Poznávání světa kolem nás

Skolaci
Svět kolem nás je plný věcí, které si zaslouží naši pozornost. Díky ilustrovaným průvodcům poznáte třicet významných českých osobností, základy architektury a to, jak funguje sluch. A s Tatrovkami prožijete pohádková dobrodružství.

Všichni máme sny a záleží jen na nás, zda je proměníme v realitu. Stejně jako třicet významných českých osobností, které vynikaly ve svém odvětví, ať už se jednalo o sport, umění či vědu. Inspirujte se jejich příběhy.

Že se dá snít jen po večerech, když se zhasne lampička a peřinu si přitáhneš pod bradu? A nechceš to s námi zkusit jinak? Odhalíme ti jedno velké tajemství. Jestli něco dětská hlavinka doopravdy dokáže, pak odpalovat ohňostroje plné fantazie. Snít můžeš s otevřenýma očima, klidně v pravé poledne, kdekoli a kdykoli se ti zachce. A k čemu že je takové snění dobré? Inu, kdo má trochu kuráže a fištrónu, dokáže své sny jednoho dne proměnit ve velké věci a činy. Nevěříš? Pak se ti dostala do rukou ta nejlepší knížka! Lidé, o nichž si v ní budeme vyprávět, toho totiž dokázali opravdu hodně. A na počátku všeho stály právě jejich odvážné sny.
Přijmi naše pozvání mezi třicítku pozoruhodných osobností české země. Dámy a pánové, které ti představíme, vynikli v nejrůznějších odvětvích lidských činností. Někteří z nich vládli vědě, jiní sportu či umění, a to v rozličných etapách 20. a 21. století. Některé můžeš klidně potkat na ulici, zatímco za jiné už dnes hovoří jejich odkaz. A byly to jejich sny, které v nich zažehly ohníček nadšení, jenž je nakonec dovedl až na vrchol.

Hezky se u poznávání odvážných snílků bav. A nezapomeň na úkoly, které jsme pro tebe připravili. I jejich zásluhou se dozvíš mnoho nového a zajímavého. Jednou možná i o tobě uslyší celý svět!

Ukázka z knihy

Odvazne sny

Odvazne sny 1

Doporučujeme

Přečtěte si další inspirativní příběhy.

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Odvážné sny

30 Čechů na cestě za úspěchem
Autor: Daniel Storch
Ilustrovaly: Alžběta Burešová, Mariana Francová a Kristýna Košutová

Počet stran: 132
Vazba: vázaná
Formát: 190×250 mm
ISBN: 978-80-87034-90-3
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Odvážné sny vydala značka Ella&Max nakladatelství PRESCO GROUP a.s., kde najdete i další ukázky.

————————————————

Při následujících dobrodružství budou malým i velkým čtenářům dělat společnost historické nákladní automobily Tatra. Pohádky doplňují krásné ilustrace.

Kniha S Tatrou do pohádky je tu pro všechny malé milovníky velkých aut.
A nejen pro ně. Svá bláznivá dobrodružství v ní prožívají dnes již historické nákladní automobily značky Tatra. Tatínkové, dědečkové a možná i některé maminky mohou dětem k pohádkovému příběhu odvyprávět nějakou vlastní vzpomínku…

Ukázka z knihy

Byl vám jednou jeden malý kluk, Jirka se jmenoval, a stejně jako mnoho jiných kluků rád pozoroval autobusy, vlaky, traktory, bagry, zkrátka vše, co mělo motor, kola a umělo to udělat pořádný rámus. Ze všeho nejvíce si oblíbil auta.
Když ještě neuměl chodit, vozívala ho maminka  v kočárku kolem silnice. To byl Jiřík spokojený. (str. 5)

S Tatrou do pohadky

S Tatrou do pohádky

Autorka a ilustrátorka: Irena Ričlová Lachoutová

Počet stran: česky
Vazba: vázaná
Formát: 160×200 mm
ISBN: 978-80-88104-62-9
Doporučená cena: 188 Kč

 

Knihu S Tatrou do pohádky vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

O autorce

Irena LachoutovaIrena Ričlová Lachoutová se v Praze roku 1982 narodila dvěma báječným lidem – náruživé čtenářce a milovníkovi hudby a přírody. Dětství prožila v Jílovém u Prahy a ve škole jí nešlo čtení. Vypěstovala si averzi vůči knihám a četla jen to, co bylo v rámci povinné školní četby nezbytně nutné. Naštěstí jí i jejímu bratrovi maminka dlouhé roky pravidelně předčítala a svou láskou k literatuře pomalu a nenápadně obrušovala dětský vzdor. Odmaturovala v roce 2001 a měla se stát úřednicí. Namísto toho začala prodávat autodíly a číst. Za krátký čas i psát a ilustrovat svou první dětskou knihu. Proč? Proč ne! Psaní a malování se pro ni stalo návykovým, a jelikož má děti, postupem času i poměrně užitečným. Které dítě by nechtělo pohádku na přání? Nyní žije v Třebotově kousek za Prahou s manželem, dvěma dětmi a dvanácti vlastními knížkami… Přečtěte si také její Čtení ke kávě.

————————————————

Vítejte ve světě plném budov různých tvarů, velikostí a funkcí. Pomocí ilustrovaného průvodce se seznámíte se základy architektury, poznáte práci stavitelů a porozumíte svému okolí.

Iglú, mrakodrapy, katedrály, pyramidy, chaty… Budovy na sebe berou nejrůznější podobu, tvar a velikost, ale jednu věc mají společnou – na začátku byly jen myšlenkou v něčí hlavě. Tento nádherný ilustrovaný úvod do architektury vám ukáže, jak vznikaly budovy kolem nás, a také prozradí něco o jejich tvůrcích. Kniha je nabitá zajímavými informacemi o všech typech staveb: od skromných příbytků až po gigantické věže, které v nás budí úžas. Je plná svérázných ilustrací, díky nimž informace doslova ožívají. Když uslyšíte o tom, jak nejrůznější architekti vymýšleli své ikonické budovy (Parthenonem počínaje a Burdž Chalífou konče), mladého nadějného architekta ve vás to jistě probudí a inspiruje k vlastnímu přemýšlení a snění o stavbách budoucnosti.
Vypravte se s námi na cestu časem, při níž si ukážeme, jak různé civilizace pojímaly své stavby. Naše dnešní vnímání architektury totiž vychází z toho, jak pracovali stavitelé, kteří budovali domy, chrámy, hrady, mrakodrapy či paláce dávno předtím, než jsme přišli na svět. Současní architekti se mohou z minulosti mnohému přiučit, zároveň ale přicházejí s novými nápady a způsoby myšlení, které nám mohou pomoci porozumět světu a dělat z něj lepší, obyvatelnější místo k životu.

Ukázka z knihy

Objevujeme architekturu

Objevujeme architekturu

Autor: Eduard Altarriba
Přeložila: Veronika Lásková

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 245×245 mm
ISBN: 978-80-271-2475-6
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Objevujeme architekturu vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

A poslední kniha přibližuje jeden z lidských smyslů, konkrétně sluch. Ať už je kolem nás ticho či nějaké zvuky, vnímáme to prostřednictvím uší. Kniha nabízí odpovědi na řadu zvídavých otázek a mnoho dalšího.

Kniha ukrajinského dua se věnuje dalšímu lidskému smyslu: sluchu. Je plná zvuků, hlasů, tónů a slov. Jak funguje lidské ucho? Jak se vytváří hudba? Slyší člověk a zvířata stejně? Kolik je lidských jazyků? A můžeme se domluvit i beze slov? A co když někdo neslyší? Svět kolem nás drnčí, cinká, halasí, šeptá, vzdychá, klape, křupe, až z toho brní uši. A někdy je lepší poslouchat ticho.

Ukázka z knihy

Nahlas potichu septem

Nahlas, potichu, šeptem

Autoři: Andrij Lesiv, Romana Romanyšyn
Přeložila: Helena Pazdiorová

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 265×290 mm
ISBN: 978-80-257-2869-7
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Nahlas, potichu, šeptem vydalo nakladatelství Argo. A můžete se podívat na jejich předchozí knihu Tak to vidím.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOdvážné sny
30 Čechů na cestě za úspěchem

Storch, Daniel

PRESCO GROUP a.s., 2019

zobrazit info o knizeS Tatrou do pohádky

Ričlová, Irena Lachoutová

Agentura KRIGL, 2019

zobrazit info o knizeObjevujeme architekturu

Altarriba, Eduard – i, Berta Bardi

Grada, 2019

zobrazit info o knizeNahlas, potichu, šeptem

Lesiv, Andrij – Romanyšyn, Romana

Argo, 2019

Napsat komentář