Strmý pád

nejlepsi_clovek_na_svete
Matouš Dvořák získal se svou novelou Nejlepší člověk na světě druhé místo v prestižní literární soutěži Velká cena Talent Pro ART 2021. Líčí osud úspěšného muže (politika), jehož kariéra však jednoho dne zaznamenala strmý pád…

Novela Matouše Dvořáka, která získala druhé místo v prestižní literární soutěži Velká cena Talent Pro ART 2021.
Jak zdivočelé stádo vehnali se do ulic našeho krásného města a shlukli se na náměstí. Byl to nadšený, jásající dav, mávající transparenty nad hlavami a skandující skvělá hesla o lepších zítřcích – pryč s chudobou, konec nevzdělanosti, zatočme s korupcí, učiňme přítrž morálnímu úpadku, postarejme se o naše staré, protože co je staré, to je drahé, zaveďme mezilidskou rovnost a buďme dobří a solidární a spokojení a spravedliví a správní a žijme si na výši! Strhující a výborně napsaná novela mapující cestu úspěšného a oblíbeného muže, politika, člověka. Autor ve svém textu velmi dobře vystihl davové šílenství, vývoj hlavní postavy s určitými ideály a vliv postupně narůstající moci na jeho nezadržitelný pád.

Nejlepší člověk na světě

Autor: Matouš Dvořák

Počet stran: 113
Vazba: brožovaná
Formát: 120×175 mm
ISBN: 978-80-76-29-125-6
Doporučená cena: 180 Kč

Knihu Nejlepší člověk na světě vydalo nakladatelství Talent Pro ART.

Ukázka z knihy

„Pane Gé, co uděláte pro naše děti?“ ozvalo se z davu.
„Dám peníze do školství a podpořím jejich vzdělání. Dám peníze do sportu a podpořím jejich zdravého ducha!“
„Pane Gé, pane Gé! A co naši staří?“ ozvalo se odjinud.
„Zvýším důchody a postarám se, aby se jim dostalo té nejlepší péče! Ale co je nejdůležitější, potrestám každého, kdo by parazitoval na jejich důstojnosti!“

Prohlédněte si i ukázky ilustrací.

O autorovi

Spisovatel, hudební skladatel a překladatel Matouš Dvořák pochází z Třebíče. Absolvoval studium Novořeckého jazyka a literatury na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Již od útlého dětství se toužil stát spisovatelem. Bodem obratu se pro něj proto stala pouť do Santiaga de Compostela, kam se vydal během parného léta roku 2019. Začínal v Paříži a za dva měsíce ušel překrásných 1600 kilometrů, díky čemuž si uvědomil, co je pro něj v životě důležité. O této cestě pojednává jeho první publikovaná kniha, cestopis Pěšky z Paříže do Santiaga, který vyšel v roce 2021.

Protože ale vždy směřoval k psaní beletrie, u cestopisu to neskončilo. V témže roce se mu podařilo umístit na 2. místě v celostátní spisovatelské soutěži na volné téma od nakladatelství Talent Pro Art. A tak vyšlo i jeho první beletristické dílo Nejlepší člověk na světě.

Zdroj informací: matousdvorak.cz


Talent Pro ART je novým nakladatelstvím, které vydává knihy začínajícím autorům i již zkušeným spisovatelům. Rádi dávají prostor všem umělecky zaměřeným lidem, nejenom spisovatelům a jsou otevřeni všem směrům.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNejlepší člověk na světě

Dvořák, Matouš

Talent Pro ART, 2024

Napsat komentář