Zasoutěžte si o pohled do života superbohatých

Hazarderka-perex
Zajímalo vás, jaké to je být potomkem bohatých rodičů, kteří vás pošlou na elitní školy, mají konexe a dávají štědré kapesné? Tak si o tom pojďte přečíst. Evelína sice pochází ze skromnějších poměrů, přesto po tomto oslnivém světě také touží.

Zlatá newyorská mládež

Román Stephanie Cliffordové, novinářky New York Times, nám s fascinujícími detaily umožňuje nahlédnout do „zlaté klece“ mladých newyorských finančníků a bankovních makléřů, kteří se díky kapitálu svých rodičů, elitním školám a konexím vezou na vlně spekulativních báječných zisků – v době, kdy jen škarohlídi rozpoznávají příznaky krize, jež zanedlouho zasáhne celou Ameriku.

Hrdinka Evelína pochází ze skromnějších poměrů, ale díky své ambiciózní matce absolvovala elitní školu a nyní využije všech prostředků, aby pronikla do oslnivého života, který dosud sledovala jenom zpovzdálí. Řečeno s Hemingwayem je oslněna romantickou bázní ze superbohatých, a tak napodobuje snobská tekutá pravidla, slangové výrazy a manýry „aristokratických starých peněz“. Jenomže kam až dosahuje magická hypnotizující moc muzikálových příběhů? Evelína se musí v mnohém zapřít – co se jí ale ukáže, jestli projde zrcadlem a ohlédne se?

 

Hazardérka

Autorka: Stephanie Clifford

Vydalo: nakladatelství Leda
Počet stran: 376
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-7335-412-1

Přečtěte si více o knize Hazardérka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Leda.

Nakladatelství Leda vzniklo v roce 1992 a je jediným českým vydavatelstvím specializovaným na jazykové slovníky, učebnice a příručky a na naučné slovníky. Jako jediné nakladatelství u nás se systematicky věnuje jak hlavním světovým jazykům, tak jazykům menších národů a států. Usiluje o vysokou odbornou úroveň své produkce, o její kvalitu, serióznost a uživatelskou přitažlivost.

 

Vyhrajte knihu Hazardérka

Přestože matka hlavní hrdinky Evelíny nepatří mezi newyorskou smetánku, je velmi ambiciózní a své sny promítá do dcery. Ta díky tomu vystuduje jednu z elitních škol, kde jí bohatší spolužáci učarují svým oslnivým způsobem života. Dosud ho sledovala pouze zpovzdálí, ale jednoho dne se rozhodne, že i ona do něj chce patřit. Co všechno je pro to ochotná udělat? Dokáže zapřít svůj původ? A nezmění ji honba za světem bohatých tak, že se na sebe jednoho dne nebude moci ani podívat? To si pojďte přečíst v románu novinářky New York Times Stephanie Cliffordové, který vám nabízí fascinující pohled do „zlaté klece“.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Leda vám přinášíme soutěž, ve které čtyři z vás mohou knihu Hazardérka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hazardérka
probíhá od 16. do 29. listopadu 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 4 romány Hazardérka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHazardérka

Clifford, Stephanie

Leda, 2015

Napsat komentář