Alternativní hry se životem

Tipy_Germania_Valecnik_V Krvavem pasu
V dnešních tipech se podíváme, jak by Evropa mohla vypadat, kdyby druhá světová válka skončila úplně jinak. Přineseme také pokračování oblíbených sci-fi sérií českých autorů.

Jak by asi vypadal svět, kdyby ve druhé světové válce vyhráli nacisté? Svou vizi alternativní historie předkládá v knize Germania spisovatel Leoš Šedo.

Germania

Autor: Leoš Šedo

Počet stran: 255
Vazba: vázaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-7492-567-2
Doporučená cena: 300 Kč

Knihu Germania vydalo nakladatelství Galén.

Nový román Germania vychází z jednoduché úvahy: Co by se stalo, kdyby nacisté vyhráli v roce 1945 válku? Jak by vypadalo Německo a jak Evropa? Autor rozehrává krutý a nepříjemný obraz dnešního vítězného Německa a na intimním příběhu několika postav ukazuje, jak se vyrovnávají s děsivou přítomností, v níž žijí. Leoš Šedo je přesvědčivý, a to vychází pouze ze současných nacionalistických a populistických nálad ve společnosti…

 

O autorovi

Leoš Šedo (* 22. listopadu 1952 ve Vysokém Mýtě) je lékař a spisovatel. Absolvent gymnázia, lékařské fakulty – stomatologie (1976), pracuje jako zubař. Povídky, básně či písňové texty píše už od sedmdesátých let. Publikované knihy: román Kleště (2005), scénář filmové povídky Zuby od partyzána do seriálu Trapasy (2007), sbírka povídek Beatles přistanou v Praze dnes večer (2009), populární dějiny moderní rockové hudby Hrajte to nahlas aneb 50 let Love Me Do (2013), román Česká krása (2015).

Zdroj informací: Galén

————————————————

Po Veteránovi a Kapitánovi přichází třetí díl oblíbené sci-fi série Miroslava Žambocha. V knížce s názvem Válečník se hlavní hrdina Max Bronštejn bude muset probít zpátky do civilizace přes oblast plnou nebezpečí, aby světu přinesl naději na záchranu. Podaří se mu to?

Válečník

Autor: Miroslav Žamboch

Počet stran: 496
Vazba: brožovaná
Formát: 140×200 mm
ISBN: 978-80-7684-029-4
Doporučená cena: 439 Kč

Knihu Válečník vydalo nakladatelství Triton.

Stará tajemství vyplula na povrch a přinesla s sebou zkázu pro celý lidský svět. Max Bronštejn se svou tankovou rotou v poslední chvíli opouští krvavou řež bratrovražedného boje dříve spřátelených armád a snaží se probít zpět do civilizace, aby přinesl záchranu, nebo alespoň naději na ni. Jediná cesta vede oblastmi, kde magie proměnila vše živé i neživé, kde člověk bez ochrany masivního pancíře nemá nejmenší šanci přežít. V zádech má tisíce pronásledovatelů vedených čaroději – pohrobky dávné minulosti. Na hrstce odhodlaných závisí osud světa lidí.

 

Ukázka z knihy

Brána brigádní základny chráněná dvojicí velkorážných kulometů zmizela za námi, s ní i světla dočasného domova desetitisíce mužů, před námi jen temnota a šeď oblohy světlejší o příslib úsvitu. Do rachotu motorů se mísila stále intenzivnější palba děl i střelba z pěchotních zbraní. Ambruzzi zaútočil na brigádu z jihu a s velkou silou.
Občas oblohu prozářila světlice. Opakovaně jsem musel vydávat rozkaz ke zpomalení – muži se instinktivně chtěli vzdálit válečnému běsnění co nejrychleji, ale ve tmě jsem nechtěl riskovat kolizi nebo poškození strojů při přehlédnutí nějaké terénní překážky. Několik minut cesty uběhlo bez komplikací, pak přímo před námi, sotva sto metrů daleko, vyletěla k obloze červená světlice – podle standardního kódu příkaz k zastavení.
Pomalu jsme dojeli až na pozici, reflektory vykously z temného pozadí dvojici mužů na koních.
Jeden držel v ruce signální pistoli připravenou k dalšímu výstřelu.
„Noci jsou stále delší!“ zavolal druhý, sotva jsme zastavili.
Hrabě na něj posvítil reflektorem. Jezdec měl distinkce poručíka, byl celý umazaný od hlíny a jeho obličej měl v umělém světle barvu křídy. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Nadějný autor a sběratel Miroslav Žamboch v roce 1990 vystudoval gymnázium v Bílovci. Podle uvedených informací v roce 2000 byl studentem ČVUT FJFI. Mezi jeho zájmy patří judo, kulturistika, vojenská technika, chladné zbraně. K SF ho prý přivedla technika a její perspektivy. V roce 1990 vstoupil do fandomu, začal si vymýšlet vlastní světy a v roce 1992 se zúčastnil Parconu. K jeho oblíbeným autorům patří F. Herbert se svou Dunou, J. R. R. Tolkien – Pán prstenů, časopis poutník a J. Jiran – Živé meče Ooragu. Bydlí v Kopřivnici. Žamboch je autorem knih Bakly: Hledání smrtiBakly: V objetí smrtiBakly: ArmádaZakuti v oceliMegapolis či Predátoři (viz naše recenze).

Zdroj informací: legie.info

————————————————

Po románech Ve stínu slunce a V ledovém sevření se military sci-fi série UTSS Salamis od Jakuba Maříka dočkala třetího dílu s podtitulem V Krvavém pásu. Můžete se těšit na další dávku akce a na staré známé postavy bojující proti nepřátelům v novém atraktivním prostředí.

V Krvavém pásu

Autor: Jakub Mařík

Počet stran: 328
Vazba: brožovaná
Formát: 130×206 mm
ISBN: 978-80-7588-327-8
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu V Krvavém pásu vydalo nakladatelství Mystery Press.

Válka s Korzáry nekončí ani ve chvíli, kdy se v lidmi kolonizované části vesmíru objeví potenciální mocný spojenec – mimozemská rasa, která má s tajemnými agresory vlastní drsné zkušenosti. Za místo první diplomatické schůzky zástupců obou civilizací je zvolen Krvavý pás – shluk asteroidů s bohatou zásobou transolaritu, kde se nachází stanice s nejsilnějším ochranným štítem, jaký kdy lidstvo vytvořilo. Obranou Cinturón de Sangre je spolu s vlajkovou lodí jihoamerické flotily navíc pověřena i UTSS Salamis, jejíž přítomnost si cizinci výslovně vyžádali. Mohou však lidé cizincům věřit, když první mimozemský kontakt skončil nevyhlášenou válkou? A kolik důvěry jsou potenciální spojenci ochotní vložit v lidstvo, když je poslední roky napadají pozemské lodě a implantáty ovládaní lidští mariňáci? A pak jsou tu samozřejmě i Korzáři, jimž se vidina takového spojenectví ani v nejmenším nezamlouvá a kteří nemíní zůstat stranou. O dalším směřování války s Korzáry se rozhodne v Krvavém pásu.

 

Ukázka z knihy

„Vítej na novém postu, Alexeji.“
Desátník Alexej Kozlov se rozhlédl po stísněném operačním centru. Teď už chápal všechny ty vtípky o klaustrofobii a příliš dlouhých nohách, které musel poslouchat celou cestu na stanici FOS-17. Velín byl tak malý, že se svým novým kolegou, podporučíkem Balanem, budou muset koordinovat asi i otáčení židlí.
Stanice FOS – Forward Observation Station – byly dítkem programu Beacon, který UTF spustila před čtyřmi lety. Válka s Korzáry v té době vstoupila do nové fáze, kdy se po průzkumných Explorerech a nákladních lodích začaly ztrácet i bojové lodě UTF. Korzárských útoků výrazně přibylo, a zatímco před přezbrojenou nákladní lodí se stále dalo utéct, střet s fregatou nebo lehkým křižníkem Liberator byl pro většinu civilních plavidel osudný. Záhadný nepřítel sílil a UTF o něm nevěděla o moc víc než před šesti lety, kdy nevyhlášená válka začala.
Bylo potřeba zjistit, kdo jsou, proč s námi bojují a kde se nacházejí jejich základny a planety, a na poslední otázku měl odpovědět projekt Beacon.

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Jakub Mařík se narodil v roce 1981 v Teplicích, vystudoval právně-ekonomickou školu a v současnosti se živí jako překladatel z angličtiny. Jeden z nejvýraznějších autorů současné tuzemské sci-fi & fantasy má na kontě přes dvacet povídek, z nichž nejpopulárnější je paranormální detektivka Absolutní smrt, za kterou byl v roce 2008 nominován na Cenu Karla Čapka. Publikuje v antologiích (DrakobijciCáry rubášeVe stínu říše aj.) a časopise Pevnost, do populární série Kladivo na čaroděje přispěl šestým dílem nazvaným Drsné sny (2014). V současné době se věnuje zejména military sci-fi sérii UTSS Salamis, kterou má tvořit pět samostatných románů (Ve stínu slunceV ledovém sevřeníV Krvavém pásuV mrtvé zóněV jámě lvové). Jakub Mařík žije v Novosedlicích u Teplic a ve volných chvílích provozuje pěší turistiku, zahradničí, čte a skládá puzzle.

Zdroj informací: Mystery Press


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás tyto sci-fi romány a příběhy o alternativní historii? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeGermania

Šedo, Leoš

Galén, 2021

zobrazit info o knizeVálečník

Žamboch, Miroslav

Triton, 2022

zobrazit info o knizeV Krvavém pásu

Mařík, Jakub

Mystery Press, 2022

Napsat komentář