Zasoutěžte si o sondu do světa financí

penize
Víte, jak to chodí ve světě vysokých financí? Představu si můžete utvořit díky knize, která vzbudila velikou pozornost francouzské i světové veřejnosti.

Dějová linka knihy, jejíž autor se skrývá za pseudonymem a která v roce 2009 vzbudila mimořádnou pozornost nejen francouzské, ale i světové veřejnosti, je jednoduchá: druhý nejvyšší představitel blíže nejmenované banky si na základě informací získaných od své call girl a svých kontaktů složí mozaiku, která mu napovídá, že dojde k finančnímu krachu. Svou předvídavost, analytické schopnosti a znalost prostředí pak využije k vlastnímu nezákonnému obohacení.

Hlavním a největším přínosem knihy je dokonalý a v rámci možností daných složitostí tématu srozumitelný popis praktik světa vysokých financí. Nejen přetahování na mezinárodní úrovni o bankovní tajemství, finanční operace, které se více podobají ruletě než čemu jinému, způsob investování, konkurence mezi bankami, jejich metody k získávání velkých i malých zákazníků a všechny ostatní triky tohoto zcela uzavřeného, ale rovněž prakticky všemohoucího světa.

 

Zpověď prohnilého bankéře (Confessions d’un banquier pourri)

Autor: Crésus
Počet stran: 184
ISBN: 978-80-7260-270-4
Vazba: brožovaná
Vydání: 2013
Běžná cena: 247 Kč

 

Titul Zpověď prohnilého bankéře vydalo nakladatelství Prostor.

Přečtěte si recenzi na knihu Zpověď prohnilého bankéře.

 

Pozoruhodné jsou i drobné portréty jednotlivých finančníků, jednotlivosti jejich soukromých životů, které neupadají na domovnickou úroveň, ale dokreslují obecný stav věci v tomto oboru. Děj je zasazen do přesně vymezeného časového rámce před krachem na burze roku 2008 a pádem Lehman Brothers a výsledný obraz působí velmi hrozivě. Všude, kde autor může, uvádí skutečná jména, což mu přidává na důvěryhodnosti. Tématu a požadovanému záměru zcela odpovídají zvolené prostředky. Jazyk je věcný a přesný, styl nesentimentální, v dobrém slova smyslu cynický, funkční.

 

Vyhrajte knihu Zpověď prohnilého bankéře!

Zaujala vás kniha Zpověď prohnilého bankéře, kterou do naší soutěže věnovalo nakladatelství Prostor? Nyní máte šanci dovědět se přímo od zdroje, jací jsou lidé, kteří rozhodují o sumách s mnoha nulami.

Vše, co musíte pro výhru udělat, je správně odpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při tipování. Hned tři z vás se budou po skončení soutěže radovat z výtisku této knižní novinky.

 

Soutěžit o knihu Zpověď prohnilého bankéře můžete
od 3. do 16. června 2013.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

 

———————————————————–

Nakladatelství PROSTOR vzniklo v prosinci roku 1989 jako přímý pokračovatel samizdatové edice Prostor a stejnojmenné revue, která vycházela od roku 1982 v nepravidelných periodách. Nakladatelství se hlásí k hodnotám evropského liberalismu.
Vedle beletrie se orientuje na historii a kulturní dějiny s přesahem do ostatních společenskovědních oborů.
V hlavní ediční řadě vycházejí například prózy německého spisovatele Bernharda Schlinka či romány Američana Paula Austera. Vedle zahraničních prozaiků jsou zastoupeni i domácí autoři, například Edgar Dutka, Eda Kriseová, Lenka Procházková, Jan Vávra či Martin Komárek.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Zpověď prohnilého bankéře

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZpověď prohnilého bankéře

Crésus

Prostor, 2013

Napsat komentář