Závěr Černé flotily

Protiuder
Kapitán Jackson Wolfe se vrací zpět, aby dokončil svoji misi. Po zničení hlavní planety Terranské konfederace Haven se přesune eskadra na planetu Zemi a před jeho zraky se začíná shromažďovat největší válečná flotila. Podaří se porazit nepřítele? A jakou roli má v aktuální rozpínavosti Fágů stará a nesmírně vyspělá  mimozemská rasa?

Haven, hlavní planeta Terranské konfederace, byl zničen a spolu s ním i Senát a CENTCOM, velitelství Hvězdné Flotily. Celá Konfederace se otřásá v základech a Devátá eskadra pod velením kapitána Jacksona Wolfa se proto musí stáhnout na planetu, kterou Konfederace dávno odepsala – na Zemi. Ve hře se ale objevuje nová karta, která může všechno změnit: Vruahnové, tajemná mimozemská rasa, která Fágům už dlouhá léta úspěšně vzdoruje. Zatímco politici přemýšlí, jak by nové spojence co nejlépe využili, Jackson Wolfe optimismem dvakrát nehýří. Může vůbec lidstvo věřit cizincům, kteří Fágy mohli dávno porazit, ale nikdy nenašli odvahu dotáhnout to do konce? A dokáže to udělat on sám? Zatímco se u New Sierry shromažďuje největší válečná flotila v lidské historii, Jackson Wolfe se opět musí vydat na území nepřítele a stát se mužem, jehož akce rozhodnou o budoucnosti celého lidstva. Ale i tomu největšímu šťastlivci štěstí jednou dojde…

Ukázka z knihy

Když se briefing zvrhl v překřikovací souboj, kdy si několik účastníků myslelo, že správnost svých návrhů prokáží hlasitostí jejich podání, Marcum schůzku vztekle rozpustil a v místnosti si ponechal jen Jacksona a Blakea.
„To jste mezi nás hodil pořádnou bombu, plukovníku,“ řekl Marcum, když se zavřely dveře. „Mohl jste mě varovat.“
„Obával jsem se, že kdybych tu informaci vypustil příliš brzy, mohlo by to vést k unáhleným rozhodnutím, obzvláště s ohledem na vypjaté emoce, které vládnou po zničení Havenu,“ odvětil Blake. (str. 49)

Jedná se o závěrečný díl trilogie, kterému předcházely tituly Válečná loď a Volání do zbraně.

zobrazit info o knize            zobrazit info o knize

A názor naší redakce? Bezpochyby jde o velmi zdařilý klasický sci-fi román. Pro pravověrné čtenáře tohoto žánru vítaný přírůstek do knihovny. A na škodu není ani to, je-li čten bez znalosti dílů předchozích.

Protiúder

Černá flotila III.
Autor: Joshua Dalzelle
Přeložil: Jakub Mařík

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7398-371-0
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Protiúder vydalo nakladatelství Fantom Print.


Nakladatelství Fantom Print vzniklo v roce 1999 a od té doby se vyšplhalo mezi jedno z největších českých nakladatelství specializujících se na fantasy a sci-fi literaturu u nás. Kromě těchto knih vydává také literární adaptace počítačových her.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProtiúder
Černá flotila III.

Dalzelle, Joshua

Fantom Print, 2017

Napsat komentář