Být sama neznamená být nešťastná

Sama a stastna_uvodni
Marie Luise Ritterová se v knížce Sama a šťastná snaží ukázat, že věci, které jsme obvykle zvyklí dělávat jen ve dvou, můžeme dělat i sami a mít z nich zasloužený požitek. Protože i na našich snech a zájmech záleží.

Téměř vše, co děláme v páru, můžeme dělat i sami: procestovat svět, vařit gurmánská jídla nebo si kupovat řezané květiny. Tak proč se nám to zdá divné? Žijeme jen jeden pro druhého? Nebo jsou naše zážitky cennější, když je máme s kým sdílet? Marie Luise Ritterová bere svého čtenáře na opuštěné pláže i do rušných ulic. Vypráví příběh o vzdálených místech i osamělých večerech ve svém bytě. A o štěstí, které jí tato samota přináší. Kniha je výzvou k tomu, abyste si začali naplno užívat chvíle strávené ve vlastní společnosti. Protože tento čas je důležitý k tomu, abyste lépe poznali sami sebe.

 

Sama a šťastná

Jak si užít čas, který trávíme sami se sebou
Autorka: Marie Luise Ritterová
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7670-159-5
Doporučená cena: 295 Kč

Knihu Sama a šťastná vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Všechno, co lidé dělají v páru nebo prostě obecně ve dvou, můžeme dělat i sami. Cestovat po světě, připravovat složité pokrmy nebo si v restauraci objednat nejdražší položku z jídelního lístku. Nikdo proti tomu nemůže nic namítnout. A přesto se u toho cítíme divně.
Když má přijít návštěva, dáme na stůl čerstvé květiny, pečlivě uklidíme, vytáhneme ze skříňky lepší kávu a pak si zajdeme do té nové restaurace, kterou jsme si vyhlédli – všechno ve dvou. Protože pak se to „vyplatí“ a „stojí to za to“. Žijeme tedy jen pro druhé? A zejména při cestování se nabízí další otázka: Jsou naše zážitky cennější, když je máme s kým sdílet? A tedy méně cenné, když s námi zrovna nikdo není? Pak bychom se velice rychle mohli mentálně dostat do stavu, „až budu mít vedle sebe toho pravého člověka, pak… například budu cestovat po celém světě, přestěhuju se do skvělého podkrovního bytu, koupím si malý starý kabriolet, v kterém spolu budeme vždy odpoledne jezdit k jezeru“. (A pak někoho potkáte a on tráví celý den prací, skvělé, vážně!!!)
Pokud však ve svém okolí nemáte nikoho, kdo by s vámi vaše sny nebo nadšení sdílel a možná by vás dokonce čas od času inspiroval svými vlastními nápady („Co kdybychom o víkendu…?“), rychle dojde k tomu, že své sny odložíte s myšlenkou: no jo, vlastně to není tak důležité. Ale důležité to je! (str. 13)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Marie Luise Ritter je  německá copywriterka a autorka na volné noze. Před deseti lety uvedla na trh svůj blog luiseliebt.de, jehož texty byly od té doby použity k vytvoření tří knih. Mluví o životě a lásce a jsou hymnou na pouhé „bytí“. Na Instagramu (@luiseliebt) bere své čtenáře s sebou do každodenního života, na cesty a za novými dobrodružstvími. Nedávno si splnila velký sen a odstěhovala se na pár měsíců sama k moři.

Zdroj informací: luiseliebt.de


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSama a šťastná
Jak si užít čas, který trávíme sami se sebou

Ritterová, Luise Marie

Kazda, 2024

Napsat komentář