Dobrodružství na francouzské kozí farmě

Laska a kozy na venkove
Uplynul rok od příchodu Elly do Paříže. Ta nakonec našla své štěstí po boku prodavače sýrů. Když zjistí, že je těhotná, její partner se rozhodne pro stěhování na venkov a na Ellu opět čeká kolotoč plný nedorozumění a zvykání si. Romantika, humor a vůně sýra zaručeny! 

Ellin život v Paříži se po zběsilém prvním roce, plném zvykání si na evropskou kulturu, pendlování mezi dvěma potenciálními objekty lásky a objevování stovek druhů sýra, konečně ustálil. Už půl roku žije se svým partnerem, prodavačem sýrů Sergem, a oba se mají báječně… dokud do jejich pohody nepřistanou vidle v podobě Ellina nečekaného těhotenství.
Ne že by z toho oba nebyli nadšení – právě naopak. Serge je dokonce nadšený natolik, že se rozhodne pro rodinu pořídit dům a přestěhovat Ellu z velkoměsta na venkov – na kozí farmu. Ella sice není z nápadu zrovna na větvi, ale slíbí mu, že dá vesnici šanci. Ostatně, nudit se tam rozhodně nebudou.
Zatímco Serge má plné ruce práce se zvládnutím farmy, Ella se snaží najít společnou řeč s vesničany a vymýšlí, jak jednu ze stodol předělat na kavárnu a obchůdek se sýry. Pomocnou ruku jí nabídne šarmantní, anglicky hovořící cizinec Chuck, z čehož ale zase není dvakrát na větvi Serge, a nedorozumění, která z toho vzejdou, mají sílu otřást základy celého jejich vztahu…
V knize si na své přijdou nejen příznivci romantických příběhů, které se neberou příliš vážně, ale také gurmáni a milovníci sýrů a zvířat, neboť celý děj je, stejně jako v předchozím díle, prostoupený chutěmi a vůní francouzské kuchyně, sýrů a vína, a samozřejmě nechybí ani nezbedné stádo koz.

Ukázka z knihy

Zhroutila jsem se u barového pultu. V kavárně mi bylo dobře, cítila jsem se tu jako doma a teplo z pece a vůně čokoládových sušinek mi téměř dovolily zapomenout na těhotenský test, který jsem měla v kabelce. Často jsem se přistihla, jak s lítostí vzpomínám na snadnou a příjemnou práci ve Falt White. Práce v kanceláři mě bavila, ale hodně mi chyběl kontakt s lidmi, který jsem měla v kavárně. (str. 14)

Ohlasy na knihu

Vtipné, dojemné, perfektní pro jakékoliv roční období.

- Love Books Group

O edici

7lásky jsou jako dveře do knihovny plné krásných příběhů, veselých i dojemných. Stačí je otevřít a ponořit se do některého z nich. Každý měsíc vás vezmou na objevnou cestu. Zpestří váš život. Pohladí vás a pobaví. 7lásky vás chytí za srdce, jsou totiž jako jeho tep. Někdy rychlý, vzrušený, jindy klidný, zamyšlený… Při čtení se naladíte na jeho rytmus. Budete se smát i plakat. S hlavními hrdiny prožijete jejich příběh a možná v něm rozpoznáte i část toho svého.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Zdroj informací: nakladatelství Grada

Láska a kozy na venkově

Dobrodružství s vůní sýra pokračuje na francouzské kozí farmě
Autorka: Victoria Brownleeová
Přeložila: Hana Sichingerová

Počet stran: 316
Vazba: brožovaná
Formát: 126×200 mm
ISBN: 978-80-7625-109-0
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Láska a kozy na venkově vydalo nakladatelství Metafora. Prolistujte si ukázku.

O autorce

Victoria Brownleeová je spisovatelka a editorka. Zajímá se především o jídlo, cestování a životní styl. Za svůj život se několikrát přestěhovala. Původně pochází z Austrálie, následně ale delší dobu žila v Číně, kde pracovala pro časopis Time Out Shanghai. Nyní žije ve Francii. Láska a sýr v Paříži je jejím prvním románem.

Zdroj: victoriabrownlee.com


Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada a společně budou dále pokračovat ve vydávání krásných i poučných knih.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLáska a kozy na venkově
Dobrodružství s vůní sýra pokračuje na francouzské kozí farmě.

Brownleeová, Victoria

Metafora, 2020

Napsat komentář