Zasoutěžte si o úvodní díl krimisérie s Paulou Pihlajovou

soutez dobrodinci uvodni(1)
Když se před domem zámožné podnikatelské dynastie objeví kontejner plný vody, nikoho by ani nenapadlo, že tento už tak naprosto nečekaný náklad ukrývá ještě nečekanější obsah: mrtvolu mladé ženy…

Nezištné úmysly, anebo potíže v ráji boháčů?

Utopila se jako kotě v přepravním kontejneru. Že by nepohodlný náklad?
Před helsinskou vilu zámožné podnikatelské dynastie Lehmusojových kdosi přistavil nápadný modrý kontejner plný vody. Prapodivná instalace však obsahuje něco, co k modernímu umění nepatří: utopenou mladou ženu tmavé pleti. Vyšetřovatelé pod vedením komisařky Pauly Pihlajové narážejí na stopy, jež nejsou o nic méně matoucí než vražda sama.

Proč se nešťastnice ze srdce Namibie vydala mezi chladné Skandinávce? Je propojení nadace Lehmus s rozvojovou Afrikou vedeno nezištnými úmysly, anebo se v ráji už zase vyskytli hadi? A jaká další nechutná tajemství maskovaná za dobrodiní z hloubi kontejneru vyplavou? Je na Paule, aby případ rozlouskla stůj co stůj, než přibude další mrtvola. A hlavně – než i ji doženou démoni z minulosti…

Úvodní díl strhující bestsellerové krimisérie s komisařkou Paulou Pihlajovou. Autorská dvojice manželů Ollikainenových, které skandinávská kritika považuje za nového Larse Keplera, vyšla už v deseti dalších jazycích.

Dobrodinci (audiokniha)

Autor: A. M. Ollikainen

Vydavatel: vydavatelství OneHotBook
Interpreti: Jana Plodková, Marie Štípková
Délka: 9 hodin 39 minut
Vydáno: 8/2023
EAN: 8594169485621

Přečtěte si více o audioknize Dobrodinci kterou do soutěže věnovalo nakladatelství OneHotBook. Poslechnout si můžete také ukázku.

OneHotBook

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

O autorech

 

Aki a Milla Ollikainenovi jsou manželé a publikovat pod společným pseudonymem se rozhodli až v roce 2021, kdy vyšel jejich román Dobrodinci. Slibnou literární kariéru si ve skutečnosti vybudovali už předtím.
Aki (*1973), rodák ze severu Finska, pracoval zprvu jako pošťák, knihovník, fotograf a redaktor místních novin. Roku 2012 ohromil čtenáře debutem Hladový rok, v němž na pozadí severského hladomoru konce 19. století vylíčil příběh o nezdolném lidském odhodlání přežít v podmínkách tundry. Kniha, přeložená do angličtiny pod názvem White Hunger, byla posléze nominována na Mezinárodní Man Bookerovu cenu. S pozitivním ohlasem se setkal i jeho román Musta satu.
Milla Ollikainenová (*1974) vystudovala žurnalistiku na univerzitě ve středofinském Jyväskylä a začínala jako reportérka laponského deníku Luoteis-Lappi, kde se s mužem seznámili. Za detektivní tetralogii Teokset získala cenu Finského detektivního klubu (2012). Pár nyní žije s dětmi ve městě Lohja nedaleko Helsinek.

Zdroj informací: OneHotBook

Vyhrajte stažení audioknihy Dobrodinci

Vyšetřovatelka Paula Pihlajová se setkává s velmi netradičním případem. Smrt mladé ženy tmavé pleti by sama o sobě nebyla tak šokující jako místo, kde došlo k nálezu těla: kontejner plný vody, který se objevil před domem místní smetánky. Paula se v průběhu vyšetřování musí však vyrovnat nejenom s podivnými stopami kolem vraždy, ale i s vlastními démony.

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Dobrodinci, kterou si stáhne z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Dobrodinci
probíhá od 18. srpna do 31. srpna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení audioknihy Dobrodinci

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDobrodinci (audiokniha)

Ollikainen, A. M.

OneHotBook, 2023

Napsat komentář