Vítězí ten, kdo se nebojí být výjimečný!

Priběhy pro kluky kteri se neboji byt vyjimecni oceneni
Své by o tom mohli vyprávět hrdinové knihy Příběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční, již loni v létě vydalo nakladatelství PRESCO GROUP, a. s. Knížka se v České republice okamžitě stala bestsellerem, stejně jako na mnoha zahraničních trzích.

Její úspěch byl nyní korunován oceněním v prestižní soutěži Specsavers National Book Awards, kde titul vyhrál první cenu v kategorii Dětská kniha roku 2018. Autor Ben Brooks se tak zařadil po bok takových legend, jako jsou J. K. Rowlingová se svým Harrym Potterem nebo David Williams s populární sérií humorných příběhů.

Pribehy pro kluky kteri se neboji byt vyjimecni 1

Příběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční, už byly přeloženy do 21 jazyků a jejich popularita stále stoupá. Nutno říct, že zaslouženě – vedle zajímavého obsahu má kniha také dobře zvolený formát a grafiku – co dvoustrana, to jeden stručný medailon zajímavé osobnosti a celostránková ilustrace. Atraktivní pojetí portrétů výtvarníka Quintona Wintera pak cílí přesně do vkusu dnešních mladých čtenářů.

Titul obsahuje celkem stovku medailonků chlapců a mužů z doby minulé i současné, postav známých i méně známých, působících v nejrůznějších oborech lidské činnosti. Ať už jde o příběh světoznámé celebrity, nebo malého chlapce ze skromných poměrů, všechny do posledního jsou nesmírně inspirativní. Ukazují totiž, že člověk nemusí být zrovna superhrdinou, aby dokázal být vzorem pro ostatní a učinit svět lepším!

Pribehy pro kluky kteri se neboji byt vyjimecni

„Cílem knihy není ani tak vzdělávat, jako spíše inspirovat a ukázat, že ani ti, o kterých se učí ve školách, to neměli jednoduché a museli s něčím bojovat. (…) Více než popisy ‚slavných‘ mě zaujalo vyprávění o zdánlivě obyčejných malých i velkých chlapcích, kteří něco dokázali. (…) Příběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční, jsem zhltla s velkým zájmem. Jednalo se o opravdu zajímavé čtení a přála bych dnešní generaci kluků, aby v těch řádcích našli inspiraci a zamysleli se nad nimi,“ píše o knize ve svém článku Inspirujte své děti pomocí příběhů výjimečných osobností na webu Kultura21.cz redaktorka Jana Langerová.

Specsavers National Book Awards je literární cena pro nejlepší a nejprodávanější britskou knihu roku, udělovaná v celkem jedenácti kategoriích. Odbornou porotu tvoří nejvýznamnější knižní nakladatelé, agenti, knihkupci, odborní publicisté a další vlivné osobnosti na poli literárního dění. Do každé z kategorií bývá zařazeno 15–25 knih, z nichž porota volí vítěze. Jak vidno, konkurence je opravdu veliká a nároky vysoké, první cena je tedy nepochybně zárukou kvality!

Pribehy pro kluky kteri se neboji byt vyjimecni 3


presco_logo

Společnost PRESCO GROUP a.s. byla založena v roce 1995. Vydává vlastní kolekce nástěnných, stolních a speciálních kalendářů a diářů. Za dobu své existence získala silné postavení na trhu v České republice, na Slovensku a v ostatních evropských zemích. Je také výrobcem a dodavatelem licenčních školních a předškolních potřeb a vlastních her a hraček. Své portfolio rozšířila též o vydávání knih. V roce 2014 vydala úspěšnou edici dětských knih Statečná autíčka.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční

Brooks, Ben

PRESCO GROUP a.s., 2018

Napsat komentář