Vyhrajte příběh o strachu, který občas cítí každý

zamek v oblacich (1)
Kdo by v patnácti letech necítil v životě občas nejistotu a obavy. Všechno toto prožívá ve svých patnácti i Petr. Jak se ale se vším vypořádá? A může to vůbec zvládnout sám? Začtěte se s námi do jednoho napínavého příběhu o lidském strachu!

Vlastním slabostem je třeba čelit

Patnáctiletý Petr, který nuceně tráví letní prázdniny u svého dědy v horách, musí čelit svým dlouho skrytým strachům. Když mu příbuzný prozradí, že řešení nalezne uvnitř tajemné, staré knihy, nedokáže to pochopit. Jednoho večera ovšem potká sourozence Tomáše s Julií, se kterými se rozhodnou knihu otevřít.

Od té doby začíná dobrodružství, které mladíka dovede přes všemožné překážky a nástrahy až do zámku v oblacích, ve kterém sídlí jediný člověk, jenž mu dokáže pomoci.

Zámek v oblacích

Autor: Jan Linhart

Vydalo: nakladatelství Talent Pro ART
Počet stran: 100
Vazba: brožovaná
Vydáno: 10/2023
ISBN: 978-80-7629-111-9

Přečtěte si více o knize Zámek v oblacích, kterou do soutěže věnoval autor Jan Linhart.

Ukázka z knihy

Ani během večeře nepůsobí Petr o moc sdílněji. Stále ho trápí, co se odpoledne stalo v továrně. Štve ho jeho selhání. Kouká do stolu, zatímco děda připravuje polévku. Zanedlouho dorazí také k tabuli s porcelánovou nádobou v rukách, kterou pokládá na ubrus. Bere naběračku a začne Petrovi nalévat. „Vezmi si tohle, bude ti hned líp,“ a nabídne mu porci. Petr zírá na talíř a vypadá duchem nepřítomen. „To je od paní Müllerové?“ zeptá se bez známky opravdového zájmu. Dědu potěší, že vnuk začíná opět komunikovat. Posadí se na židli naproti němu. „Ne, ne. Tak rychlá zase není. Ale slíbila mi, že mi nějakou připraví napříště. Má ji skvělou.“ Petr mechanicky nabírá pokrm na lžíci, ale špatná nálada ho stále nehodlá opustit. Děda tuší, že jej něco vnitřně sužuje. Na jednu stranu je to samozřejmé, ale cítí, že je v tom cosi víc.

O autorovi

Jan Linhart je člověk, který se prvotně zabýval psaním scénářů, ze kterých se následně začaly stávat knihy. Sérii svých příběhů pracovně nazývá Příběhy z lesa. První z nich, Zámek v oblacích, vyšla knižně v roce 2023 v nakladatelství Talent pro Art. Na jeho webu si můžete přečíst také o dalších příbězích jako Závan minulosti, Dívka, která objevila nekonečno nebo Vládci lesa. Ve všech dílech se odráží jeho životní cesta, kterou je Bhakti Marga (cesta oddanosti). Duchovní tématika se proplétá napříč všemi knihami, ať už se jedná o postavení se vlastním strachům nebo o karmické záležitosti z minulých životů, případně setkání s duchovními průvodci.

(Zdroj informací: web autora)

—————————————
Na webu autora jsou k dispozici také rozhovory s ním.
—————————————

Vyhrajte knihu Zámek v oblacích

Petr má strach! Asi jako každý v patnácti letech. Řešení mu nabízí jeho děda, u kterého Petr tráví letní prázdniny, a tak s pomocí nečekaných přátel zažívá nakonec jedno velké dobrodružství.

Ve spolupráci s autorem Janem Linhartem vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Zámek v oblacích vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zámek v oblacích
probíhá od 1. do 14. března 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Zámek v oblacích

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZámek v oblacích

Linhart, Jan

Talent Pro ART, 2023

Napsat komentář