Detektivní fantasy

Tipy_Proklete domovy_Pripad ukradeneho zubu
Máte rádi fantasy? Nebo upřednostňujete detektivky? A co ty žánry šikovně propojit? Máme pro vás dva skvělé knižní tipy plné nadpřirozena i napětí!

Další případ policejního konstábla pomlčka čaroděje Petera Granta čeká na vyřešení a vaši plnou pozornost! A je ještě zajímavější než ty předchozí.

Prokleté domovy

Autor: Ben Aaronovitch
Přeložil: Milan Žáček

Počet stran: 259
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-2087-5
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Prokleté domovy vydalo nakladatelství Argo.

Začíná to jako obvykle – mrtvolou. Ale kdo v tom má tentokrát prsty? Běžný sériový vrah, nebo společník zvráceného kouzelníka známého pod přezdívkou Muž bez tváře? Než se policejní konstábl Peter Grant v novém případu zorientuje, pod soupravu metra vkročí londýnský urbanista a zmizí jistý starobylý grimoár. V Londýně nic neobvyklého. Ale pak se k Peterovi donesou zvěsti o prazvláštních událostech v oblasti Elephant and Castle, které se točí kolem věžáku navrženého bláznem, postaveného šarlatány a obývaného těmi největšími zoufalci. Mají tyto skutečnosti nějakou spojitost? A pokud ano, proč k nim proboha muselo dojít až na jižním břehu Temže, kde jindy chcípnul pes? Promiň, Toby.

 

Ukázka z knihy

Na místo nehody se nejdříve dostavila policistka Maureen Slattová z nedaleké northgateské stanice v Crawley. Byla na samostatné hlídce necelý kilometr severněji a navzdory zhoršujícím se povětrnostním podmínkám dorazila k neštěstí ani ne za dvě minuty.
Jelikož nic nezraní a nezabije víc policistů než asistování při dopravních nehodách na dálnicích a jejich přivaděčích, ze všeho nejdřív na křižovatce zaparkovala zásahové vozidlo v „nárazníkové“ pozici se zapnutými majáky, světlomety a všemi blinkry. Jakmile si vytvořila tuhle pofidérní ochranu před nepříčetnými nočními řidiči, vydala se napřed k volvu, kde našla sice omráčeného, ale reagujícího Roberta Weila, a potom k vauxhallu, kde objevila bezvládného a nevratně mrtvého Allena Frusta. Poté co baterkou letmo posvítila do křoví u krajnice, aby se ujistila, že do něj nebyli odmrštěni žádní spolucestující, přešla k Robertu Weilovi zjistit, jestli by mu mohla nějak pomoct. (str. 10)

 

Ohlasy

Tuhle řadu miluju. Nadpřirozené zločince vyšetřují policajti – čarodějové.

Victoria Schwab

Báječné, tohle je opravdu skvělé pokračování příběhu.

Lois Bujoldová

 

Ben Aaronovitch

Ben Aaronovitch (* 1964) jako dospělý rychle zjistil, že má talent pouze pro psaní a vcelku rychle se prosadil jako televizní scenárista. Pracoval pro proslulý anglický seriál Doctor Who či pro levnou space operu Jupiter Moon a posléze se pustil i do knižních dobrodružství proslulého Pána času. V 90. letech tak publikoval romány z řady Doctor Who: Remembrance of the Daleks (1990), Transit (1992), The Also People (1995) a So Vile a Sin (1997, ve spolupráci s Kate Ormanovou). Ve druhé polovině 90. let se jeho literární kariéra dostala do slepé uličky, která ho dovedla k zaměstnání v síti knihkupectví Waterstones, což se ovšem ukázalo jako ideální šance začít psát vlastní příběhy. Vznikla tak úspěšná série městských fantasy s policejním konstáblem Peterem Grantem, započatá románem Rivers of London (2011, česky Řeky Londýna) a pokračující díly Měsíc nad Soho, Šepot podzemí a zatím posledním česky vydaným románem Prokleté domovy. Připravuje se další díl, jenž ponese název Záludné léto. Vznikl taktéž komiks Řeky Londýna – Čarojízda.

Informace o autorovi byly čerpány z tiskové zprávy nakladatelství Argo.

 

Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů, ale i objevovat pozoruhodné autory nové. Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

————————————————

Zábava v holmesovském stylu pokračuje ve druhém, rozmařile humorném dílu série s podivínským detektivem Jackabym a paranormálními jevy v hlavní roli.

Případ ukradeného zubu

Autor: William Ritter
Přeložil: Vratislav Kadlec

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 134×205 mm
ISBN: 978-80-7491-275-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Případ ukradeného zubu vydalo nakladatelství Host.

Rok 1892, New Fiddleham, Nová Anglie. Věci tu nikdy nejsou takové, jaké se zdají být, zvláště když jsou Abigail Rooková a její excentrický zaměstnavatel R. F. Jackaby opět vyzváni, aby vyšetřovali nadpřirozené jevy.
Nejprve se objeví zákeřní kožoměnci maskovaní jako roztomilá koťátka. O den později je jejich majitelka nalezena mrtvá a na krku má podivnou bodnou ránu. Hned nato se z blízkého Gad’s Valley ztratí dinosauří zub odkrytý při nedávných vykopávkách a v údolí začne řádit neznámá bestie, která napadá zvířata i lidi a nechává za sebou zmrzačená těla. Policista Charlie Cane, který se do údolí odstěhoval z New Fiddlehamu, žádá o pomoc, a tak se Abigail s Jackabym vydávají chytit zloděje, příšeru a vraha.

 

Ukázka z knihy

Jackaby nebyl nikterak ošklivý muž. Chodil hladce oholený a vždycky trochu voněl po hřebíčku a skořici. V dobrém obleku a kravatě by byl nejspíš pro jistý druh dívek vyloženě přitažlivý, ale v oděvu, který upřednostňoval, působil jako výstřední šílenec. S oblibou mi připomínal, že „vzhled není všechno“, ale troufám si tvrdit, že zcela bez významu zevnějšek také není. Můj zaměstnavatel o některých věcech uvažoval poněkud jednostranně. Vlastně o většině věcí.
Žena, která nám přišla otevřít, měla však zjevně tolik vlastních starostí, že si Jackabyho směšné čapky nevšímala. Oba nás pozvala dovnitř a zavedla nás do vkusně zařízeného obývacího pokoje. Dům připomínal řadu anglických panských sídel, po kterých mne matka vláčela coby dítě (str. 10)

Přečtěte si celou ukázku.

 

William Ritter

William_RitterWilliam Ritter je americký spisovatel. Vystudoval angličtinu a učitelství se zaměřením na tvůrčí psaní a folklor na Oregonské univerzitě. Nyní učí na střední škole ve Springfieldu. Případ ukradeného zubu (2015) je pokračování úspěšné knihy Jackaby (2014; česky Host 2015).

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.

 

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete plno zajímavých knih za skvělé ceny.

Máte raději fantasy nebo detektivky? Líbí se vám spojení obojího? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProkleté domovy

Aaronovitch, Ben

Argo, 2017

zobrazit info o knizePřípad ukradeného zubu

Ritter, William

Host, 2017

Napsat komentář