Vánoční tipy pro celou rodinu

books
Každý rok si říkáte, že tentokrát opravdu nebudete nechávat nákup vánočních dárků na poslední chvíli? A každý rok dvacátého prosince běháte po městě, nebo doufáte, že e-shop vaši objednávku stihne doručit do dne D? Zkuste letos poprvé pořídit knižní dárky s předstihem.

Příšerná teta je dalším z příběhů Davida Walliamse. Určitě zaujme všechny děti a nejen ty, které se rády věnují stolním hrám.

V roztomile ztřeštěném, potrhle humorném a přitom dojemném příběhu vystupují opět velmi svérázné postavy, počínaje tlustou tetou Albertou a jejím domácím mazlíčkem sovou a kominickým duchem a bývalým sluhou gibonem konče.
Teta Alberta je posedlá hrou zvanou blechy a prohrála v ní už všechny peníze. Není divu, že má spadeno na bohatství své mladinké neteře Stelly, univerzální dědičky saxbyovského panství. Otrlá tetička se ve své touze po majetku nezastaví před ničím. Ale Stella je rozhodnutá se bránit. A na své straně má velmi neobyčejného, třebaže trochu zlomyslného pomocníka…

Příšerná teta

Autor: David Walliams
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 408
Vazba: flexi
Formát: 155×205 mm
ISBN: 978-80-257-1562-8
Doporučená cena: 288 Kč

 

Knihu Příšerná teta vydalo nakladatelství Argo.

————————————————

Také máte chaos v tom, kdo byl Prometheus, Zeus, Hermes,…? Osvěžte si své znalosti v knize Řecká mytologie pro začátečníky autora Joe Lee.

Existovala by západní civilizace bez řeckých bájí? Byli bychom schopni definovat naši společnost a sami sebe bez jakéhokoli odkazu na velkolepé, skvostné, vášnivé, vzrušující i odporné činy obyvatel Olympu?

Řecká mytologie pro začátečníky čtenářům představuje panteon – nesmrtelný soubor darebáků, hrdinů, vyvrhelů i krutovládců – a příběhy o těchto božstvech i jejich jednání se smrtelníky. Pátrá po jejich neutuchajícím vlivu na naše myšlení a kulturu.

Nazujte si tedy Hermovy okřídlené sandály, osedlejte Pegasa nebo popadněte nejbližší Harpyji (nezapomeňte mít zavřené oči) a zaleťte si do světa, který je starý jako sám Chaos – do těch prastarých, a přesto tak svěže aktuálních řeckých bájí!

Řecká mytologie pro začátečníky

Autor: Joe Lee
Přeložila: Julie Tesla

Počet stran: 206
Vazba: brožovaná
Formát: 150×230 mm
ISBN: 978-80-7252-581-2
Doporučená cena: 279 Kč

 

Knihu Řecká mytologie pro začátečníky vydalo nakladatelství Práh.

————————————————

Někdy se člověku číst nechce nebo nemůže a právě pro tento okamžik se hodí mít po ruce audioknihu. Moje anglická babička  Hany Parkánové–Whitton je moderní variantou na téma klasické Babičky.

Osud postaví Češku Johanku, která se chce odstěhovat za svým anglickým manželem Peterem do malé anglické vísky Kingscott, před nelehké rozhodnutí – pokud půjde za hlasem svého srdce, zanechá v Praze milovanou osmdesátiletou babičku Marii, jediného dosud žijícího člena ze své jindy početné rodiny. Nelehkou situaci nakonec vyřeší Johančin anglický manžel Peter, kterému se podaří koupit dům s velkým „výměnkem“ na rozlehlé zahradě. Oba manželé mají sice zpočátku obavy, jak se babička Marie ve věku již značně pokročilém sžije s naprosto cizím a neznámým prostředím, a jak navíc překoná jazykovou bariéru, ale babička záhypřekvapí je, stejně jako rázovité a tradic dbalé obyvatele Kingscottu.

Moje anglická babička [Audio na CD]

Autor: Hana Parkánová-Whitton

Vazba: CD
ISBN: 8590236078024
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Moje anglická babička [Audio na CD] vydalo nakladatelství Radioservis.

————————————————

Seriál Chalupáři byl a je fenoménem, který překonal svou dobu. Miroslav Graclík a Václav Nekvapil v knize Legendární seriál Chalupáři poodhalují zákulisí natáčení.

Chalupáři patří mezi nejoblíbenější seriály natočené Českou televizí a při pravidelných reprízách se vždy umisťují velmi vysoko na žebříčcích sledovanosti. Není divu. Jedná se o dokonalé spojení výtečného scénáře Františka Vlčka a Václava Pavla Borovičky, skvělé režie Františka Filipa a fenomenálních hereckých výkonů takových es, jako například Jiří Sovák, Josef Kemr nebo Jiřina Bohdalová. Jak tento seriál vznikal a s kolika nečekanými problémy se museli jeho tvůrci při natáčení potýkat, se dočteme v jedinečné publikaci Miroslava Graclíka a Václava Nekvapila, která vychází v edici Omega.

Legendární seriál Chalupáři

Autoři: Miroslav Graclík, Václav Nekvapil

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7390-290-2
Doporučená cena: 299 Kč

 

 

Knihu Legendární seriál Chalupáři vydalo nakladatelství Omega.

Nakoukněte do zákulisí natáčení prostřednictvím ukázky.

————————————————

K uctění památky anglického dramatika Williama Shakespeara vyjdou v průběhu roku 2016 příběhy na motivy jeho dramatických děl zpracované současnými autory. První v této edici je Trhlina v čase autorky Jeanette Wintersonové.

První kniha v řadě SHAKESPEARE 400, kde vyjdou autoři jako Jo Nesbo, Margaret Atwoodová nebo Gillian Flynnová

Pozdní hra Williama Shakespeara Zimní pohádka je proslulá mimo jiné umístěním Čech na břeh moře. Líčí chorobnou žárlivost sicilského vladaře Leonta, který choť Hermionu podezírá z toho, že otěhotněla s jeho nejlepším přítelem Polixenem.
V úvodním svazku cyklu shakespearovských adaptací pro třetí tisíciletí přenáší autorova krajanka Jeanette Wintersonová motivy tohoto divadelního evergreenu do soudobého vystresovaného Londýna a do města New Bohemia na neklidném americkém Jihu. Její verze příběhu proplétá klukovské přátelství s mamonem a snobismus s výdobytky počítačových technologií, díky nimž se i sám Čas stává právoplatným hráčem a vysílá na scénu třeba divotvorný automobil z filmu Návrat do budoucnosti.

Trhlina v čase

Autorka: Jeanette Wintersonová
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 135×216 mm
ISBN: 978-80-7252-589-8
Doporučená cena: 349 Kč

 

 

Knihu Trhlina v čase vydalo nakladatelství Práh

————————————————

Po úspěšném titulu Retro ČS přichází Michal Petrov s neméně výpravnou publikací Retro ČS 2. Pojďte se vrátit o několik desetiletí zpátky a podívejte se, jak se žilo v Československu.

Retro ČS nese pořadové číslo 2 a jednoznačně se tím hlásí k návaznosti na stejnojmennou publikaci, která autorovi vyšla na podzim 2013.

Zatímco „jednička“ se věnovala tzv. měkkému konzumu, tedy zboží rychlé spotřeby, „dvojka“ patří konzumu „tvrdému“ – odívání, obouvání, bydlení, elektronice. Bohatý obrazový materiál je opět doplněn textem, v němž autor k základním faktům a statistikám přidává osobní zkušenost a popis jednotlivých oblastí konzumu v kontextu předlistopadové reality.

Prohrabejte spolu s autorem po letech znovu svou školní aktovku, oblečte své vysněné džíny z Tuzexu, pořiďte první nahrávku na vytoužený kazetový magnetofon. A pokud jste nic z toho nezažili, nahlédněte alespoň do života svých rodičů či prarodičů.

Vydejte se do retrosvěta, který byl lecjaký, jen ne černobílý.

Retro ČS 2

Autor: Michal Petrov

Počet stran: 284
Vazba: vázaná
Formát: 235×255 mm
ISBN: 978-80-7462-858-0
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Retro ČS 2 vydalo nakladatelství Jota.

Pokud chcete mít sérii kompletní, podívejte se na informace k prvnímu dílu.

Prolistujte si ukázku druhého dílu.

————————————————

Představovat trilogii Milénium Stiega Larssona by bylo nošením dříví do lesa. Snad každý zná příběhy Mikaela Blomkvista a jeho neortodoxní spolupracovnice Lisbeth Salanderové. Takže stačí jen říct, že Milénium vychází v nové vázané podobě.

Trilogie Milénium hvězdy švédské kriminální literatury Stiega Larssona sklidila ihned po svém vydání mimořádný úspěch u čtenářů i kritiky. První díl (Muži, kteří nenávidí ženy) dostal v roce 2005 cenu za nejlepší skandinávský kriminální román, druhý díl (Dívka, která si hrála s ohněm) byl oceněn jako nejlepší švédský kriminální román roku 2006, a poslední (Dívka, která kopla do vosího hnízda) získal cenu Kniha roku.
Larsson není autorem, který by se spokojil s naplněním žánrových konvencí, píše se silným zanícením pro problémy současnosti, uvažuje o vztahu politiky a morálky, klade otázky a hledá zodpovědnost. Šíře jeho znalostí odpovídá hloubce pohledu na věc, což činí příběh velmi věrohodným. Má fantastickou schopnost udržet napětí v mnoha komplikovaných paralelně se odvíjejících zápletkách a současně je brilantně propojovat. Svým bohatým jazykem a stylem navazuje na tu nejlepší severskou vypravěčskou tradici.

Muži, kteří nenávidí ženy

Autor: Stieg Larsson
Přeložila: Azita Haidarová

Počet stran: 536
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7491-577-2
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Muži, kteří nenávidí ženy vydalo nakladatelství Host.

Dívka, která si hrála s ohněm

Autor: Stieg Larsson
Přeložila: Azita Haidarová

Počet stran: 608
Vazba: vázaná
Formát: 145×207 mm
ISBN: 978-80-7491-579-6
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Dívka, která si hrála s ohněm vydalo nakladatelství Host.

Dívka, která kopla do vosího hnízda

Autor: Stieg Larsson
Přeložila: Azita Haidarová

Počet stran: 688
Vazba: vázaná
Formát: 150×205 mm
ISBN: 978-80-7491-581-9
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Dívka, která kopla do vosího hnízda vydalo nakladatelství Host.

Vše, o vás zajímá o Miléniu, najdete v tomto článku.

Po smrti Stiega Larssona čtenáři volali po dalším pokračování Milénia, protože postava Lisbeth změnila pohled na ženské hrdinky v literatuře. Tohoto nelehkého úkolu se ujal David Lagercrantz. Mikael a Lisbeth ožívají v knize Dívka v pavoučí síti.

Časopis Milénium má nové majitele a proslýchá se, že investigativní novinář Mikael Blomkvist je vyhořelý a uvažuje o změně zaměstnání.

Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výzkum umělé inteligence. Balder mu sdělí, že pro něj má důležité informace a že se setkal s výbornou mladou hackerkou, která se podobá někomu, koho Blomkvist velice dobře zná.

Mikael Blomkvist doufá v exkluzivní reportáž, kterou on i Milénium tak zoufale potřebují. Ovšem Lisbeth Salanderová má jako obvykle své vlastní plány. Nadešel čas, aby se jejich cesty ještě jednou zkřížily.

Larssonův svět je tak komplexní a podmanivý a jeho postavy tak silné a živé, že si doslova vynutily pokračování. Napsání čtvrtého svazku se ujal úspěšný švédský spisovatel David Lagercrantz.

Dívka v pavoučí síti

Autor: David Lagercrantz
Přeložila: Azita Haidarová

Počet stran: 477
Vazba: vázaná
Formát: 140×207 mm
ISBN: 978-80-7491-523-9
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Dívka v pavoučí síti vydalo nakladatelství Host.

Více informací o knize najdete v dříve publikovaném článku, recenzi knihy a setkejte se s jejím autorem v naší reportáži.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto a řadu dalších knih.

Kterou z dnes představených knih věnujete jako vánoční dárek?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříšerná teta

Walliams, David

Argo, 2015

zobrazit info o knizeŘecká mytologie pro začátečníky

Lee, Joe

Práh, 2015

zobrazit info o knizeMoje anglická babička [Audio na CD]

Parkánová-Whitton, Hana

Radioservis, 2015

zobrazit info o knizeLegendární seriál Chalupáři
Příběh natáčení a osudy jeho hrdinů

Graclík, Miroslav – Nekvapil, Václav

Edice Knihy Omega, 2015

zobrazit info o knizeTrhlina v čase
Nová Zimní pohádka

Wintersonová, Jeanette

Práh, 2015

zobrazit info o knizeRetro ČS 2
Jak jsme si to (u)žili za reálného socialismu

Petrov, Michal

Jota, 2015

zobrazit info o knizeMuži, kteří nenávidí ženy
Milénium 01

Larsson, Stieg

Host, 2015

zobrazit info o knizeDívka, která si hrála s ohněm
Milénium 02

Larsson, Stieg

Host, 2015

zobrazit info o knizeDívka, která kopla do vosího hnízda
Milénium 03

Larsson, Stieg

Host, 2015

zobrazit info o knizeDívka v pavoučí síti

Lagercrantz, David

Host, 2015

Napsat komentář