Láskyplné pondělí

laskyplne pondeli uvod(1)
Kdy jindy než v letních měsících je pravý čas sáhnout po romantickém čtení? Na dnešek jsme pro vás takových knih vybrali hned pět a najdete mezi nimi i velice netradiční romanci. Sami se rozhodněte, která kniha by se nejlépe hodila do vašeho kufru na dovolenou…

Knihy Young Adult nemají v oblibě zdaleka jenom mladší čtenáři. Právě pro dospělé je to často ta pravá oddechovka. Ať už jsme teenageři či dospělí, o lásce, přátelství, návratech a hledání víme každý to své, stejně jako hrdinové tohoto románu.

Ellis a Easton byli od dětství naprosto nerozluční. Jejich přátelství je pevné jako skála – alespoň si to Ellis myslela. Potom jí však jedno ukvapené rozhodnutí rozhodí život i vztah s Eastonem a je nucena dokončit maturitní ročník tři tisíce kilometrů od všeho, co do té doby znala. Ellis a Easton spolu celý rok nepromluvili. Možná je to tak lepší, možná se rána, kterou Easton zanechal v jejím srdci, nakonec zahojí. Po čase ji ale Eastonova máma pozve do rodného městečka na oslavu a Ellis se ocitne ve změti intenzivních emocí, které nechala za sebou… a s klukem, kterého nikdy nepřestala milovat. Kristin Dwyer ve své strhující prvotině vypráví o silném poutu, které pojí Ellis a Eastona, o novém nesmělém začátku a o hledání vlastního místa ve světě.

Každý někdy udělá chybu

První láska, druhá šance
Autorka: Kristin Dwyer
Přeložila: Barbora Kneblová

Počet stran: 343
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-276-0689-4
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Každý někdy udělá chybu vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Ukázka z knihy

Ztuhnou mi ramena, když mě teta Courtney s hlasitým mlask-nutím políbí na tvář. Všimne si, že mi tam obtiskla rtěnku, a po-kusí se ji s rozpačitým úsměvem setřít. „Promiň,“ zamumlá. Větši-nou se ke mně chová buď příliš kamarádsky, nebo příliš starostlivě.Snažím se cítit vděčnost za to, co pro mě tenhle rok udělala, ale nedokážu myslet na nic jiného než na to, o co jsem od svého příchodu do Kalifornie přišla.

K dispozici máte kompletní ukázku.

O autorce

Kristin Dwyer vyrostla pod kalifornským sluncem a dodnes se každý den modlí za zataženou oblohu. Když nepíše knihy o lidech, kteří se líbají, lze ji a jejího manžela najít, jak povzbuzují své čtyři přehnaně tvrdohlavé nezbedníky, aby se dostali do problémů. Kristin je také vlasová modelka na částečný úvazek. Prosím, nemluvte s ní o svém fandomu, pokusí se přidat.

Zdroj informací: web autorky

————————————————

V další knize trochu přiostříme. Zprvu nevinně vypadající příběh Maren, která v životě hledá to, co asi každý, se velmi brzy zvrtne. Maren je totiž kanibalka! A tak když se potká s Leem, který jí rozumí víc než dobře, je těžko odhadovat, jakou šanci na úspěch má právě tato nenasytná (v nečekaném slova smyslu) láska…

Maren chce totéž co všichni. Spořádanou rodinu, kluka, co ji bude zbožňovat, oddané přátele. V tom jí však brání jeden zásadní problém – každého, koho si Maren zamiluje, nakonec spořádá. Nemůže si pomoct, patří totiž mezi jedlíky. Od chvíle, kdy ji matka jako batole přistihla nad hromádkou ohlodaných kostí, jež bývaly chůvou Penny Wilsonovou, jsou ty dvě neustále na útěku. Tedy byly – když se mladá kanibalka v den svých 16. narozenin probudí, čeká na ni jen prázdný byt a dopis na rozloučenou. Zanedlouho Maren potká devatenáctiletého Leeho, který jejímu apetitu rozumí dokonale – možná až příliš. Má ale jejich vztah šanci přežít? Vždyť některé pudy jsou silnější než láska… Temná kanibalská romance se stala předlohou stejnojmenného filmu Lucy Guadagnina (Dej mi své jméno, Suspiria), který roku 2022 šokoval diváky na filmovém festivalu v Benátkách.

Do morku kostí

Autorka: Camille DeAngelisová
Přeložila: Dana Chodilová

Počet stran: 264
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-3965-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Do morku kostí vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Rozběhla jsem se do její ložnice a našla postel povlečenou. Nechala tam i další věci. Přečtené paperbacky na nočním stolku. Skoro prázdné lahvičky šamponu a krému na ruce v koupelně. Pár blůzek, těch ne úplně nejhezčích, dál viselo ve skříni na laciných drátěných ramínkách, jaká dávají v čistírně. Tyhle věci jsme nechávaly na místě, vždycky když jsme se stěhovaly, jenže tentokrát máma nechala na místě i mě. Celá rozechvělá jsem se vrátila do kuchyně a znovu si přečetla její vzkaz.

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Camille DeAngelisová píše romány (pro čtenáře všech věkových kategorií), praktickou filozofii a také píše a pravidelně aktualizuje Moon Guide to Ireland. Studovala dějiny umění a irská studia na New York University a magisterský titul získala na National University of Ireland v Galway. Je certifikovaným koučem a vychovatelem veganského životního stylu prostřednictvím Victoria Moran’s Main Street Vegan Academy. Za posledních dvacet let jsem také jako autorka, redaktorka a knihkupec nasbírala spoustu poznatků a pohledů.

Zdroj informací: web autorky

————————————————

Vraťme se ale raději do reálného světa a užijme si společně příjemnou komedii o tom, jak nesnadné je někdy začít v životě znovu a jak skvělý pocit to je, když dokážeme překonat všechny nesnáze, které nás dost často potkávají.

Romantická letní komedie o nových začátcích. Příběh o tom, že není vždy všechno tak, jak to na první pohled vypadá a že život s panem Dokonalým je někdy pořádná fuška. Eliška skončila po rozvodu bez peněz, zázemí i nadějných vyhlídek do budoucna. Až ve chvíli, kdy získá takřka vysněnou práci v malé vesničce v Novohradských horách, se začíná zdát, že by mohla mít alespoň trochu štěstí. Jenomže ne všechno je tak, jak to na první pohled vypadá a její nové zaměstnání možná nebude až tolik idylické, jak si původně představovala. A co teprve, když se ke všem jejím problémům přidá jeden neuvěřitelně sexy milionář, starosta s vášní pro pořádání plesů, nerudný truhlář a zoufalá maminka s opuštěným gulášovým stánkem!

Pod Kaštanem

Romantická letní komedie o nových začátcích
Autorka: Barbora Majchráková

Počet stran: 353
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-4152-8
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Pod Kaštanem vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Třeba má finanční historie byla kapitolou v románu „Eliščiny obří problémy“ sama pro sebe. Nelíbila se žádné bance, kterou jsem žádala o úvěr. Odrazovala veškeré majitele prostor vhodných pro provozování restaurace, protože: „Víte, že nájem je třeba hradit včas?“ nebo „Kauce je tady minimálně šest nájmů. Máte na to?“ Trvalo mi však ještě asi měsíc, než jsem pochopila, že otevřít novou restauraci je utopický sen a že si buď najdu zaměstnání, nebo skončím jako bezdomovec, jehož jediným kulinářským uměním bude nad ohněm opečený chleba. Další měsíc jsem potupně přicházela na to, že ani tohle řešení vlastně řešením není, protože jsem se po letech podnikání stala takřka nezaměstnatelnou.

Přečíst si můžete celou ukázku.

O autorce

Barbora Majchráková (1985) vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a v současné době pracuje jako právnička a manažerka kvality. Bydlí v malé vesničce v jižních Čechách a píše již od dětství.

Zdroj informací: Argo

————————————————

Ne vždy je ale v životě všechno jenom veselé. Své o tom ví hrdinka další knihy Sloan, která se právě vypořádává s nelehkým životním obdobím. A právě tehdy do jejího života vstoupí zatoulaný pes. Ovšem tento ztracenec má přeci jen svého majitele a Sloan se s ním samozřejmě seznámí…

Umělkyně Sloan má i dva roky po osobní tragédii, která otřásla celým jejím životem, stále problém vstát ráno z postele. Ať dělá cokoliv, připadá si jako tělo bez duše. Alespoň dokud jí do auta neskočí jeden trochu divoký, ale roztomilý a především opuštěný pes, jehož oči vyloženě prosí, aby se ho ujala. Tucker, jak se zvíře jmenuje, vnese do jejích dnů nečekaný řád a radost, a Sloan se díky němu konečně začíná cítit sama sebou. Jenže to skončí, když se po řadě nezodpovězených textovek najednou ozve Tuckerův majitel, muzikant Jason, že chce svého psa zpátky. Sloan se svého nového zvířecího parťáka nehodlá vzdát bez boje. Co když ho ale Jason opravdu postrádá? A navíc je ten chlap milý, pohledný a vtipný… Co začne flirtováním po chatu, se brzy změní na dlouhé telefonáty, a kdo ví, co by se mohlo stát, až se potkají osobně? Otázka je, jak dlouho se Jason, kterého hudební kariéra nutí být stále na cestách, asi hodlá zdržet na jednom místě. A unesla by Sloan, kdyby jí někdo znovu zlomil srdce?

Šťastně až navěky

Autorka: Abby Jimenez
Přeložil: Monika Pavlisová

Počet stran: 384
Vazba: brožovaná
Formát: 148×204 mm
ISBN: 978-80-7588-482-4
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Šťastně až navěky vydalo nakladatelství Mystery Press.

Ukázka z knihy

Vyrazila jsem na záchrannou akci. Nechtěla jsem, aby skončil pod koly jiného auta. Znovu jsem čekala, až se mezi projíždějícími auty udělá mezera, zatímco ten pes seděl na zadku a štěkal na mě přes sklo. Vrtěla jsem na něj hlavou a on se zvedl, naklonil hlavu na stranu a proskočil otevřeným střešním okýnkem dovnitř. Přistál mi na hlavě jako plyšová koule. Z plic mi vyrazil veškerý vzduch a tlapka mu sklouzla od mého krku dolů až do výstřihu, takže mě podrápal od klíční kosti až k pupíku. Potom mi položil packy na ramena, olízal mi obličej a kňučel, jako bychom spolu roky vyrůstali a já se právě vrátila z vysoké. Ječela jsem, jako by mě žral za živa. Odstrčila jsem ho na sedadlo spolujezdce. Lapala jsem po dechu, celá rozcuchaná, s poslintaným obličejem, a do toho mi zazvonil telefon. Automaticky jsem po něm sáhla.

Stáhněte si kompletní ukázku.

O autorce

Abby Jimenez je americká spisovatelka, autorka bestsellerů podle deníku New York Times, ale také držitelkou několika prestižních ocenění „Food Network“, které získala její společnost Nadiiny koláčky jakožto nejlepší cukrářství a pekařství roku. Debutovala romancí Jenom kamarádi, na kterou tematicky velmi volně navázala ještě dvěma tituly Šťastně až navěky a Život je příliš krátký. Abby Jimenez v nich s vtipem, nadhledem a špetkou erotiky zkoumá komplikované vztahy mezi ženami a muži, přičemž se nebojí ani témat, o nichž se obvykle nežertuje. Zatím poslední autorčinou knihou je samostatný román Součást tvého světa. Abby žije v Minnesotě, zbožňuje dojemné a vtipné romance, kvalitní kávu, malé pejsky a pokud je to jen trochu možné, tak nevychází z domu.

Zdroj informací: Mystery Press

————————————————

Ani dnešní poslední kniha nezačíná přímo optimisticky. Clare má sice v životě zdánlivě všechno, ale stačí to? Rozhodnutí vymanit se ze zajetých kolejí může její život nenávratně změnit. Bude to ale opravdu směrem k tomu lepšímu?

Clare má úspěšnou kariéru, milující rodinu a krásný domov. Ve skutečnosti se však cítí nedoceněná a zbytečná. Když se jí jednoho dne naskytne šance uniknout šedému stereotypu, rozhodne se projednou udělat něco bláznivého. Kdo mohl tušit, že jí ten okamžik svobodného vzdoru změní život více, než si kdy dokázala představit…

Šťastný omyl

Je na čase věci pořádně rozhýbat…
Autorka: Gillian Harvey
Přeložila: Nikola Polzerová

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-957-6
Doporučená cena: 255 Kč

Knihu Šťastný omyl vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

No jasně! Četla o tom v novinách. Dnes se v jejich městě konal konkurz pro jednu televizní talentovou show. Každý měl šanci vystoupit před zkušenými producenty, kteří jej mohli dostat před skutečnou porotu. Zajímalo ji, s čím chtěl vystoupit exhibicionista. A ostatní čekající na zastávce. A měla by ona sama kuráž postavit se na pódium? Představila si další den ve firmě. Další den strávený psaním zpráv, které si Nigel nikdy nepřečte. Další den, kdy se bude Will před kolegy naparovat kvůli nově vyhranému soudu (tentokrát by možná zastupoval klienta ve věci nezaplacených parkovacích lístků). Možná bylo na čase, aby podnikla něco bláznivého. Koneckonců se o tom nikdo nemusí dozvědět. Přesvědčila se, že do tašky sbalila starý zápisník, a následovala exhibicionistu do autobusu.

Přečtěte si kompletní ukázku.

O autorce

Gillian Harvey je spisovatelkou na volné noze. Pravidelně svými články přispívá do řady známých časopisů a týdeníků ve Spojeném království a USA. Pro své čtenářky píše příběhy plné ženského důvtipu a srdečného humoru. Dnes žije s manželem Rayem a pěti dětmi ve Francii. Román Šťastný omyl je její druhou vydanou knihou.

Zdroj informací: Alpress


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Kterou z knih byste sbalili na dovolenou právě vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKaždý někdy udělá chybu

Dwyer, Kristin

#BOOKLAB, 2023

zobrazit info o knizeDo morku kostí

DeAngelisová, Camille

Cosmopolis, 2023

zobrazit info o knizePod Kaštanem

Majchráková, Barbora

Argo, 2023

zobrazit info o knizeŠťastně až navěky

Jimenez, Abby

Mystery Press, 2023

zobrazit info o knizeŠťastný omyl

Harvey, Gillian

Alpress, 2023

Napsat komentář