskou paniku nebo antivaxerské hnutí, přistání na Měsíci nebo aféru Pizzagate, my lidé jsme odjakživa měli ve zvyku věřit, že nám mocní lžou (a abychom si nekřivdili, občas tomu tak skutečně je). Ačkoli je ale zábava přihlásit se do skupinového chatu a potlachat si tam o chemtrails, události nedávných let nám ukázaly, že některé z těchto teorií si začaly žít vlastním životem – a že naše urputná honba za pravdou může ve skutečnosti páchat škody.

Tom Phillips a Jonn Elledge nás berou na fascinující, pronikavé a mnohdy vtipné putování světem starých a nových konspiračních teorií a pokoušejí se zodpovědět klíčovou otázku naší doby: Jak se odhlásit z internetových fór, kde se probírá QAnon, a začít opět věřit tvrdým důkazům?

Pozn.: naražené spodní rohy desek->sleva!

Poštovné 85 Kč.

Odkaz lidské rasy

Konec aukce: 24. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

98,- Kč

(vyvolávací cena)

Umělá inteligence ovládla svět a mimozemská invaze Gorů prolomila obranu severní fronty. Nelítostná válka nyní probíhá po celé planetě. Eled a Drey se musí postavit hrozivé mechanické nákaze a hlavně rozhodnout, co bude skutečný odkaz lidské rasy. Zachrání planetu Zemi lidé, nebo umělá inteligence? Anebo už je na jakoukoli záchranu příliš pozdě?

Poštovné 85 Kč.

O čem sní pes kapesní?

Konec aukce: 24. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

23,- Kč

(vyvolávací cena)

Už vám někdy váš pes řekl, že by chtěl být psem kapesním? Víte, proč mu často vadí povel „sedni“? A tušíte, proč by měl mít každý zlobivý pes mobil?
V této knížce ale nejde jenom o psí kratochvíle. Objevíte v ní spoustu dalších legračních podivností k zamyšlení. Jak by se kupříkladu měl správně jmenovat krokodýl, tučňák nebo plameňák? Proč se nikdy nemá číst pohádka od konce? Jak je možné, že městská doprava zatáčí i doleva? A co tramvaj? Může jezdit jen po proudu…?

Poštovné 85 Kč.

Nanovlákna

Konec aukce: 24. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

220,- Kč

(vyvolávací cena)

Výzkum a technologie výroby nanovlákenných materiálů se v posledních desetiletích bouřlivě rozvíjejí. Spolu s jejich rostoucím využitím například pro bioinženýrství, filtraci, elekroniku, vývoj sond, zdravotnictví a pro textil stoupají i nároky na analýzu vlastností těchto materiálů. Hledají se další oblasti jejich uplatnění, předpovídají se možná rizika a v neposlední řadě dochází k akreditaci vysokoškolských studijních programů, které se nanovlákny zabývají. Cílem knihy je nabídnout přírodovědně, technicky a technologicky zaměřeným čtenářům ucelený text popisující teorii tvorby nanovláken (s důrazem na hydrodynamické nestability), technologie jejich výroby (zejména elektrické zvlákňování) a oblasti jejich využití (především ve zdravotnictví). Nechybí ani ekonomická a filozofická reflexe.

Pozn.: naražené spodní rohy desek->sleva!

Poštovné 90 Kč.

Dobrodruh z paneláku: kniha druhá

Konec aukce: 24. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

6,- Kč

(Pohoda)

Dobrodruh Lukáš Matějček se v pokračování úspěšného, částečně autobiografického románu v průběhu tří let vydává znovu a znovu do dalekých krajin. V Asii a Africe stráví několik měsíců a navštíví osmnáct států. Prostopuje rýžová pole Vietnamu, vyhostí ho z Tádžikistánu a vystoupá na třetí nejvyšší horu afrického kontinentu. No a když zrovna necestuje, rozváží v Praze pizzu a do toho vede úspěšnou módní značku Bagind, jejíž výrobky nosí denně tisíce Čechů. Podle něj totiž stačí skočit, létat se naučíte pak.

Poštovné 85 Kč.

Tanec papírových draků 2 – Hon

Konec aukce: 24. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

113,- Kč

(vyvolávací cena)

Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že to bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí silnou stránkou – tou je střílení lidí. A tentokrát si to pár z nich opravdu zaslouží. Měli si pamatovat, že PSZÚ neodpouští. Přišel čas pomsty, protože některé hajzly nestačí zabít jen jednou. Hon začíná.
Hordy zfetovaných bezďáků, naštvané bejvalky, převtělující se duše, brynzové halušky, znepokojivý sex, magie, Hello Kittty a vůně střelného prachu! Plzeň se otřese v základech!

Poštovné 85 Kč.

Vražda pro zlatého muže (audiokniha)

Konec aukce: 24. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

1,- Kč

(vyvolávací cena)

Kapitán Exner tentokrát vyšetřuje zločin z vášně, již vyvolávají nejen krásné ženy, ale také, a možná především, peníze. Zlatý muž je totiž vzácný soubor předmětů z doby stěhování národů. Poklad nedozírné ceny byl brzy po objevení ukraden z muzea okresního města, aby se po letech objevil v soukromé sbírce ve Francii...

Poštovné 85 Kč.

Tim Avicii

Konec aukce: 24. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

195,- Kč

(vyvolávací cena)

Důvěrná kniha o jednom z největších géniů moderní hudby, jehož písničky zná každý.

Jak ohňostroj na noční obloze explodoval DJ a producent Tim Bergling na hudební scéně. Hudební vizionář, který svým citem pro melodii definoval éru, kdy švédský a evropský house ovládl celý svět. Mimo jiné byl Tim Bergling také velmi uzavřený a citlivý mladý muž, který byl donucen dospět nelidskou rychlostí. V létě 2016, po sérii mimořádných událostí, které vedly k pobytu v nemocnici, přestal s koncertováním. Necelé dva roky poté si vzal život.

Tim – Oficiální biografie Avicii je dílem oceňovaného investigativního novináře Manse Mosessona, který měl unikátní přístup k Timovým soukromým poznámkám a také k rozhovorům s Timovou rodinou, přáteli a kolegy z hudebního světa. Kniha vykresluje upřímný portrét Tima a jeho hledání v životě bez studu za obtíže se kterými bojoval.

“Tato kniha se ponořuje velmi hluboko do toho jak se Tim mnoho let cítil a vytváří tak zcela nový způsob ocenění jeho práce. Mimo jiné i ocenění Tima. Muže za jménem Avicii. Lidé jsou si jistými rysy podobní, ne vším, ale v určitých věcech jsem se Timovi podobal I já. V této knize jsem měl pocit jako bych ho potkal osobně. Pochopil jsem, že hudba nebyla tím jediným, co jej ztvárňovalo. Bylo toho mnohem vic. Meditace a hluboké konverzace o vesmíru byly fascinující. Vaše perspektiva v této knize je taková, že jste vlastně Timův přítel, který rozumí tomu, jak se cítí a naslouchá jeho zájmům a myšlenkám. Tak jako Vargas a Lagola napsali na podium na Aviciiho koncertě: Všichni jsme Timovi přátelé.”

Poštovné 95 Kč.

Taxikář

Konec aukce: 24. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

138,- Kč

(vyvolávací cena)

Den jako stvořený pro vraždu! Mrholení a mlha.

Je jaro a ulicemi Prahy obchází vrah. Nejde o žádného šíleného řezníka, ale přesně kalkulujícího člověka s jasně vytyčeným cílem. Oběti nemají zdánlivě mezi sebou nic společného, avšak je tomu skutečně tak? Jedná se o loupežná přepadení nemilosrdného chladnokrevného lupiče, nebo snad existuje jiný důvod, proč museli právě tito muži zemřít?
Na taxikáře se nikdo dvakrát nepodívá, je neviditelný, je tu jen od toho, aby vás dostal z místa A do místa B. Proč by někomu stálo za to vraždit taxikáře? To je právě to, na co se Vojtěch Vojáček snaží nalézt odpověď.
Poutavý, chvílemi až mrazivý příběh vás vtáhne do světa drogových gangů, neúspěšných tanečníků, miliardářů, italské módy a sérií vražd.

Poštovné 85 Kč.

Maigret váhá (audiokniha)

Konec aukce: 24. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

118,- Kč

(vyvolávací cena)

V dopise doručeném na nábřeží Zlatníků se píše, že v nejbližší době zřejmě dojde k vraždě. Jeho pisatel sice nesdělí žádné další podrobnosti ani o sobě, ani o případné oběti, přesto v něm však úmyslně jistou stopu zanechá. Pátrání dovede komisaře Maigreta do přepychového bytu v luxusní čtvrti, ve kterém je nynějším pánem advokát Parendon. Ne každému z jeho domácnosti jsou ale Maigretovy návštěvy po chuti a ne všichni s ním, zdá se, hovoří na rovinu. Podaří se nakonec komisaři zabránit předem avizovanému mordu? Anebo to celé byl jen nějaký žert?

Poštovné 85 Kč.

Nový domov

Konec aukce: 24. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

128,- Kč

(vyvolávací cena)

Poutavý příběh o jednom psím rebelovi, obětavém přátelství a láskyplné rodině. Lydie zůstala bez rodičů, a tak se stěhuje k tetě na venkov. Krátce nato přijde na farmu i adoptovaný pes Guffer. Mezi dívkou a svérázným psem postupně vznikne zvláštní pouto. Najdou Lydie i Guffer společně nový domov?

Poštovné 85 Kč.

Antikomunistické manifesty

Konec aukce: 25. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

230,- Kč

(vyvolávací cena)

Předmětem fundované a čtivé Flemingovy práce je čtveřice vlivných knih, které formovaly studenou válku: Tma o polednách (1940) maďarského novináře a intelektuála Arthura Koestlera, Ze tmy (1941) německého námořníka a dělnického aktivisty Jana Valtina, Zvolil jsem svobodu (1946) sovětského inženýra Viktora Kravčenka a Svědek (1952) amerického žurnalisty Whittakera Chamberse. Všichni autoři byli pravověrnými komunisty, které trpká deziluze přivedla k odklonu od jejich ideologie; všichni o tomto zvratu napsali emotivní svědectví.
Příběhy všech těchto čtyř knih a jejich autorů zasazuje John V. Fleming do širokého historického kontextu třicátých až padesátých let 20. století a rozebírá je ve všemožných souvislostech od politologických, literárněkritických až po psychologické. Především ukazuje na téměř fatální iluze levicové a částečně i liberální západoevropské veřejnosti ve vztahu ke stalinismu, komunismu a Sovětskému svazu zejména po druhé světové válce i obdobnou situaci americké veřejnosti hlavně během války. Nebezpečí vlivu stalinských komunistických stran na Západě a jejich sympatizantů bylo všeobecně podceňováno. Při demaskování vražedné a nelidské povahy sovětského systému sehrály – jak Fleming přesvědčivě ukazuje – čtyři analyzované knihy, „antikomunistické manifesty“, velice důležitou roli a napomohly k porážce stalinistických sympatizantů a k reorientaci západní veřejnosti a politických reprezentací směrem k obraně demokratických a liberálních hodnot.

Poštovné 95 Kč.

Případ mrtvého lorda

Konec aukce: 25. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Zamčený pokoj se stane dějištěm zdánlivě nemožné vraždy...
Dluhy z hazardu dohnaly lorda Redmira takřka k bankrotu. Ve snaze získat peníze na jejich umoření se rozhodne uspořádat velkolepé kouzelnické vystoupení a předvést náročnou iluzi se zamčeným pokojem, kterou navíc živě odvysílá televize. Jenže nedlouho potom, co se rozjedou kamery, se spektakulární trik spektakulárně pokazí.
Inspektor Jim Oldroyd, který vystoupení sleduje z první řady, za celou svou kariéru u policie nic podobného neviděl. Lord Redmire mu přímo před očima zmizí a vzápětí se zase objeví – s nožem v zádech. Oldroyd a jeho kolegyně Stephanie Johnsonová brzy přijdou na to, že motiv k vraždě měli skoro všichni, co se v té době nacházeli v publiku. Jak ale vrah dokázal vniknout do zamčené místnosti a zase se z ní dostal ven, aniž by po sobě zanechal jedinou stopu?
Poté, co je jediný člověk, který znal pozadí iluze, brutálním způsobem umlčen, se případ začíná jevit jako neřešitelný. Otázka totiž není jenom, kdo zabíjel, ale také proč a především jak.

Poštovné 85 Kč.

Nadace a říše (audiokniha)

Konec aukce: 25. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

1,- Kč

(vyvolávací cena)

Jedinou naději lidstva na brzký restart hrozí tentokrát zhatit moc nadčlověka
Nadace založená na planetě Terminus utěšeně vzkvétá – na rozdíl od Galaktické říše, jejímž troskám nyní vládne poslední císař Kleon II. Proroctví Hariho Seldona se tak naplnilo a jeho následovníci s úspěchem překonávají další krize na cestě za svým posláním, jímž je co nejvíce zkrátit očekávané období temna. Na scéně se však objeví tajemný hráč, s nímž Seldonův plán ani psychohistorie nepočítaly – mutant přezdívaný Mezek, obdařený zvláštními schopnostmi a prahnoucí po nadvládě nad celou galaxií. Mezi jeho sílící armádou a konečným vítězstvím záhy stojí pouze křehká aliance, kterou tvoří Nadace a společenství nezávislých kupeckých planet. Podaří se zastavit rozpínavého diktátora, nebo všechno dosavadní úsilí Seldonových dědiců přijde nakonec vniveč?
Druhá část dnes již klasického díla vědeckofantastické literatury, označovaného za nejlepší sci-fi sérii všech dob. Její seriálovou adaptaci nyní natáčí společnost Apple TV+.

Poštovné 85 Kč.

Tak střílej!

Konec aukce: 25. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

113,- Kč

(vyvolávací cena)

Tak střílej! přináší dva jen těžko uvěřitelné příběhy z konce druhé světové války, které napsal sám život. Kdo byl muž, který ve druhé polovině čtyřicátých let vystupoval v Karlových Varech pod jménem Jiří Skomarovský, patřil ke koloritu našeho největšího lázeňského města, zároveň však představoval výraznou figuru jeho kriminálního podhoubí? Došel trestu za své zločiny, které v Karlových Varech a okolí spáchal? Kam se v roce 1950 „ztratil“?
Kdo a proč zavraždil v únoru roku 1955 v bavorských Alpách ženu a malého chlapce? Sahají snad kořeny této tragédie až do válečných časů? A co se vlastně stalo v roce 1945 s rodinou dr. Herberta Davida, významné osobnosti sudetoněmecké nacistické scény? Dva odlišné příběhy, několikero lidských osudů v nelehkých časech. Skutky jsou fatální. Zlo musí být potrestáno. Ale je tomu skutečně tak?

Poštovné 85 Kč.

Cosmoknights 2

Konec aukce: 25. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

210,- Kč

(vyvolávací cena)

Útěk byl jenom začátek! Ale tyhle emancipované holky se hned tak nevzdávají. Jestli chtějí mít šanci zvítězit, musí spojit síly a čelit patriarchátu společně. Mise splněna – Pan a jejímu týmu se na konci prvního dílu povedlo zachránit princeznu Scottie. Teď už jenom zbývá vysadit ji v bezpečné oblasti někde daleko, aby mohla začít nový život. Ale co když Scottie o nic z toho nestojí? Zdá se, že byť mají členky posádky stejné cíle, jejich představy, jak jich dosáhnout, se dost liší. Zatímco Cass chce pokračovat v turnajích, Kate by ze všeho nejradši rozpoutala revoluci. A Pan, ta nedokáže zapomenout na Taru a její vzkaz. Co když je Tara pořád tam někde venku a má strach, že ji Pan opustila?
Cosmoknights 2 je pokračování barevného komiksu zasazeného do neo-středověku. Pojednává o partě sympatických emancipovaných holek, které se snaží změnit svět k lepšímu a zároveň se naučit fungovat mezi sebou. Na cestě za jejich dalším vesmírným dobrodružstvím budou muset čelit nejenom nebezpečným pirátkám, ale také svým vnitřním démonům.

Poštovné 85 Kč.

Vévoda

Konec aukce: 25. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

245,- Kč

(vyvolávací cena)

Horská vesnice v severní Itálii, starobylá vila s příliš mnoha místnostmi a zpustlou zahradou, poslední dědic vymírajícího šlechtického rodu, dva muži, kteří se nenávidí na život a na smrt, a přitom spolu nemají zdánlivě nic společného... Napínavý příběh s gotickou atmosférou působí, jako by se odehrával v jiném století, a přesto je výpovědí o současnosti a mistrným
vykreslením mikrokosmu venkovské společnosti. Epické vyprávění o posedlosti mocí, přírodním živlu a osobní svobodě. Historik Matteo Melchiorre ve svém románovém debutu originálním způsobem uchopil téma individuálního osudu a otázku, jak se osvobodit od tíživé minulosti: člověk na ni nemá zapomenout, ale snažit se ji naopak co nejlépe poznat.
„Ten zvláštní, ojedinělý jazyk vás dostane, je jako les, který se
kolem vás rozrůstá, aniž byste si toho všimli.“
Paolo Cognetti
Vydání knihy podpořilo Centrum pro knihy a četbu italského Ministerstva kultury.

Poštovné 95 Kč.

Německo 1989–2021

Konec aukce: 25. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

295,- Kč

(vyvolávací cena)

Tři desetiletí, kterými Německo prošlo od pádu železné opony do konce éry Angely Merkelové, byla bezpochyby pozoruhodným obdobím. Spolková republika zažila politicky „různobarevné“ vlády a jejich četné reformní projekty, zaznamenala výrazné propady stejně jako období hospodářského růstu. Měnila se též role Německa na evropské a mezinárodní scéně i jeho dvoustranné vztahy s Českou republikou. Značně se posunula německá historická sebereflexe, vyvíjel se také obraz Spolkové republiky a Němců v Evropě a ve světě.

Kolektivní monografie předních odborníků z Katedry německých a rakouských studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy má za cíl přiblížit českému čtenáři, jakým způsobem se německá společnost v letech 1989–2021 vyvíjela na základě vnitřních výzev i vnějších okolností, jaké hlavní charakteristiky ji tehdy utvářely a jaká témata určovala měnící se celospolečenský diskurz.

Poštovné 85 Kč.

Gott (Audiokniha)

Konec aukce: 25. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

215,- Kč

(vyvolávací cena)

Říkal to písní. Písní, která dojímala i rozdělovala…
První nezávislé shrnutí umělecké kariéry Karla Gotta (1939–2019) vykročilo na nelehkou cestu, protože zpěvák si legendu o své osobě úzkostlivě aranžoval a dirigoval. Přední hudební publicista Pavel Klusák byl proto někdy nucen až investigativně stopovat pěvcovy první krůčky z dílen ČKD na pódia pražských tanečních lokálů, jeho výstřelky, nedokončená studia na konzervatoři a angažmá v divadle Semafor, jež bylo epicentrem kulturního vzdoru let šedesátých. Rozbor proměny nadějné hvězdy v kantilénového interpreta ideologicky nezávadného šlágru se detailně zabývá i Gottovým údajně veleúspěšným turné v Las Vegas a okolnostmi jeho „cvičné emigrace“ do SRN (1971), která tuto proměnu – za pragmatického dohledu strůjců jeho úspěchu – zásadně ovlivnila. V celoživotním úsilí o nekonfliktní, zdánlivě apolitický kult osobnosti si však dvaačtyřicetinásobný vítěz lidové ankety o Zlatého slavíka nepřipouštěl, že jeho postoje společnost také výrazně polarizují.

Demystifikující portrét umělce, jehož celonárodní obliba prozrazuje i cosi nelibého o nás samých, byl vyhlášen Knihou roku v rámci ceny Magnesia Litera 2022. Zvítězil i v kategorii publicistika.

„Podnětné vyprávění o vzájemně provázaném vztahu společnosti, kultury a moci. Klusák nezavrhuje, ale ani nepřeceňuje, nechce snižovat ani skandalizovat.“ – iliteratura.cz

Zpočátku svůj repertoár evidentně hledal: a musel si projít různými kruhy nikoli pekla, ale dobových zvyklostí, které se k němu často nehodily. Zpětně je poutavé i zábavné to sledovat. Zpíval taneční písně s ozvěnou padesátých let, Ferdinand Havlík mu složil rock’n’roll, nazpíval celou řadu kovbojských a pseudotrampských písní. Když přišla móda twistu, twistoval; ale zásadní zapeklitost tvořily texty a vyznění. Gott těžko mohl jít proti tehdejšímu stylu, takže v jednom kuse zakopával o nějaké slovní hříčky, texty se společenským naučením a záležitosti jakoby odpovědně humorné, satirické. […] Jiřímu Suchému po letech Gott svěřil, že svá semaforská komická čísla, tedy písně Saně a Zdvořilý Woody, víceméně nesnášel. – Ukázka z knihy

Poštovné 85 Kč.

O prachovém zrnku

Konec aukce: 25. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

158,- Kč

(vyvolávací cena)

V jedné staré dílně, kam slunce svítilo od rána do večera, to vonělo dřevem a prachem. Pokaždé, když zafoukal vítr, pohladil prohřátý vzduch dřevěnou podlahu a starobylý nábytek. A zrovna na jedno takové zafoukání netrpělivě čekalo malé prachové smítko. To zrno se jmenovalo Třpytík. Přidej se k Třpytíkovi, kterého dobrodružná výprava zavede do temného sklepa. Dostat se odtud ale není vůbec lehké. Leda, že by zrovna kolem procházel pán dílny, který ví i o tom nejobyčejnějším zrnku prachu...

Naše děti vyrůstají ve světě, který nás dlouhodobě nedokáže ujistit o tom, jak vzácní a důležití jsme. Stejné obavy prožívá i nepatrné zrnko prachu, které je hlavní postavou tohoto poutavého příběhu české debutující autorky Alžběty Špičákové. Díky dobrodružné výpravě do temného sklepa, zvědavosti a touze se ukrýt před tajuplným pánem dílny však zjišťuje, kde je jeho pravé místo a kým doopravdy je.

Kniha je vhodná pro děti mladšího školního věku (cca 5-10 let), ale její myšlenky mají co říct všem věkovým kategoriím.

Poštovné 85 Kč.

Sochaři masa

Konec aukce: 25. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

168,- Kč

(vyvolávací cena)

Temná fantasy, ve které se pro vyhřezlé vnitřnosti nechodí daleko a zemi pravidelně svlažuje krev...


Nad obzorem se sbíhají černá mračna a rozbahněnou divočinou Aisante projíždí dostavník. Uvnitř veze starého lovce lidí, známého pod zaslouženou přezdívkou Smrťák, a jeho vězně, neblaze proslulého psance Lambrechta. Po cestě se k nim přidá ještě potulný felčar a mladý šlechtický pár – což ovšem není nic proti společnosti v kupecké stanici, kde se chystají strávit noc.

Nikdo z nich tam není náhodou, a ti, co se tváří nejnevinněji, ze všech nejméně. Vypadá to na pěkně zlých pár hodin – a to nejen kvůli bouři, která jim zabraňuje odejít. Neříká se tam tomu totiž Ďáblův chřtán jen proto, že nynější stanice kdysi bývala sídlem rodu Boistureů, uvrženého do klatby za paktování se s pekelnými silami… a existuje nemalá šance, že v ní cestující nejsou tak docela sami.

Na tohle dostaveníčko uprostřed stoletého deště zkrátka nikdo z nich dlouho nezapomene. Alespoň tedy, pokud se dožijí rána, protože nic není smrtonosnější než tajemství.

Snad jen ta, která nepocházejí z tohoto světa.

Poštovné 85 Kč.

Moře klidu

Konec aukce: 25. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Román o umění, lásce a pandemii napříč časem i prostorem.
Edwinu St. Andrewovi je osmnáct, když se parníkem přeplaví přes Atlantik, poté co jej kvůli politickým názorům vyloučí ze společnosti britské aristokracie. Okouzlen krásou kanadské přírody vstoupí do lesa a náhle zaslechne tóny houslí odrážející se od stěn rozlehlé stavby – tento zážitek jím hluboce otřese.
O dvě století později se známá spisovatelka Olive Llewellynová vydává na propagační turné své knihy. Cestuje po celé zeměkouli, avšak vlastní domov má v druhé měsíční kolonii. V textu jejího bestselleru o pandemii se nachází zvláštní pasáž: houslista hraje v rezonující chodbě dopravního terminálu a kolem něj se zvedá lesní stromoví. Když začne Gaspery-Jacques Roberts pátrat po jisté anomálii v severoamerické divočině, narazí na několik rozvrácených životů – mladík z britské šlechtické rodiny podlehne šílenství, spisovatelka odtržená od rodiny uvízne na Zemi uprostřed pandemie a jeho vlastní kamarádka z dětství se zřejmě také pokusila o něco, čím narušila časové linie vesmíru.

Poštovné 85 Kč.

Laboratoř myšlenek

Konec aukce: 26. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

335,- Kč

(vyvolávací cena)

Toto není klasická kniha, toto je laboratoř… laboratoř myšlenek.
Stojíme na křižovatce globálních změn. Zaběhnutá pravidla postupně přestávají platit, život a svět kolem nás se proměňuje a my všichni narážíme na jeho limity. Téměř nic není jako dřív a to, co bylo funkční dlouhá léta, přestává fungovat. Je nutné rnacházet nové přístupy, které by byly aplikovatelné v dnešní době plné kvantových skoků. Ponořili jsme se tedy do laboratoře myšlenek a vizí, které ověřujeme, rozebíráme a sdílíme z různých úhlů pohledu. Hledáme odpovědi ve třech pilířích společnosti – v kultuře, veřejné sféře a ekonomice, abychom se pokusili nacházet inspiraci a východiska pro budoucnost naší země. Pojďme začít psát novou budoucnost naší společnosti. Možností je více, než si myslíme. Podívejme se na tuto přelomovou dobu jako na šanci, kterou můžeme využít konstruktivním způsobem.
Robin Čumpelík vám přináší rozhovory s osobnostmi z různých sfér, které nabízí střípek do mozaiky možného směřování naší země a našich životů. Každé osobnosti položil dvanáct otázek s ohledem na jejich profesní působení, zkušenosti a vize.
Mezi zpovídanými osobnostmi jsou egyptolog Miroslav Bárta, sociolog Daniel Prokop, hudebník Michael Kocáb, podnikatelka Zuzana Ceralová Petrofová, zpěvačka Marta Kubišová, geolog Václav Cílek, eurokomisařka Věra Jourová nebo rapper Vladimir 518.
Na sazbu této knihy byla použita umělá inteligence.

Poštovné 95 Kč.

Zablokovat, vymazat a jedeme dál

Konec aukce: 26. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Stalo se vám někdy, že jste byly na katastrofálním rande a slíbily jste si, že už nikdy nebudete používat aplikace? Obviňujete se z toho, co se ve vašem milostném životě nedaří? Zdá se vám, že se pokaždé připoutáte k lidem, kteří se k vám chovají špatně? Smutnou pravdou je, že pokud jde o moderní randění, existuje celá řada výzev a překážek, které je třeba překonat. Tato kniha vás naučí, na co si dát pozor. Od ghostingu po zneužívání, abyste si byly jisté, že náhodou nebudete randit s muži s toxickými rysy, kteří tajně nenávidí ženy, nebo kteří si jen chtějí užít a utéct. Umožní vám použít svůj hlas a odejít, pokud si všimnete varovných signálů ve vztazích, pomůže vám odhalit výstražná znamení a různé druhy vyjebávačů, na které při randění můžete narazit, ale i ta dobrá znamení, která signalizují zdravé partnerství.

Nejde o seznamovací manuál, který vám slíbí, že vám najde člověka, kterého budete milovat, namísto toho vám pomůže odhalit ty zákeřné dřív, než bude příliš pozdě. Pomůže vám rozpoznat, že disponujete úžasnou energií a že je možné žít spokojeně i single.

A co je nejdůležitější, tahle kniha vám poskytne sílu ZABLOKOVAT, VYMAZAT A JET DÁL ve svém skvělém životě.

Poštovné 85 Kč.

Aby na mě nezapomněli

Konec aukce: 26. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

200,- Kč

(vyvolávací cena)

Jedné obyčejné noci jednoho obyčejného roku se rodiče Tommyho Llewellyna probudí v bytě bez hraček a plínek, bez fotek svého miminka rozvěšených po stěnách a bez jediné vzpomínky na skutečnost, že to malé dítě spící v postýlce je jejich. Tommymu je totiž souzeno, aby si ho nikdo nepamatoval. Každý rok ve stejný den všichni kolem něj zapomenou, že existuje, a Tommy se místo narozeninové oslavy musí znovu představovat lidem, které už dávno zná. Pak se však Tommy Llewellyn zamiluje a rázem se pro něj vše změní. Chce si konečně vybojovat svůj vlastní život, získat dívku svých snů a zařídit, aby si ho ostatní pamatovali. Není ale tak snadné něco po sobě zanechat, a Tommy musí přijít na to, co je důležitější: věci, které necháváme za sebou, nebo lidé, kteří nás životem doprovází.
Michael Thompson byl v posledních patnácti letech úspěšným novinářem, producentem a mediálním ředitelem. Nyní vlastní společnost zabývající se produkcí podcastů a je spolumoderátorem jednoho z nejlépe hodnocených podcastů v Austrálii. Žije v Sydney se svou manželkou a dvěma malými dětmi. Aby na mě nezapomněli je jeho první román.

Poštovné 85 Kč.

Citová vazba

Konec aukce: 26. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

1,- Kč

(vyvolávací cena)

Autoři se zabývají vztahy mezi citovou vazbou u mladých dospělých partnerů a způsoby, jakými řeší každodenní konflikty. Konkrétně se zaměřují na heterosexuální páry v mladé dospělosti, které jsou bezdětné a nesezdané a jejichž vztah trvá alespoň jeden rok. Je důležité si uvědomit, že konflikt reprezentuje více než jen neshody partnerů. Představuje trvalý faktor párové interakce, který může způsobovat napětí a aktivovat vazebný systém. Každý partner do párové dynamiky přispívá vlastními mentálními modely fungování a způsoby zvládání konfliktů. K pochopení toho, jak partneři konflikty řeší, je nutné zaměřit bádání na oba členy páru. V monografii uvádíme výsledky kvantitativního výzkumu provedeného pomocí dotazníků, jenž se zmíněnou tematikou zabývá. Výstupy odhalují zajímavé párové souvislosti dvou vazebných dimenzí s šesti styly řešení konfliktů. Jelikož si své partnery a partnerky nevybíráme náhodně, zajímala nás i otázka komplementarity a kompatibility v zavilosti na uvedených proměnných.

Poštovné 85 Kč.

Jak se dělá zoo (audiokniha)

Konec aukce: 26. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

210,- Kč

(vyvolávací cena)

Jak se ze staré, šedivé zoo stane jedna z nejkrásnějších na světě?
Petr Fejk strávil třináct let (1997–2009) ve funkci ředitele Zoo Praha a nyní se k této barvité životní kapitole vrací ve svých vzpomínkách, protože – jak sám říká – to byla výjimečná doba plná výjimečných událostí. A vůbec nepřehání. Vždyť se svými spolupracovníky dokázal nejen postavit na nohy starou zoologickou zahradu a vybudovat z ní zoo, která se probojovala mezi nejlepších deset na celém světě, ale musel se vypořádat také s ničivou povodní v roce 2002 a především s množstvím překážek, které s sebou provoz zoo a chov zvířat v zajetí přináší. A přestože v něm některé okolnosti doprovázející jeho dobrovolný odchod z pražské zoo zanechaly trpkou pachuť, dnes už tento nezdolný optimista bilancuje své ředitelské působení s jemu vlastním nadhledem a humorem.
Memoáry dlouholetého ředitele pražské zoologické zahrady si můžete vyslechnout v autorském podání.

Poštovné 85 Kč.

Knížka o mořských zvířátkách

Konec aukce: 26. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

113,- Kč

(vyvolávací cena)

Ulovit v moři dobrý příběh může být pořádně náročné. Obzvlášť když se vás vypravěč snaží slupnout jako malinu. Nebo když se máte vyznat v klapání tlamiček a mávání ploutviček. Ryby toho mají hodně co říct. A naštěstí známe někoho, kdo rozumí rybí řeči.

O svém vypravěčském talentu vás přesvědčí nejen ryby, ale také další mořská zvířátka – třeba hádavá hvězdice nebo kareta, která přelstila nejednoho predátora.

Poštovné 85 Kč.

Bojovníci s Nicotou

Konec aukce: 26. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Střez se monster ve svém nitru.

Sedmnáctiletá Priscilla se narodila do jednoho z předních rodů gildy Bojovníků s Nicotou. Ti chrání lidstvo před útoky monster, která před věky pronikla do naší dimenze a jen díky těmto nadaným jedincům nezpůsobila zánik civilizace. Jako nejslabší z klanu Daalmanů je ale Priscilla svojí rodině jen na obtíž.

Když v zoufalém pokusu osvojit si za pomoci zakázaného rituálu novou bojovou schopnost začne do našeho světa nekontrolovaně povolávat stvůry Nicoty, ohrozí tak nejen své nejbližší, ale možná i bezpečnost celého světa

Poštovné 85 Kč.

Péťova báječná dobrodružství

Konec aukce: 26. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

188,- Kč

(vyvolávací cena)

Příběhy Péti a jeho spolužáků z mezinárodní školy v Portugalsku vás zavedou na dobrodružný školní výlet na Azorské ostrovy pod vedením pana Scotta. Děti poznají jedinečnost zdejší přírody, ochutnají místní speciality a na lodi se vydají za delfíny a kosatkami. O nečekané situace ale není nouze ani ve škole – jednou zachraňují opuštěného pejska, podruhé zraněnou poštolku. Školní rok zakončí velkolepou slavností a třeba se Péťovi nakonec splní i jeho největší přání...
Kniha je inspirována zážitky autorky Miroslavy Salajkové a jejího syna a příběhy doprovázejí půvabné ilustrace Ivony Knechtlové.

Poštovné 85 Kč.

Ztracený rok

Konec aukce: 26. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

220,- Kč

(vyvolávací cena)

Tři sestřenice. Dva kontinenty. Jedno strašlivé tajemství.
Píše se rok 2020 a třináctiletý Matthew je během covidové pandemie uvězněný doma, jeho táta trčí ve Francii a maminka přestěhuje chlapcovu stoletou prababičku k nim domů, aby ji ochránila před nemocí. V domácnosti proto platí dvojnásob přísná pravidla a Matthew se může ukousat nudou. Zoufalá situace se změní, když hrdina najde v prababiččiných věcech, které dostal za úkol uspořádat, fotografii dvou holčiček. Prababička se zpočátku odmítá o své dávné minulosti bavit. Matthew ví jen to, že se narodila na Ukrajině a uprchla odtamtud. Co všechno nechala za sebou a obětovala, však zjišťuje až nyní, když pročítá její deníky, dopisy i novinové články z dětství a mládí. Z nich vyvstává nejen příběh tří ukrajinských sestřenic během hladomoru na Ukrajině na počátku 30. let minulého století, který uměle vyvolal Stalin a jemuž za oběť padly miliony lidí, ale taky jedno velké tajemství.
Autorka bestselleru Kluk odnikud se ve svém novém románu inspirovala osudem své ukrajinské babičky.
Román byl nominován na prestižní americké výroční ocenění National Book Award.
„Dojemný obraz dlouho zamlčovaných historických událostí.“ (Kirkus Reviews)
„V této poutavé knize třináctiletý chlapec odkrývá temné rodinné tajemství… Podmanivý příběh vyprávěný v první osobě střídavě jednou ze tří postav – Matthewem, žijícím v roce 2020 v městečku Leonia ve státu New Jersey, a Helen a Milou, žijícími ve 30. letech minulého století v Brooklynu a Kyjevě – zachycuje utrpení, které přinesl hladomor uměle vyvolaný Stalinem. Román líčí, jak byla tato tragédie vnímána ve světě a jak její důsledky probublávají až do Matthewovy přítomnosti.“ “ (Publishers Weekly)
„Mnohovrstevnatý román inspirovaný osudem ukrajinské rodiny autorčiny babičky přináší strhující příběh o přežití.“ (The New York Times)

Poštovné 85 Kč.

Jak nedietovat

Konec aukce: 26. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

295,- Kč

(vyvolávací cena)

Michael Greger, M.D., autor bestsellerů Jak nezemřít a Jak nedietovat, je zakladatelem webu Nutritionfacts.org, jehož cílem je informovat veřejnost o tom, jak vypadá zdravá výživa, a propojit ji s komunitou prostřednictvím podcastů, videí a blogů.
Dr. Greger nyní vydává novou knihu o vědomém stravování – jak jíst zdravě a smysluplně a udržet si žádoucí váhu. Kniha receptů nabízí chutná a zároveň zdravá jídla.
Kuchařka Jak nedietovat je připravena stát se novou revoluční knihou: je neuvěřitelně účinná a určená pro každého, kdo chce změnit své stravovací návyky a zlepšit kvalitu života, bez ohledu na to, zda zhubne.

Poštovné 85 Kč.

Hrob

Konec aukce: 26. 5. 2024 v 20:00:00
Cena v aukci:

220,- Kč

(vyvolávací cena)

Skupinka bývalých spolubydlících z vysokoškolské koleje přijíždí na Vestmannské ostrovy, aby se naposledy rozloučila se zesnulou kamarádkou, která byla součástí jejich party. Výlet, který má zároveň sloužit jako přátelské setkání po letech, se však náhle proměňuje v děsivou hru se smrtí. Důsledky dávné bujaré oslavy, na niž všichni toužili zapomenout, se vynořují na povrch.
Na kamenité pláži u moře, nedaleko nově zrekonstruovaného domku strážce majáku, jsou nalezena dvě mrtvá těla. Policie na místo vysílá Idunn, Týra a Karó, aby se ujali vyšetřování, v němž zdánlivě nic nedává smysl. A drsný vítr, který zastavil letecký provoz, neustává…
Děj druhého dílu napínavé série Černý led se tentokrát odehrává na největrnějším místě Evropy – na Vestmannských ostrovech a v hlavní roli se ocitá patoložka Idunn, která odsud pochází. Svérázná soudní lékařka tak musí ve svém rodném městě čelit výzvám nejen pracovním.

Poštovné 85 Kč.