Zahrajte si o první dva díly dortmunderovské série

Grada-novinky-perex
Knižní série z pera populárního amerického spisovatele Donalda E. Westlaka, jejímž hlavním hrdinou je smolař a zlodějíček John Dortmunder, se dočkala velké obliby. Pokud ji tedy ve své knihovně ještě nemáte, můžete to napravit právě nyní.

Jak neuloupit smaragd

První díl takzvané dortmunderovské série, pojmenované podle smolařského zlodějíčka Johna Dortmundera, patří k nejznámějším Westlakeovým propojením humoristického a kriminálního žánru.

Zdánlivě prostý plán na uloupení vzácného drahokamu se nečekaně zkomplikuje a Dortmunderova parta se musí postupně vloupat do muzea, banky, blázince, vězení a na policejní stanici.

Kniha byla v roce 1972 zfilmována jako Ukradený diamant s Robertem Redfordem v hlavní roli.

Autor: Donald Westlake

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Radoslav Nenadál
Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-247-5518-2

Přečtěte si více o knize Jak neuloupit smaragd. Knihu jsme vám přiblížili i v naší recenzi.

 

Zpackaný únos

Druhý ze čtrnácti dílů takzvané dortmunderovské série.

Kelp má plán a Dortmunder ví, že to znamená trable. Kelp je totiž cvok a všechny jeho plány mají něco společného – ač na první pohled vypadají dokonale a promyšleně, vždycky se absolutně zvrhnou. Tentokrát to ale bude jiné, tvrdí Kelp. Přečetl si to totiž v knize. Její hrdina unese boháči dítě, a přijde tak ke spoustě peněz… A když to fungovalo v knize, proč by to nezafungovalo i ve skutečnosti?

Kniha byla v roce 1982 zfilmována pod názvem Jimmy the Kid s Gary Colemanem a Paul Le Matem v hlavních rolích.

Autor: Donald Westlake

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Kateřina Elisová
Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-247-5519-9

Přečtěte si o knize Zpackaný únos více.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

O autorovi

Donald E. Westlake (1933–2008) byl americký spisovatel a je autorem více než stovky románů. Ve své tvorbě se soustředil především na kriminální žánr, který doplňoval jeho specifický smysl pro humor. Vydal velké množství románů a povídek, a to nejen pod vlastním jménem, ale používal také velké množství nejrůznějších pseudonymů. Zemřel na silvestra během dovolené v Mexiku.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihy z dortmunderovské série

John Dortmunder je zloděj, ale také tak trochu smolař. Právě díky tomu se v knihách, ve kterých je hlavním hrdinou, dočkáte nejen kriminální zápletky, ale i nejedné vtipné situace. Jeho plány se vždy zdají dokonale promyšlené a ani v nejmenším to nevypadá, že by je něco mohlo pokazit. Přesto se to vždycky stane a o zábavu tak není nouze. Možná i proto byly obě knihy zfilmovány a zahráli si v nich herci zvučných jmen. Pokud jste s Dortmunderem zatím neměli tu čest, využijte možnost a první dva díly z této čtrnáctidílné série zařaďte do své knihovny právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihy Jak neuloupit smaragd a Zpackaný únos vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy
Jak neuloupit smaragd a Zpackaný únos
probíhá od 16. do 29. října 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2x 3 detektivky Jak neuloupit smaragd a Zpackaný únos

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak neuloupit smaragd

Westlake, Donald

Cosmopolis, 2015

zobrazit info o knizeZpackaný únos

Westlake, Donald

Cosmopolis, 2015

Zahrajte si o první dva díly dortmunderovské série - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. honeybee napsal:

    Děkuji za zaslání výhry. Už se těším, az si obě knihy přečtu.

Napsat komentář