Současná krimi

pistole
Máte chuť si přečíst nějakou napínavou detektivku? Pokud ano, pak právě vám jsou určeny naše dnešní knižní tipy! Určitě si vyberete.

Kvalitu knih Jussiho Adlera-Olsena potvrzuje fakt, že vycházejí v třiceti šesti jazycích. Už čvrtým dílem kriminální série o kodaňském policejním oddělení Q je Složka 64 a buďte si jisti, že stejně jako díly předchozí ani tento vás nenechá vydechnout! Knihu vydalo nakladatelství Host.

Složka 64

Tvrdohlaví asistenti Asad a Rose přinutí svého šéfa Carla Mørcka znovu otevřít starý případ. Brzy však zjišťují, že se jedná jen o malou součást něčeho mnohem většího. O nejhorší možné zneužívání moci, kterému stále není konec. Carl mezitím řeší své vlastní problémy – starý případ úmrtí z roku 1978, kdy se za záhadných okolností utopil Carlův strýc. Vyšetřování, jež bylo nakonec uzavřeno pro nedostatek důkazů, mělo dva hlavní podezřelé: bratrance Ronnyho a Carla Mørckovy.

Nejen brilantní, samostatný thriller, ale také pokračování stále se zlepšující řady o různorodé trojici detektivů.

VRIJ NEDERLAND

Je to o násilí a moci. Adler-Olsen nám ukazuje všechny lidské slabosti brutálním způsobem.

THE CRIME HOUSE

Autor: Jussi Adler-Olsen

Překlad: Magdalena Jírková
Počet stran: 544
Formát: 126 × 195
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Složka 64

Nepřehlédněte také náš článek o této knize!

——————————————————-

Nejen na chladném severu se rodí autoři dobrých detektivek. Dlouhou tradici má tentno žánr i u nás. Jedním z jeho představitelů je i  Otakar Chaloupka. Jeho kniha o sériovém vrahovi Šivovo třetí oko spadá do edice Původní česká detektivka, kterou vydává nakladatelství MOBA.

Šivovo třetí oko

Sériový vrah, který si vybírá ženy kolem padesátky, představuje nebezpečí pro celé město. Nezanechává stopy a kriminalisté se nemají čeho chytit. Policie uspořádá rozsáhlé pátrací akce, ale bez úspěchu, a když vrah přestane útočit, zdá se, že smrt tří žen zůstane nevypátrána. Komisař se však jako buldog drží své ničím nepodložené představy a po dlouhé a namáhavé práci se dostane k cíli, který nikdo ani ve snu nemohl očekávat…

Komisař by chtěl říct, že ano, že určitě, že velice, ale nemá smysl oblbovat někoho, kdo je z branže – a stejně by mu nevěřila.

Vztekle praští o stůl novinami, v nichž tučný titulek hlásí, že sériový vrah zabíjí ženy po padesátce.
„Sériový vrah!“ rozkřikne se komisař. „Dvě vraždy ještě nejsou série!“
Ví, že nemá pravdu, a inspektor ho na to škodolibě upozorní. Totiž, neupozorní ho škodolibě, ale on v tom škodolibost vidí.

Autor: Otakar Chaloupka

Počet stran: 224
Formát: 115 × 185
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Šivovo třetí oko

——————————————————-

Dalším jménem z plejády autorů kriminálních románů je  Lars Kepler – pseudonym švédské autorské dvojice Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril. Jejich v pořadí čtvrtým románem je Písečný muž, který se brzy po svém vydání ve Švédsku vyšplhal na první příčku žebříčku bestsellerů. Knihu u nás vydalo nakladatelství Host.

Písečný muž

Jedné chladné zimní noci se na železničním mostě ve Stockholmu objeví mladý muž. Je vychrtlý, silně podchlazený a má legionářskou nemoc. V nemocnici vyjde najevo šokující fakt: podle registru obyvatel má být mladík již sedm let po smrti. Jak je to možné? Vždyť z jeho vraždy je podezřelý sériový zabiják Jurek Walter, kterého před třinácti lety zatkl komisař Joona Linna a který byl odsouzen k doživotní izolaci na uzavřeném psychiatrickém oddělení. Starý případ je nutno znovu prošetřit. Sériový vrah je obestřen spoustou záhad. Je třeba jednat rychle, neboť čas je neúprosný. Co když je dosud naživu i mladíkova sestra, která tehdy zmizela spolu s ním?

Za novým lékařem ztěžka zaklapne ocelová mříž. Od točitých kovových schodů vedoucích do podzemí se odráží ozvěna.
Najednou se kolem rozhostí ticho. Andersi Rönnovi přeběhne po zádech mráz.
Ode dneška bude pracovat na oddělení forenzní psychiatrie.
V přísně izolované bezpečnostní cele připomínající bunkr již třináct let pobýcá zestárlý Jurek Walter. Byl odsouzen k psychiatrické péči na uzavřeném oddělení s ostrahou.
Mladý lékař o pacientovi neví prakticky nic kromě vágně znějící diagnózy:
Nespecifikovaná schizoafektivní porucha. Chaotické myšlení. Opakující se akutní psychotické stavy s bizarními a velmi agresivními představami.

Autor: Lars Kepler

Překlad: Azita Haidarová
Počet stran: 496
Formát: 125 × 194
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Písečný muž

Pokračujte v četbě ukázky z knihy!


Kteří autoři krimi žánru jsou vaši nejoblíbenější? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSložka 64

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2014

zobrazit info o knizeŠivovo třetí oko

Chaloupka, Otakar

Moravská Bastei MOBA, 2014

zobrazit info o knizePísečný muž

Kepler, Lars

Host, 2014

Napsat komentář