Vyhrajte povídky nejen na toaletu

PerexPovidkyToaletni
Soubor povídek na různá témata ze života každého z nás, které autor podává bez příkras a s upřímnou otevřeností, vás zavede do rozličných míst od sportovních hal až po venerické oddělení v nemocnici. A proč právě toaletní? To už si pojďte přečíst v našem článku.

Jedenáct povídek na jedenáct témat

Jedenáct povídek o přátelství i zášti, o lásce i nenávisti, o zlobě i dobru – o životě. Prožil, zažil a zaznamenal je svěžím jazykem a s naprostou otevřeností i v oblasti erotických scén Oliver Burian. V úvodu o své sbírce povídek se vyznává: „Toaleta může být krásný a nadýchaný úbor ženy, který potěší smysly. Toaletní voda nádherně voní, kéž by vám i mé povídky voněly. Toaleta může být místo plné ošklivých věcí a i ty v mých povídkách najdete, protože je život přináší. Cílem knihy je vás pobavit. Když skončí na toaletě, a třeba v těch chvílích někdy těžkých, jindy krásně sametových, po ní sáhnete, abyste si zpříjemnili tu intimní chvilku, budu poctěn…“
Poznáte svět hokeje, golfu, zavítáte mezi horolezce, projedete se na lyžích, projdete se Prahou, ale navštívíte i místa, kam byste se radši dostat nechtěli – na policejní vyšetřovnu či na venerologické oddělení nemocnice. Působivé příběhy vás zavedou do doby dnešní i minulé s otevřeností zcela neobvyklou.

 

Povídky toaletní

Autor: Oliver Burian

Vydalo: nakladatelství JaS
Počet stran: 256
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 3/2014
ISBN: 978-80-87654-05-7

Přečtěte si více o knize Povídky toaletní, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství JaS. Nevynechte ani náš článek o této knize.

Nakladatelství JaS se zaměřuje na českou beletrii pro čtenáře od tří do sta let. Nevyhýbá se ani literatuře přicházející ze zahraničí. Vydává knížky začínajícím autorům i díla, na která se trošku zapomnělo.

 

O autorovi

Oliver Burian (*13. 3. 1954) prožil dětství na Letné. Vyrůstal v činžáku, v němž bydlel František Hrubín, který mu dal k dispozici svou rozsáhlou knihovnu obsahující díla běžně nedostupná, a tím v něm probudil jeho mimořádný zájem o literaturu. Jeho druhou vášní se stalo bruslení – v šesti letech začal hrát hokej za Spartak Praha Sokolovo. V pozdější době žil delší čas s rodiči v USA. V roce 1987 ukončil aktivní sportovní činnost v Pražské Slávii, kdy do té doby vystřídal týmy od Sparty po Duklu Liberec. V roce 1992 nastoupil do Bontonu jako ředitel distribuce, stal se viceprezidentem společnosti se zaměřením na maloobchod a distribuci, následně byl spolumajitelem a ředitelem distribuční společnosti Panther.
Stálý pokles prodeje fyzických nosičů, jejichž boom a útlum popisuje v chystané románové trilogii Soumrak nosičů, která vyjde počátkem roku 2015, způsobil, že tuto branži opustil a věnuje se nyní konzultační činnosti a literární tvorbě. Povídky toaletní jsou jeho prvotinou.
Mezi jeho životní vášně stále patří sport, literatura, hudba, film a divadlo.
(Zdroj informací: nakladatelství JaS)

 

Ukázka z knihy

Kroutil hlavou a zamířil k Vencovi, kterému něco šeptal do ucha. Pak se spolu vrátili k nám.
„Kluci, vy jste fakt eště nikdy nelezli?“ tentokrát se ptal Venca.
„Už jsme to říkali Frantovi. Nikdy jsme nic nelezli!“ odpověděl jsem.
„Tý vole!“ odfoukl si. Pak ho ale ještě něco napadlo a pokračoval: „Ale základní horolezeckej výcvik máte, ne?“
„A co to jako je? Mám řidičák, kartu na golf, maturitní vysvědčení, ale o nějakým zasraným horolezeckým výcviku jsem v životě neslyšel. A kdyby jo, tak se mu zdaleka vyhnu,“ dorazil jsem ho.
„Kurva, a co tady teda děláte dva a půl tisíce metrů vysoko? Vždyť je to hazard se životem!“ rozčílil se.
„Sem se šel projít, doprdele! Copak to nechápeš? Mluvil snad někdo o tom, že dem slejzat nějakou zasranou skálu po hromosvodu?“ brečel jsem na špatném hrobě.

 

Vyhrajte knihu Povídky toaletní

Pokud toužíte po knize, která jako by vám mluvila z duše, bude obsahovat témata z běžného života, která i vy důvěrně znáte, a nesetkáte se v ní s příkrasami a mlžením, bude se vám kniha Povídky toaletní zajisté líbit.

Ve spolupráci s nakladatelstvím JaS vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Povídky toaletní vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Povídky toaletní
probíhá od 16. března do 29. března 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 Povídky toaletní

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePovídky toaletní

Burian, Oliver

JaS, 2014

Vyhrajte povídky nejen na toaletu - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. GabrielaGJ napsal:

    Dobrý den, včera jsem si na poště vyzvedla moji výhru: Toaletní povídky. Chci Vám moc poděkovat za první výhru v Vás. Již se těším až ji začnu číst. S přáním hodně úspěchů a hezkého dne, GabrielaGJ.

  2. Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

    Dobrý den,
    máte pravdu omlouváme se za nepřesně položenou otázku. Správně má znít „Ve kterém klubu Oliver Burian nehrál?“. Otázku jsme opravili.

    Hodně štěstí v našich soutěžích!

  3. Hojaro napsal:

    Dobrý den.
    Dle mého názoru je otázka v soutěži položena nesprávně.
    Oliver Burian nehrál fotbal, ale hokej.
    S pozdravem Hojaro.

Napsat komentář