Nenechte si ujít v týdnu od 29. dubna do 5. května

nenechte_si_ujit
I v posledních dubnových a prvních květnových dnech se konají zajímavé literární akce. Dospělí by si neměli nechat ujít třeba besedu s farářkou Martinou Viktorií Kopeckou a děti (zejména holčičky) určitě potěší pohádkové čtení z knihy o jednorožcích.

Začneme v Karviné, kam můžete v pondělí 29. dubna dorazit na akci Z kapsáře našich knihovnic. Využijte jedinečnou příležitost a načerpejte inspiraci na čtení, protože knihovnice Regionální knihovny Karviná vám představí nejen knižní novinky, ale i své oblíbené knihy. Začátek je v 15.30 v zasedací místnosti.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně naplánovala na úterý 30. dubna pohádkové čtení pro děti z knihy Jak si vypěstovat jednorožce. Autorka Rachel Morrisroeová vypráví příběh o dívce jménem Sára, která vybírá dárek pro babičku k narozeninám. Babička ráda zahradničí a Sára narazí na dokonalý dárek: semínka k vypěstování jednorožců! Co myslíte, podaří se Sáře pro babičku jednorožce vypěstovat? Čtení začíná v 10.00 na pobočce Maloměřice.

I další akce potěší děti: Knihovna Jiřího Mahena v Brně na úterý 30. dubna připravila loutkové představení O princezně, která šišlala. Buďte v 10.30 na pobočce Bystrc.

Brně se v úterý 30. dubna koná také další literární salón. Tentokrát se seznámíte s brněnským básníkem Ivanem Petlanem a jeho tvorbou: představí vám nejen svou básnickou sbírku Ledva. Buďte v Kleinově paláci na náměstí Svobody v 17.30.

A ještě tu máme další brněnskou akci pro děti: v Knihovně Jiřího Mahena dobře vědí, že děti mají rády medvědy. A tak připravili hravé odpoledne, kde jich bude rovnou několik – plyšových i knižních. Dorazte ve 14.00 na pobočku Ivanovice.

Chtěli byste si s někým popovídat o knížkách, které jste přečetli? Ideální příležitostí pro to je čtenářský klub, který ve čtvrtek 2. května pořádá Městská knihovna v Praze. Mluvit se bude o knihách britského spisovatele Juliana Barnese, představitele postmoderny a experimentální prózy. Pozornost čtenářů si získal třeba románem Elizabeth Finchová. Setkání začíná v 18.00 na pobočce Korunní.

Martina Viktorie Kopecká patří mezi nejvýraznější postavy Církve československé husitské a často inspiruje i lidi, kteří se nepovažují za věřící. Proto také její kniha Deník farářky zaujala mnoho čtenářů. Pokud mezi ně patříte, určitě přijeďte v pátek 3. května na besedu do Bruntálu, kde autorka svoji knihu představí. Dozvíte se, jak vypadá život moderní farářky či jak prožívala setkání s papežem Františkem. Beseda začíná v 18.00 v sále kina Centrum.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář