Kouzelný svět zvířátek a dětí

DetiNahled
Máte rádi pohádky ze světa zvířat? Pak dnešní knižní tipy osloví právě vás. Představíme vám soubor pohádek o zvířátkách žijících v zoo i v moři. Potěšíme také milovnice koní i fanoušky série o neobvyklém přátelství mezi Pásovcem a Zajícem.

Chodíte rádi do zoologické zahrady? Pak jistě oceníte soubor krátkých a vtipných pohádek Jana Nejedlého Slon v šuplíku. Kterou z nich si oblíbíte?

Vejde se slon do šuplíku? Kdo doběhne první na louku ke kládě a stane se žampiónem? Naučí se hroši chovat jako hoši? Jak vypadá luskoun: je to něco mezi vlkodlakem, upírem a krvavým kolenem dohromady? A chtěli byste mít doma ve vaně lachtana? Nebo žirafu?
Krátké a vtipné pohádky pro nejmenší děti od 2 let. A nejen pro ně!

Slon v šuplíku

Veselé pohádky ze zoo
Autor: Jan Nejedlý
Ilustrátorka: Lucie Dvořáková

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 200×230 mm
ISBN: 978-80-262-2144-9
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Slon v šuplíku vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

 slon_v_supliku_ukazka

Prolistujte si i další ukázky.

O autorovi

Jan Nejedlý je šéfredaktor časopisu Rodina a škola a autor mnoha publikací pro děti. V Portále vyšly jeho pohádky k výtvarným nápadům v knize Pohádkové tvoření (2011).

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O ilustrátorce

Lucie Dvořáková je známá česká ilustrátorka dětských knih. Vedle knižní tvorby spolupracuje i s Českou televizí, například jako animátorka dětských Večerníčků, nebo v pořadu Čtení do ouška. V Portále vyšla řada knih s jejími ilustracemi, například Sněhová víla, Modrá hodina, Nanukova dobrodružství nebo Malé pohádky pro malé děti.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Dáváte přednost zvířátkům žijícím pod vodní hladinou? Pak si nenechte ujít Knížku o mořských zvířátkách od Václava Bárty.

Ulovit v moři dobrý příběh může být pořádně náročné. Obzvlášť když se vás vypravěč snaží slupnout jako malinu. Nebo když se máte vyznat v klapání tlamiček a mávání ploutviček. Ryby toho mají hodně co říct. A naštěstí známe někoho, kdo rozumí rybí řeči.
O svém vypravěčském talentu vás přesvědčí nejen ryby, ale také další mořská zvířátka – třeba hádavá hvězdice nebo kareta, která přelstila nejednoho predátora.

Knížka o mořských zvířátkách

Autor: Václav Bárta
Ilustrátorka: Zuzana Dreadka Krutá

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-271-5014-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Knížka o mořských zvířátkách vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

knizka_o_morskych_zviratkach

 Nezapomeňte si prohlédnout celou ukázku.

O autorovi

Václav Bárta se narodil 28. 9. 1937 a jeho synem je hudebník Václav Noid Bárta. Kromě psaní a skládání písniček se Václav Bárta starší dříve věnoval i režii. Spoluzakládal například jedinečný soubor Chorea Bohemica nebo připravoval programy pro řadu předních folklorních souborů. Postupně vydal Muzikantské pohádky a Uspávanky. Znát můžete i jeho knihu Zvířátka ze zoo. Je také stálým přispěvatelem literárního měsíčníku Divoké víno a vydal dvě sbírky poezie. Založil a vede občanské sdružení History o.s., které podporuje dětské talenty. V tomto programu vyšlo už několik knížek s dětskými obrázky, na jejichž přípravě se podílely více jak dva tisíce malých malířů. Je nositelem ceny Grand prix za celoživotní dílo nadace Život umělce.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Zuzana Dreadka Krutá ilustrovala celou řadu dětských knih. Zmínit můžeme např. Dorotka na táboře (2019) nebo Strašidelný dům (2021). Některé knihy s jejími ilustracemi vyšly i ve slovenštině.

————————————————

Anglický autor Jeremy Strong píše příběhy o přátelství mezi Pásovcem a Zajícem. Do jejich lesa se přistěhuje další zvíře: parádivá Plameňačka! Najdou společnou řeč?

Zajíc a Pásovec jsou prazvláštní dvojice. Pásovec bývá nevrlý a Zajíc je zase veselá kopa, navzdory rozdílům jsou však nejlepšími kamarády.
Jednoho dne se stane něco podivného. Na kraji paseky se objeví sprcha a v té sprše kdosi zpívá a tančí. Vypadá to, že do Velkého lesa se přistěhovala parádivá Plameňačka. Co z toho vzejde? Nová porce příběhů k popukání potěší nejen příznivce plameňáků!

Pásovec, Zajíc a růžový rozruch

Pásovec a Zajíc 3
Autor: Jeremy Strong
Ilustrátorka: Rebecca Bagleyová
Přeložil: Vratislav Kadlec

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-276-0886-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Pásovec, Zajíc a růžový rozruch vydalo nakladatelství Brio.

Doporučujeme

Pořiďte si i předchozí vyprávění o Pásovci a Zajíci:

 

Ukázka z knihy

 pasovec_a_zajic_3_ukazka

Podívejte se na celou ukázku.

O autorovi

Jeremy Strong se narodil v Londýně. Napsal několik dětských knih, např. Pásovec, Zajíc a řada nečekaných návštěvPásovec, Zajíc a příliš hlučný medvěd či Směťák.

O ilustrátorce

Rebecca Bagleyová vystudovala obor grafika a vizuální komunikace a pracuje jako ilustrátorka. Ilustrovala knihy jako Willow Wildthing and the Swamp Monster či Armadillo and Hare and the Very Noisy Bear.

Zdroj informací: bagleyart.com

————————————————

Další knihu ocení milovnice koní! Pokud mezi ně patříte i vy, nenechte si ujít vyprávění o přátelství, koních a nebezpečí Můj ohnivý kůň – Sněhová bouře od Chantal Schreiberové.

Jedna dívka, jeden kůň a jedno neobyčejné přátelství.

Eva je zpátky na Islandu, konečně může být se svým otcem, s novým bratříčkem a samozřejmě i s milovaným koněm Eldurem. Radostné shledání jí však zhořkne, když se objeví její nevlastní sestřenice Emma, která nemá Evu ráda a od začátku jí velmi znepříjemňuje život. Jediný, na koho se může ještě spolehnout, je Eldur.
Právě ve chvíli, kdy spolu obě dívky zůstanou samy doma, rozpoutá se prudká sněhová bouře a stádo koní se ocitne v nebezpečí. Aby zachránily život hříběte, musí Eva s Emmou aspoň na chvíli zapomenout na nepřátelství a začít spolupracovat. Jenže mají tak málo času…

Můj ohnivý kůň – Sněhová bouře

Autorka: Chantal Schreiberová

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-271-3792-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Můj ohnivý kůň – Sněhová bouře vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 muj_ohnivy_kun_snehova_boure_ukazka

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O autorce

Chantal Schreiberová píše knihy pro děti, mládež i pro dospělé. Miluje zvířata (všechna!), sekáče (hledá tam poklady!), vaření a pečení veganských jídel, knihy, kino a procházky. Žije a pracuje nedaleko Vídně.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Zuzana Csontosová napsala příběh o přátelství mezi dívkou a chlapcem s Aspergerovým syndromem, kteří se společně přesouvají do světa fantazie za kouzelným medvědem. Jejich výlety totiž pomáhají chlapci vyrovnat se s výzvami reálného života.

Fantazijní příběh o útěku z ledového království samoty na zádech laskavého medvěda. Příběh o přátelství mezi Lindou a Tomášem – chlapcem s Aspergerovým syndromem – mluví i o tom, že nikdo nechce být sám a že s trochou trpělivosti a kreativity je možné získat skvělého kamaráda.

Přátelé Tomáš a Linda ze 4. C z horské vesnice Srní nemohou být více odlišní: Tomáš s Aspergerovým syndromem miluje přírodní vědy a nesnáší přestávky, Linda má ráda zvířata a často chodí s hlavou v oblacích. Spojuje je bohatý vnitřní svět, intenzivní prožívání a výlety do světa snů. Autorka prostřednictvím živých dialogů a citlivých popisů představuje odlišné způsoby myšlení a komunikace dvou různých charakterů. Pomocí akčního příběhu nenásilně vysvětluje čtenářům, v čem se liší děti s Aspergerovým syndromem, jak vnímají realitu, jaké mají potřeby a preference.
Do světa fantazie se Tomáš s Lindou přesouvají nejen ve dne, ale především v noci prostřednictvím knih uložených pod polštářem. Společně se vydávají do poetické zimní krajiny za medvědem Björnem a sobem Magnusem, kterého jako laskavého průvodce pro Tomáše do knihy přikreslila všímavá Linda. Díky snovému prožitku se Tomáš lépe vyrovnává s výzvami reálného života jako naučit se bruslit nebo zúčastnit se maškarního plesu.

Tomáš a kouzelný medvěd

Autorka: Zuzana Csontosová
Ilustrátorka: Marta Matus

Počet stran: 92
Vazba: vázaná
Formát: 160×220 mm
ISBN: 978-80-88429-99-9
Doporučená cena: 290 Kč

Knihu Tomáš a kouzelný medvěd vydalo nakladatelství Pasparta.

Ukázka z knihy

tomas_a_kouzelny_medved_ukazka

Nezapomeňte si prolistovat i další ukázky.

O autorce

Zuzana Csontosová je autorka dětských knih, sociální pracovnice a spoluzakladatelka slovenského pouličního časopisu Nota bene. V současnosti pracuje v brněnském Denním centru pro lidi bez domova. Ráda vstupuje do barevného světa pohádek, který je plný zázraků a šťastných konců. V nakladatelství Albatros debutovala knížkou Nejmocnější kouzlo, v dalších letech publikovala knihy Víla Jazmínka a škriatok Vendelín, Madam ježibaba, Majstrík a Krasomilka a Jakub a čarovná kolobežka (v českém překladu vyšla pod názvem Jakub a kouzelná koloběžka). Je autorkou prvních pohádkových knížek o bezdomovectví Zatúlaný Gombík a Sára a zázračný stôl, jež vznikly na podporu prodejců časopisu Nota bene. Jejími prvními čtenáři bývají vždy její děti Albert a Markétka.

Zdroj informací: Albatros Media

O ilustrátorce

Marta Matus je absolventkou VŠVU v Bratislavě. Ve své tvorbě se zaměřuje na dětskou knižní ilustraci. V jejich ilustracích mohou čtenáři najít skryté vtipy, které autorka s oblibou vkládá do svých děl. Kniha Etiketa. Pravidlá slušného správania, kterou ilustrovala, se na BCBF2022 dostala mezi 100 nejkrásnějších knih na světě. Věnuje se takém ilustracím v časopisech.

Zdroj informací: martamatus.art


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSlon v šuplíku
Veselé pohádky ze zoo

Nejedlý, Jan

Portál, 2024

zobrazit info o knizeKnížka o mořských zvířátkách

Bárta, Václav

bambook, 2024

zobrazit info o knizePásovec, Zajíc a růžový rozruch
Pásovec a Zajíc 3

Strong, Jeremy

Brio, 2024

zobrazit info o knizeMůj ohnivý kůň – Sněhová bouře

Schreiberová, Chantal

bambook, 2024

zobrazit info o knizeTomáš a kouzelný medvěd

Csontosová, Zuzana

Pasparta, 2024

Napsat komentář