Život v komiksovém okénku

Tipy_Introvertka_Katerina_Pruzkumnik
Do dnešních tipů jsme pro vás připravili zajímavé komiksy, ve kterých nejde jenom o to potěšit oko a pobavit se, ale také o určité duševní obohacení. Jak účinně bojovat s depresemi? Co zajímavého nevíte o Jižní Koreji? A proč byste si měli pořídit kočku?

Nový komiks od Debbie Tung s názvem Introvertka chodí na terapii ocení zejména ti čtenáři, kteří se potýkají s depresemi a úzkostmi. Autorka ve svém příběhu ukazuje, kdy a proč je dobré vyhledat pomoc odborníků.

Introvertka chodí na terapii

Autorka: Debbie Tung
Přeložila: Marie Těthalová

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 164×203 mm
ISBN: 978-80-262-2014-5
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Introvertka chodí na terapii vydalo nakladatelství Portál.

Jaké to je, když se trápíte úzkostmi a depresemi? Komiksová umělkyně a známá introvertka Debbie Tung by o tom mohla vyprávět… A také vypráví ve svém novém komiksu. Jaké to je, když chcete mít pod kontrolou každý okamžik svého života? Stále dokolečka vymýšlíte možné a nemožné scénáře, jejichž společným mottem je katastrofa? Když máte pocit, že jste na světě úplně sami? Debbie kreslí příběh o tom, proč je dobré myslet na své duševní zdraví a hledat lidi, kteří jí mohou pomoci. O terapii, o tom, že i když máte pocit, že deprese a úzkosti aka černý pes s vámi bude pořád a že se dokonce položí na váš hrob (pochopitelně po předčasné a katastrofické smrti), pořád je šance ho od sebe odehnat. Komiks ocení lidé se zájmem o psychologické komiksy, čtenáři, kteří sami zažívají úzkosti či deprese.

 

Ukázka z knihy

Introvertka chodi na terapii_ukazka

Prohlédněte si další ukázky.

 

O autorce

Deborah „Debbie“ Tung je ilustrátorkou a tvůrkyní komiksů. Její komiksy vycházejí z každodenního života a z její lásky k čaji a knihám. Se svým mužem žije v Birminghamu. V Portálu vyšly její úspěšné komiksy Introvertka v hlučném světě a Když se introvertka vdá.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Život v Jižní Koreji očima Češky, to je nová sbírka krátkých komiksů Kateřina v říši kimči, kterou dala dohromady Kateřina Kang. Seznamte se s korejskou kulturou, společností a jejími zvláštnostmi.

Kateřina v říši kimči

Autorka: Kateřina Kang

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 160×160 mm
ISBN: 978-80-257-4092-7
Doporučená cena: 388 Kč

Knihu Kateřina v říši kimči vydalo nakladatelství Argo.

Co si představíte, když se řekne Jižní Korea? Pro většinu lidí je známá hlavně díky k-popu nebo kimči. Víte ale, kdy v Koreji nesmějí přistávat letadla? Kolik druhů sójovky existuje? Proč Korejci chodí na pláž v oblečení? A proč se všichni jmenují Kim, Park nebo Lee? Kateřina v říši kimči je sbírka obrázků a krátkých komiksů, které pojednávají o zvláštnostech a zajímavostech života v Jižní Koreji očima Češky, která měla možnost v této fascinující zemi strávit několik let po boku své korejské rodiny. Prostřednictvím jednoduchých obrázků seznamuje čtenáře s korejskou společností, vzděláváním a mimo jiné také s radostmi a strastmi života s korejským manželem.

 

Ukázka z knihy

Katerina v risi kimci_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

O autorce

Kateřina Kang se narodila v roce 1994 v Praze. Vystudovala koreanistiku na Karlově univerzitě. V roce 2016 se v rámci meziuniverzitní výměny poprvé podívala do Koreje, kde se seznámila se svým manželem. V následujících letech navštívila Koreu ještě několikrát a během svého pobytu si kromě studia přivydělávala v restauraci a také jako učitelka angličtiny pro děti. V roce 2019 začala své zážitky z Koreje sdílet na Instagramu jako @jina_tvori a nyní má téměř dvacet pět tisíc fanoušků. Momentálně je na rodičovské dovolené s dcerou Mínou a snaží se skloubit mateřství s vlastní tvorbou.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Náš třetí dnešní tip je naprostou nezbytností pro všechny milovníky koček. Průzkumník krabic od Ralpha Lazara a Lisy Swerlingové vám ukáže, že kočku zkrátka potřebujete, i když o tom třeba ještě nevíte…

Průzkumník krabic

A jiná důležitá kočičí zaměstnání
Autoři: Raplh LazarLisa Swerlingová
Přeložila: Lucie Vavříková

Počet stran: 116
Vazba: brožovaná
Formát: 130×209 mm
ISBN: 978-80-7413-564-4
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Průzkumník krabic vydalo nakladatelství Zoner Press.

Kočku do každé rodiny! Kočku si nepořídíte, kočka se vám prostě přihodí. A i přes veškeré přípravy (a možná i počáteční odpor) se nakonec stejně stanete bláznivým kočičím rodičem, který obalen chlupy svého vrnícího miláčka uvolní větší část svého životního prostoru roztomilému čtyřnožci. A ještě se zvládne tvářit, že to všechno jako křeslo po babičce, květináče, sklenice s vodou, lustr, kožené lodičky a futrál na kytaru chtělo už stejně dávno vyhodit, takže nový obyvatel bytu může klidně provádět své pokusy. Dvojice autorů Ralph Lazar a Lisa Swerlingová vám v knize Průzkumník krabic (Box Inspector and other Important Jobs for Cats) názorně ukážou, že kočku prostě potřebujete! A nejlépe několik. Protože kdo by za vás dělal všechny ty důležité práce? Kdo by vás zahříval a dával na vás pozor? Zásadní je si uvědomit, že žijete u své kočky. A ona, nebo on, nebo ony/oni to moc dobře vědí. Sice se po většinu svého bdělého stavu tváří naprosto nezúčastněně (pokud teda zrovna nemají hlad), ale pozorně vás sledují a přesně poznají, když potřebujete s něčím pomoct – odmotat většinu toaletního papíru, zalehnout, když se chystáte do práce. Samozřejmě je nutné ochutnat vaše právě připravené jídlo, abyste se náhodou neotrávili, a také provést důkladnou korekturu prezentace, která měla být teď zrovna odeslána… No však to znáte. Vaše kočka má s vámi neuvěřitelné množství práce. A to je přesně ten důvod, proč musí tolik spinkat, papat a nechat se chovat. Když ona zrovna chce. Tato knížka jasně a stručně dokazuje, že bychom bez koček byli zkrátka úplně v háji.

 

Ukázka z knihy

Pruzkumnik krabic_ukazka

Prohlédněte si další ukázku.

 

O autorech

Lisa Swerlingová a Ralph Lazar žijí v Kalifornii. Jsou tvůrci populární ilustrované knižní série Happiness Is…, které se prodalo víc než půl milionu kusů a na sociálních sítích má víc než tři miliony fanoušků. Také napsali a ilustrovali úspěšný titul Me Without You.

Zdroj informací: nakladatelství Zoner Press


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbily se vám naše komiksové tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeIntrovertka chodí na terapii

Tung, Debbie

Portál, 2023

zobrazit info o knizeKateřina v říši kimči

Kang, Kateřina

Argo, 2023

zobrazit info o knizePrůzkumník krabic
A jiná důležitá kočičí zaměstnání

Lazar, Raplh – Swerlingová , Lisa

Zoner Press, 2023

Napsat komentář