Veselé malování – jak na to

úvodní foto
Asi každý rodič zná prosbu svého dítěte: „Maminko/tatínku, namaluj mi kočičku, pejska, ovečku…“, děti bývají ovšem často s dílkem svého rodiče nespokojené, protože pejsek vypadá spíše jako prasátko, kočička připomíná křečka… Radu, jak namalovat jednoduché, roztomilé kresbičky, můžete najít také v knihách.

Podle knihy Kreslíme zvířátka – nakresli a smaž si mohou i nejmenší děti namalovat lva, žirafu, slona, zebru, krokodýla, opičku, v druhém pokračování Kreslíme domácí zvířátka – nakresli a smaž pak najdou pejska, kočičku, rybičku, králíčka, morče a ptáčka. Kniha obsahuje nejen jednoduchý návod, jak při malovaní postupovat, ale také fix (uchycený na knize), kterým mohou přímo do knihy malovat. Kniha je díky tomu velmi praktická, vhodná také při cestovaní a pro případy, kdy je potřeba děti zabavit.

V publikaci Medvídek Pú –  knížka šablon se samolepkami najdou děti celkem deset šablon s obrázky oblíbených zvířátek ze Stokorcového lesa. Mohou si tak obkreslit obrys postaviček, podle předlohy doplnit detaily a vybarvit. Namalují si unaveného oslíka, usměvavého medvídka Pú s tygrem nebo prasátkem, … I když je kniha určena pro děti od tří let, obrázky zvládnou spíše starší děti. Součástí jsou také malé pastelky a samolepky, které může malý malíř přiřadit přímo k jednotlivým obrázkům. Velmi praktické je také to, že šablony není potřeba nijak vyndávat, vložíte jen prázdný papír do knihy pod šablonu a můžete malovat.

Další kniha, která také obsahuje šablony, je Kočičky – obkresli a vymaluj. Jak název napovídá, můžete si s pomocí vyjímatelných šablon namalovat celkem pět zajímavých kočičích motivů. Navíc každá dvojstrana obsahuje kromě šablony také zajímavé informace o kočičkách, hádanky, skrývačky a doplňovačky.

Díky příručce Nauč se kreslit, kterou připravila autorka Rosa Maria Curto Mila, se naučíte namalovat spoustu zvířátek jako třeba žáby, lišky, vlky, jeleny, …, zkusíte nakreslit domeček nebo hrad, ale také spoustu pohádkových bytostí jako například trpaslíky, krále, čarodějnice, skřítky, …Obrázky jsou různé náročnosti, pro začínající i zručnější děti a dospělé. Autorka vás naučí malovat obličeje s různými pocity (naštvanost, nuda, čilost, …), pokusíte se zachytit pohyby hlavou, stavbu těla, … Závěr knihy se věnuje barvám a jejich rozdělení a použití. Díky jednoduchým postupům mohou vzniknout velmi pěkná „dílka“.

Všechny zmiňované knihy mají jedno společné, pomohou i méně zručnému „malíři“ vytvořit pěkné a hlavně veselé kresbičky, pro radost a potěšení.

Nauč se kreslit

Autorka: Rosa Maria Curto Mila

Vydalo nakladatelství Knižní klub

OBJEDNAT knihu Nauč se kreslit

Kočičky – obkresli a vymaluj

Vydalo nakladatelství Rebo

OBJEDNAT knihu Kočičky – obkresli a vymaluj

 

Medvídek Pú – knížka šablon se samolepkami

Autor: Walt Disney

Vydalo nakladatelství Egmont, s. r. o.

OBJEDNAT knihu Medvídek Pú – knížka šablon se samolepkami

Kreslíme zvířátka – Nakresli a smaž

Vydalo nakladatelství FRAGMENT, s.r.o.

OBJEDNAT knihu Kreslíme zvířátka – Nakresli a smaž

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKreslíme domácí zvířátka – Nakresli a smaž

Fragment

Napsat komentář