Je libo kombinaci napětí a fantasy?

Pripad ukradeneho zubu
Abigail Rooková a R. F. Jackaby jsou povoláni zpět, aby prošetřili vraždy, které doprovází nadpřirozené jevy. Vydejte se s nimi do Anglie 19. století a sledujte jejich pátrání po zloději dinosauřího zubu, bestii a vrahovi. Ideální tip pro milovníky napětí a fantasy!

Zábava v holmesovském stylu pokračuje! Ve druhém, rozmařile humorném dílu série s podivínským detektivem a paranormálními jevy v hlavní roli.
Rok 1892, New Fiddleham, Nová Anglie. Věci tu nikdy nejsou takové, jaké se zdají být, zvláště když jsou Abigail Rooková a její excentrický zaměstnavatel R. F. Jackaby opět vyzváni, aby vyšetřovali nadpřirozené jevy.
Nejprve se objeví zákeřní kožoměnci maskovaní jako roztomilá koťátka. O den později je jejich majitelka nalezena mrtvá a na krku má podivnou bodnou ránu. Hned nato se z blízkého Gad’s Valley ztratí dinosauří zub odkrytý při nedávných vykopávkách a v údolí začne řádit neznámá bestie, která napadá zvířata i lidi a nechává za sebou zmrzačená těla. Policista Charlie Cane, který se do údolí odstěhoval z New Fiddlehamu, žádá o pomoc, a tak se Abigail s Jackabym vydávají chytit zloděje, příšeru a vraha.

 

Ukázka z knihy

„Následujte mne, slečno Rooková,“ řekl Jackaby a zaklepal na dveře se zdobným kováním v Campbell Street číslo 1206. Kdyby byl můj zaměstnavatelem běžným soukromým vyšetřovatelem, šlo by vcelku o jednoduchý pokyn, ale za tu dobu, co jsem pracovala jako jeho asistentka, jsem už zjistila, že na Jackabym není běžné téměř nic. Pokud ho má člověk následovat, vyžaduje to značně flexibilní přístup ke skutečnosti.
Vysoká a hubená Jackabyho postava většinou plula světem v dlouhém hnědém kabátě. Zdálo se, že kdysi mohlo jít o poměrně drahou část oděvu, ale teď byl ošoupaný a zevnitř i zvenčí doplněný o bezpočet cinkajících a řinčících kapes a váčků plných různých cetek a nástrojů, které Jackaby považoval za nezbytné pro svou práci. Kolem krku měl detektiv omotanou absurdně dlouho šálu, jejímiž konci za chůze ometal dláždění. (str. 9)

Co se dělo dál, to se dozvíte v pokračování ukázky.

 

Případ ukradeného zubu

Autor: William Ritter
Přeložil: Vratislav Kadlec

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 134×205 mm
ISBN: 978-80-7491-275-9
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Případ ukradeného zubu vydalo nakladatelství Host.

 

O autorovi

William_RitterWilliam Ritter je americký spisovatel. Vystudoval angličtinu a učitelství se zaměřením na tvůrčí psaní a folklor na Oregonské univerzitě. V současnosti učí na střední škole ve Springfieldu. Román Případ ukradeného zubu (2015) je pokračování úspěšné knihy Jackaby (2014; česky Host 2015).

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřípad ukradeného zubu

Ritter, William

Host, 2017

Napsat komentář