Tipy na podzimní čtení plné napětí

krimi
Tajemná zmizení, vyšetřování, nevyřešené záhady, vraždy… Zatajte dech, ponořte se do napjatého čtení těch nejlepších světových detektivek a zaručujeme vám, že už se od nich nebudete moci odtrhnout!

Nejlepší britská detektivka roku 2012, román Denise Miny Konec vosí sezóny z nakladatelství Panteon je tu! Oběšený sebevrah, brutální vražda i daleká místa zahalená do lží – jaký příběh na vás asi čeká?

Konec vosí sezónyKonec vosí sezóny

Autor: Denise Mina
Překlad: Ivan Němeček
Počet stran: 408
Vazba: pevná s přebalem

Bohatý finančník se oběsí. Dědictví zle dopadá na jeho rodinu: dvě otcovou výchovou těžce poznamenané děti a zlomenou ženu. Mezitím na předměstí Glasgow někdo brutálně zavraždí mladou ženu. Vyšetřovatelka Morrowová začne rozplétat pavučinu lží, která obtáčí místní komunitu, Skotsko i stovky mil vzdálená místa.
Konec vosí sezóny je vynikající a velmi přesvědčivý vícevrstevný detektivní román, který sleduje zničující důsledky sobeckého počínání jednoho člověka ve světě zpustošeném hospodářskou recesí a zpochybňující vše, co bylo dříve pokládáno za posvátné.

Přečtěte si více o knize Konec vosí sezóny anebo si prolistujte ukázku z ní.

—————————————

Román Kouzelník bývalého policejního komisaře Jean-Marca Souviryho zaujme právě příběhem z prostředí, které autor velmi dobře zná. Začnete-li jednou číst, už se od knihy neodpoutáte! Vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský — Beta.

KouzelníkKouzelník

Autor: Jean-Marc Souvira
Překlad: Vladimír Čadský
Počet stran: 304
Vazba: pevná s přebalem

Kriminální román z pera autora, který zná popisované prostředí z vlastní zkušenosti policejního komisaře. Hlavní postavou příběhu je komisař Ludovic Mistral, jenž pobýval v USA a pracoval u FBI, kde se seznámil se sestavováním psychologických profilů zločinců, aniž by tušil, jak velice se mu budou tyto znalosti po návratu domů hodit. V Paříži totiž řádí sériový vrah, který již před lety zabil řadu dětí – tehdy byl znám pod označením Kouzelník… Po propuštění se v něm opět probouzejí dávné pudy… Čtenáři ocení strhující napětí, pozoruhodné psychologické postupy i nadmíru překvapivé rozuzlení.

Přečtěte si více o knize Kouzelník.

—————————————

Detektivka z pera Cleo Coyle zkoumá záhadná zmizení stálých zákaznic prosperující newyorské kavárny. Má vraždy na svědomí hlavní podezřelý Bruce – přítel manažerky podniku, nebo někdo úplně jiný? Přečtěte si knihu Jako v kávovém mlýnku z nakladatelství MOBA.

Jako v kávovém mlýnku

Autor: Cleo Coyle
Překlad: Helena Smolaková
Počet stran: 304
Vazba: pevná bez přebalu

Clare Cosiové proudí v žilách káva. To je také důvod, proč se vrací do New York City jako manažerka historické kavárny Village Blend. A právě s kavárnou má starosti. Prosperuje sice dobře, ale její zákazníci umírají. Tentokrát najde stálá zákaznice smrt pod metrem. Byla snad v nějaké tísni? Detektiv Quinn je přesvědčený, že někdo má na případu soukromý zájem, zvláště po sebevraždě další ze stálých zákaznic. Bohužel, hlavním podezřelým je Bruce Bowman – nový muž v Clařině životě… 

Přečtěte si více o knize Jako v kávovém mlýnku.

—————————————

Kniha Ulrike Rylance, popisující záhadné okolnosti, které se začnou dít studentce Nině po nastěhování do staré vily, zaujme a uchvátí nejen mladistvé. Román Někdo se dívá z edice Krimi thriller vydalo nakladatelství Fragment.

Krimi thriller – Někdo se dívá

Autor: Ulrike Rylance
Překlad: Michaela Škultéty
Počet stran: 168
Vazba: brožovaná

 Některé dveře je lepší nechat zavřené. Stisknutí kliky vás může stát život… Nina si pronajme pokoj ve staré vile, kde společně bydlí několik studentů. To, co zpočátku vypadá jako lákavé dobrodružství, se brzy mění v noční můru. Z jejího pokoje mizí věci a Nina má pocit, že ji neustále někdo sleduje. Po velkém večírku najde na chodbě mrtvou přítelkyni spolubydlícího. Mohl se někdo cizí dostat do domu? Nebo se smrtelné nebezpečí ukrývá uvnitř?

Přečtěte si více knize Krimi thriller – Někdo se dívá a či ukázku z ní.


Která kniha vás zaujala nejvíce? Sdělte nám svůj názor v diskuzi!

Tyto a spoustu dalších knih můžete získat v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrimi thriller – Někdo se dívá

Rylance, Ulrike

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeKouzelník

Souvira, Jean-Marc

Pavel Dobrovský – BETA, 2013

zobrazit info o knizeJako v kávovém mlýnku

Coyle, Cleo

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeKonec vosí sezóny

Mina, Denise

Panteon, 2013

Napsat komentář