Zaměstnejte své ruce – vyrobte si něco k užitku i potěšení!

sijeme_hracky
Kdo si hraje, nezlobí! To platí pro děti, ale i pro rodiče, kteří mohou vyrábět svým ratolestem hračky sami. A nejen hračky! Vytvořte jim i sobě líbivé náramky, náhrdelníky, přívěsky a mnoho dalšího. Rychle, jednoduše a s potěšením.

Předvedete se jako zruční kutilové, ušetříte peníze za předražené hračky, a ještě uděláte radost dětem! To by bylo prima, říkáte si? Není nic snazšího než nahlédnout do rozverné a milé knížky Šijeme hračky Kate Haxellové o šití panenek, maňásků a rozličných zvířátek z látky. S jednoduchými a srozumitelnými návody to dokáže opravdu každý.

Šijeme hračky

Autorka: Kate Haxellová
Přeložila: Zdenka Klimtová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 185×200 mm
ISBN: 978-80-7391-225-3
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Šijeme hračky vydalo nakladatelství Slovart.

Šití hraček je milá zábava – jsou malé, rychle hotové a při práci můžete popustit uzdu své tvůrčí fantazie. Vyberte si z dvaceti inspirativních návrhů roztomilých zvířátek, jako je slon, králíček, lev nebo kočička, vtipných maňásků, pestrých paňáců a krásně vyšívaných panenek. Nepotřebujete mít žádnou velkou zručnost, většina hraček se šije v ruce a docela jednoduše, některé však můžete udělat i na šicím stroji. Kromě přehledných návodů kniha obsahuje také praktické šablony a naučí vás, jak zvládnout výšivku, aplikaci a našívání korálků nebo jak udělat panence vlásky.

Originálními, vlastnoručně ušitými hračkami jistě potěšíte malé i větší děti.

 

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994. Od té doby vydalo přes 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

————————————————

Naším druhým tipem je knížka Paracord – Uzlové variace J. D. Lenzena, vydaná nakladatelstvím Zoner Press, v níž najdou zalíbení všichni ti, kteří rádi pracují rukama. Vázat uzly do dekorativních kreací přitom dokáže s pomocí této knížky nejen uzlový expert, ale i úplný začátečník. Začtěte se a dejte vzniknout množství jedinečných šperků, přívěsků a jiných spletenců.

Paracord – Uzlové variace

Autor: J.D. Lenzen
Přeložila: Jitka Svobodová

Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
Formát: 203×254 mm
ISBN: 978-80-7413-177-6
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Paracord – Uzlové variace vydalo nakladatelství Zoner Press.

Třicet pět originálních technik vytváření vazeb z paracordu v jediné knize!

pletenceŠňůry paracord původně sloužily k výrobě padákových lan za druhé světové války. Nyní se začínají těšit velké oblibě i mezi obyčejnými civilisty, a to především zásluhou J. D. Lenzena, tvůrce více než 200 instruktážních videí Tying It All Together na YouTube. „JD“ vám v knize Paracord – Uzlové variace odhalí výsledky svých mnohaletých pokusů a zkoumání v oblasti uzlování. Ze známých uzlů vytváří jedinečné nové vazby, z obyčejných pletenců překrásné ozdobné kousky.

naramekPomocí přehledných návodů krok za krokem a barevných fotografií se naučíte vázat ozdobné pletence, náramky přežití, přívěsky na klíče, náhrdelníky, splétané kuličky a mnoho dalšího. Všechny návody můžete využít k vlastnímu rozvíjení a pokusům. Fantazii se meze nekladou a paracord je velmi tvárný a přizpůsobivý materiál.

 

Naučte se s námi v ukázce z knihy:

Plaménkový pletenec

plamenkovy1Plaménkový pletenec byl pojmenován podle klikatého vzoru z různobarevných šňůr, připomínajícího plápolající plamen. Vazba je velmi úhledná, a proto z ní lze vytvořit originální přívěsek nebo silnější náramek.

Materiál: Dvě šňůry o délce 2,2 m (náramek o délce cca 19 cm)

Prvky: Plaménkový pletenec + různobarevné šňůry

plamenkovy_postup

 Apokalyptická šroubovice

srouboviceApokalyptická šroubovice je vlastně šroubovitě stočenou variantou oboustranného pletence. Tento vzor jsem poprvé uvázal 21. května 2011, odtud jeho název (pokud chcete vědět více, zapátrejte na internetu).

Materiál: Dvě šňůry o délce 1,8 m (přívěsek na klíče o délce cca 9 cm)

Prvky: Oboustranná vazba + Šalamounův pletenec + točenice

sroubovice_postup

Další  postupy najdete v ukázce z knihy.

 

Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace. V průběhu let 2010 až 2011 vydavatelství zařadilo do nabídky tituly z žánru osobní růst, volný čas a hobby. V edičním plánu nechybí ani dětmi oblíbené pohádky.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete mnoho
zajímavých knih.

Zaujala vás některá z dnes představených knih? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠijeme hračky
Panenky, maňásci a zvířátka z látky

Haxellová, Kate

Slovart, 2015

zobrazit info o knizeParacord – Uzlové variace
Pásky, klouzavé uzly, kaskády, pletence a turbany

Lenzen, J.D.

Zoner Press, 2015

Napsat komentář