Rekvizity z Harryho Pottera

Jody Revensonova_Rekvizity a artefakty
Při natáčení populárních filmů o čarodějnickém učni Harrym Potterovi bylo pochopitelně použito ohromné množství různých rekvizit a zajímavých předmětů, o nichž pojednává další kniha Jody Revensonové.

Během natáčení osmi filmů o Harrym Potterovi museli zaměstnanci filmových studií zhotovit řadu nezvyklých rekvizit. Museli například vystrojit ony úžasné hostiny v Bradavicích, zhotovit dokonalá létající košťata, kouzelné mapy a další pomůcky. Nemluvě o spoustě potřeb nutných ke každodennímu životu v kouzelnickém světě, jako jsou třeba noviny s pohyblivými obrázky, zlomyslné učebnice či huláky. Čtvrtá ze série knih o světě filmů o Harrym Potterovi seznamuje čtenáře s prací lidí, kteří vytvořili úžasné nálepky lahviček s lektvary, různé modely košťat, vybavení obchodu Kratochvilné kouzelnické kejkle, rozmanité kouzelnické hůlky, potřeby pro famfrpál a spoustu dalších předmětů. Text, jak už je zvykem, doprovází spousta zajímavých skic a návrhů, dosud nezveřejněných fotografií a dalších překvapení z archivů společnosti Warner Bros. Součástí knihy je i plakát s rodokmenem rodiny Blacků, návrh knihy Bajky barda Beedleho a řada dalších překvapení.

 

Harry Potter: Rekvizity a artefakty

Autorka: Jody Revensonová

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 278×285 mm
ISBN: 978-80-7529-344-2
Doporučená cena: 799 Kč

Knihu Harry Potter: Rekvizity a artefakty vydalo nakladatelství Slovart v edici Film / Umění.

 

Ukázka z knihy

Jody Revensonova_Rekvizity a artefakty_ukazka1

Jody Revensonova_Rekvizity a artefakty_ukazka2

Prohlédněte si další ukázky.

 

Jody Revensonová

Kromě knih Kouzelnický svět J. K. Rowlingové: Filmová magie a Kouzelnický svět J. K. Rowlingové 2: Filmová magie – Neobyčejné bytosti má Jody Revensonová na svém kontě i další „potterovské záležitosti“, které u nás vydalo nakladatelství Slovart, a to Bestiář Harryho Pottera (2015), Magická místa z filmů (2016) a Panoptikum postav (2016).


Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHarry Potter: Rekvizity a artefakty

Revensonová, Jody

Slovart, 2017

Napsat komentář