Není pohádka jako pohádka

DetiCtou
Vydejte se s dětmi do říše pohádek – a ne ledajakých! Komiksový příběh Malého prince nebo jiné současné pohádky vaše děti určitě nadchnou!

Lesní pohádky vás zavedou do kouzelného světa ukrytého pod korunami stromů. Knihu Zuzany Pospíšilové doprovázenou nádhernými ilustracemi Drahomíra Trsťana vydalo nakladatelství Grada.

Lesní pohádky

Nechte si vyprávět, jak se při cestě na Borůvkový vrch záhadně ztrácejí podrážky, jak strašidelný lesní dům ožije zázračnou hudbou nebo jak vděčný ptáček se zlomeným křídlem přičaruje vítr do mlýna. Až si přečtete dvacet pohádek v této krásně ilustrované knížce, možná vám příště při procházce lesem sklouznou oči na dubové listy, abyste se přesvědčili, jestli na nich nejsou vepsané básničky, a budete se mít na pozoru, aby se vám na paty snad nepřilepil smolný panáček.

Danuška byla nemocná. Ne jako ostatní děti, které mají chřipku nebo angínu, vyleží se a pak mohou zase do školy. Danuška stonala už hodně dlouho. Mezi děti nemohla a doma měla dlouhou chvíli. Střídali se u ní maminka, tatínek, tetičky a všichni se snažili, ať se chudinka nenudí. Ale i tak byla Danušce dlouhá chvíle. Nejraději by vyběhla ven, ale to nešlo. Na to neměla sílu. Stýskalo se jí po všem, co znala před nemocí.

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Ilustrace: Drahomír Trsťan
Počet stran: 120
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Lesní pohádky

——————————————————-

Do vesmíru vás na křídlech fantazie vynesou Kosmopohádky autora Aloise Mikulky. Tento titul plný pěkných ilustrací a zábavných příběhů vydalo nakladatelství Albatros.

Kosmopohádky

Strejdo, vyprávěj mi o kosmonautech! Humorné nonsensové pohádky o dvou kosmonautech a o tom, co všechno se dá na cestách velikánským vesmírem vidět. Kostková planeta, kde mají místo kružítka čtveřítko, není ani zdaleka to nejzajímavější!

Strejdo, povídej mi o kosmonautech…


Byl to jen obyčejný robot – strašák. Blikal, huhlal, klapal dvěma klapačkami a chodil po zahradě po určené trase. Čas od času se někde napojil na elektrický proud a dobil si baterie. To bylo vše, co uměl. Zaháněl vrabce a mlsné zajíce. Ale však víte, jak to chodí. Časem si na něj tato čeládka zvykla tak, že vrabci na něm sedávali a nechali se nosit po zahradě. Zajíci za ním chodili v průvocu, jako by šlo o karnevalovou veselici. Takže místo toho, aby robot škůdce zahrádky zaháněl, chránil je naopak před toulavými kočkami a dravými ptáky.

Autor a ilustrátor: Alois Mikulka

Počet stran: 48
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Kosmopohádky

Pokračujte v četbě ukázky z knihy!

——————————————————-

Panovník v zemi Velkého Šaška zakázal smích. Proč? Kdo se tentokrát ocitl pod vlivem zlého Hada? To se vaše děti dozví v komiksové knize Malý princ a planeta Velkého Šaška inspirované klasickým autorem Antoine de Saint-Exupéry. Titul vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Malý princ a platena Velkého Šaška

Na této planetě Malého prince a Lišku přivítají herci komedie dell´arte. Šašci, pieroti, harlekýni… Jde o zemi, která je cele zasvěcena divadlu a hlavně komedii. Jenomže nikdo se tu nesměje… Malý princ s Liškou zjistí, že panovník zakázal smích. Ukáže se, že tak učinil na popud svého hlavního rádce, a ten je zase pod neblahým vlivem… koho jiného, než zlého Hada. Bez smíchu se zdejší obyvatelé plouží po ulicích jako těla bez duše a jejich život ztrácí pomalu, ale jistě smysl. Podaří se našim dvěma hrdinům vytrhnout tuto planetu z letargie?

Inspirováno: Antoine de Saint-Exupéry

Překlad: Veronika Sysalová
Počet stran: 48
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Malý princ a platena Velkého Šaška

——————————————————-

Mladá hrdinka Bára se v knize Marie Terezie: Tajnosti císařských komnat snaží zařídit, aby Marie Terezie nezavedla povinnou školní docházku. Povede se jí to? Knihu Veroniky Válkové vydalo nakladatelství Grada

Marie Terezie: Tajnosti císařských komnat

Bára si myslela, že jediná věc, kterou musí na královském zámku zařídit, je získat od Marie Terezie propouštěcí list z vojny pro svého kamaráda Vojtu. Bára musí ještě vypátrat, s kým se to královna po nocích tajně schází, zorganizovat dostaveníčko arcivévodkyně Marianny s francouzským vikomtem… Přitom zjišťuje, že mít hromadu sourozenců není taková paráda, jak si myslela, a že princezny mají režim jako v polepšovně.

Autor: Veronika Válková

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Marie Terezie: Tajnosti císařských komnat

——————————————————-

Elvis Riboldi je kluk, který by ani mouše neublížil. A přece je chodící katastrofou. Proč ty věci ničí? Knihu Já, Elvis vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Já, Elvis

Kam Elvis přijde, tam způsobí rozruch, nic před ním není v bezpečí. Je schopný zapálit dům, zničit najednou přes sto aut a motorek, rozbíjet okna, jíst tužky, vymazat školní operační systém, rozbíjet jak vajíčka, tak luxusní hodinky a spoustu dalších maličkostí, speciálně brýle svého přítele Borise nebo třeba svůj narozeninový dort. Zní jako malé převtělení ďábla, že? Ne všechno je, jak se zdá, a i Elvis má ke svému chování rozumné vysvětlení. Objevte ho ve vtipné knize pro děti i pro dospělé.

A vůbec, zacházet s nebezpečnými látkami mi nikdy moc nešlo. Mé potíže s vajíčky nebyly nic proti tomu, co se mi stalo ve školní laboratoři.

Autor: Bidari Bono

Překlad: Markéta Charvátová, Anežka Charvátová
Počet stran: 208
Vazba: vázaná

 

Přečtěte si více o knize Já, Elvis


 Jaké pohádky mají vaše děti nejraději? Napište nám!

Tyto knihy a mnohé další můžete vydražit
našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLesní pohádky

Pospíšilová, Zuzana - Trsťan, Drahomír

Grada, 2014

zobrazit info o knizeKosmopohádky

Mikulka, Alois

Albatros, 2014

zobrazit info o knizeMalý princ a planeta Velkého šaška (14.)

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeMarie Terezie
Tajnosti císařských komnat

Válková, Veronika

Grada, 2014

zobrazit info o knizeJá, Elvis

Bidari, Bono

Mladá fronta, 2014

Napsat komentář