Knižní tipy: světová literatura

literatura
Dnes vám v našich knižních tipech přinášíme přehled beletrie z celého světa. Začtěte se s námi do detektivních příběhů i povídek plných laskavého humoru.

Pokud máte rádi různé fiktivní příběhy o autoritářských režimech, určitě se vám bude líbit nová kniha od Edgara Wallace Evin ostrov, kterou vydalo nakladatelství Naše vojsko.

Evin ostrov

Autor: Edgar Wallace
Překlad: František Heller
Počet stran: 360
Vazba: vázaná

Na přelomu 19. a 20. století se odehrává příběh, jehož děj je předložen ve formě vyprávění svědků. Hlavní hrdina, kapitán Tatham, je odvážný  muž, který všemi možnými prostředky uskutečňuje svůj sen. Na odlehlém, zlatonosném ostrově buduje soběstačné společenství. To je i za pomoci jeho ženy Evy oficiálně uznáno jako samostatná parlamentní republika, jejímž se stává prezidentem.

Přečtěte si více o knize Evin ostrov.

Podívejte se i na další knihu od Edgara Wallace: Zloděj mramoru na našich stránkách!

———————————————————–

Pro všechny, kteří mají rádi zvířata (konkrétně kočky) a zajímá je i východní styl života, je určena povídková knížka Dalajlamova kočka od Davida Michieho z nakladatelství Synergie.

Dalajlamova kočka

Autor: David Michie
Překlad: Petra Vlčková
Počet stran: 256
Vazba: vázaná

Maličkého kotěte, kterému hrozí nešťastný osud, se ujme samotný dalajlama. Kočička líčí svůj každodenní život v jeho těsné blízkosti. Stává se svědkem rozhovorů mezi dalajlamou a jeho hosty. Postupně poznává, v čem spočívá štěstí, a jak ho na cestě životem najít, což není pro žádnou živou bytost snadné.

Přečtěte si více o knize Dalajlamova kočka.

———————————————————–

Zajímá vás Anglie a Londýn? Rádi čtete autobiografické povídky? Nepřehlédněte knihu Zajatec Londýna od Régise France z nakladatelství Mladá fronta.

Zajatec Londýna

Autor: Régis Franc
Překlad: Lucie Šavlíková
Počet stran: 168
Vazba: pevná bez přebalu

Autor vypráví na základě své vlastní zkušenosti život Francouze přesídleného do Londýna (žije tam již šest let). S laskavým humorem líčí každodenní situace, do nichž se dostává jako Francouz, který se narodil na slunném jihu Francie a neumí skoro ani slovo anglicky, popisuje všelijaké anglické nešvary a zvláštnosti, s nimiž se běžný turista v Anglii nesetká. 

Přečtěte si více o knize Zajatec Londýna a ukázku z ní

———————————————————–

Pro milovníky zvířat tu dnes máme ještě jednu knihu plnou příhod a zážitků, které nám život se zvířaty připraví. Přečtěte si knihu Zvěrolékař má namále od Jamese Herriota z nakladatelství Baronet.

Zvěrolékař má namále

Autor: James Herriot
Překlad: Eva Marxová
Počet stran: 280
Vazba: pevná s přebalem

James Herriot opět vypráví zejména o lásce, přátelství a oddanosti – k lidem i ke zvířatům. Vtipně vykresluje krušný život veterináře ve tvrdé yorkshirské krajině. V Darrowby už má zavedenou veterinární praxi a neustálé trampoty se zvířecími pacienty a někdy i s jejich lidskými majiteli už bere s laskavým humorem. 

Přečtěte si více o knize Zvěrolékař má namále a ukázku z ní.

———————————————————–

Další detektivka je opravdu napínavá a trochu možná i krvavá. Jmenuje se Posel spravedlnosti a je od D. P. Lyle z nakladatelství Alpress.

Posel spravedlnosti

Autor: D.P. Lyle
Překlad: Dalibor Míček
Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem

Dub Walker vyšetřoval stovky zločinů, ohledával zohavené ostatky obětí brutálních vražd, a proto se domníval, že v jeho profesi ho už nic nepřekvapí. Ovšem když je zavražděn jeho blízký přítel, vše je jinak. Vrah jako by se mu vysmíval, jeho brutalita roste s každou další obětí. Walker nastraží na pachatele past, ale to, co v ní uvízne, mu doslova vyrazí dech…

Přečtěte si více o knize Posel spravedlnosti a ukázku z ní.

———————————————————–

Četli jste některou z těchto knih? A jak se vám líbila? Podělte se s námi o své dojmy v diskuzi!

 Nepřehlédněte tyto knihy také v našich aukcích!

Úvodní foto: www.freedigitalphotos.net. Autor: dan

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEvin ostrov

Wallace, Edgar

Naše vojsko, 2013

zobrazit info o knizeDalajlamova kočka

David Michie

Synergie Publishing SE, 2013

zobrazit info o knizeZajatec Londýna
Pohled na Angličany francouzskýma očima

Franc, Régis

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeZvěrolékař má namále

Herriot, James

Baronet, 2013

zobrazit info o knizePosel spravedlnosti

Lyle, D. P.

Alpress, 2013

Napsat komentář