Co je po smrti?

Experiment
Existuje posmrtný život? Opravdu tzv. média dokážou komunikovat s mrtvými, nebo jsou tito lidé podvodníci? Na tyto a další otázky spjaté s posmrtným životem hledal odpovědi Stéphane Allix, který se setkal se šesti médii a své závěry shrnul v knize Experiment.

Můžeme komunikovat s mrtvými? Někteří lidé tvrdí, že ano, a dokonce si z této komunikace udělali živnost. Na konzultace k nim přicházejí tisíce lidí. Mají skutečně výjimečné schopnosti, nebo jde o pouhou iluzi?
Stéphane Allix hledal odpověď na tyto otázky během setkání se šesti médii. Výsledky jsou ohromující a potvrzují, co už dřív odhalila vědecká bádání na toto téma: posmrtný život je dnes zcela racionální hypotézou.
Jak se člověk stane médiem? Je to dar, nebo prokletí? Jak popsat to, co se děje po smrti? Kam odcházíme? Může konzultace u média pomoci při procesu truchlení? Jak se vyhnout šarlatánům?
Kniha se věnuje všem zmíněným otázkám a vtahuje nás do reality, která je jednoduchá a přitom závratná: s milovanými bytostmi, které nás opustily, můžeme komunikovat i po smrti.

Ukázka z knihy

Pierre Yonas bydlí v úzké uličce ve 14. pařížském obvodu. Před příchodem k médiu se i tentokrát obrací na otce. Čtvrť je v tuto ranní hodinu prázdná. Jdu ulicí a přitom ho znovu prosím, aby byl tak hodný a snažil se. Aby se pokusil médiu sdělit, co jsem schoval do rakve. Nevím, jakým způsobem to udělá, co všechno to pro něj obnáší, ale pochopil jsem, že nejde o jednoduchou věc, i když stále nevím jistě proč. (str. 113)

Pokud vás téma zaujalo, neváhejte si pročíst další ukázku.

Experiment

Důkaz o posmrtném životě?
Autor: Stéphane Allix
Přeložila: Kateřina Neveu

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-106-8
Doporučená cena: 278 Kč

Knihu Experiment vydalo nakladatelství Jota.

O autorovi

Stephane AllixStéphane Allix je bývalý válečný reportér, autor filmových dokumentů, které pod názvem Enquêtes extraordinaires (Pozoruhodná pátrání) vysílala francouzská televizní stanice M6. Je zakladatelem a prezidentem INREESu – Institutu pro výzkum neobvyklých zážitků (www.inrees.com) a šéfredaktorem časopisu Inexploré. Napsal také několik knih, krom jiného knihu o smrti La mort n´est pas une terre étrangère (Albin Michel, 2009). V roce 2013 umírá Allixův otec. Novinář toho využije k neobvyklému a originálnímu experimentu, jehož cílem je zjistit, zda po smrti něco existuje. Umístí tedy do otcovy rakve několik předmětů a poté na toto téma hovoří se šesti médii. Výsledky tohoto neobyčejného pokusu jsou shrnuty v knize Experiment.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Jota


Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikuje tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeExperiment
Důkaz o posmrtném životě?

Allix, Stéphane

Jota, 2017

Napsat komentář