Zasoutěžte si o knihu legendárního cestovatele

Vudu-zombie-karnevaly-perex
Vydejte se s legendou cestopisné literatury do Nového světa a poznejte kulturu zdejších Afroameričanů. Odhalte tajemství vúdú, co se skrývá za děsivou záhadou zombie z Haity a prožijte vzrušující atmosféru zdejších karnevalů právě nyní.

Cesta za černými bohy Ameriky

Vudu-zombie-karnevaly-ukazkaMiloslav Stingl, žijící legenda cestopisné literatury, nás tentokrát zavádí do Nového světa mezi stále záhadnou a pozoruhodnou skupinu afroamerických obyvatel kontinentální Latinské Ameriky a ostrovů v Karibském moři. Vydáme se do Venezuely, Brazílie a zejména na četné ostrovy Antil – na Haiti, Kubu, Bahamy, Jamajku, Bermudy a mnohé další. Autor líčí poutavým a zároveň přehledným způsobem fascinující dějiny a kulturu Afroameričanů. Černoši přišli do Nového světa poprvé před pěti stoletími. Každý dobře ví, že nepřišli z vlastní vůle, ale byli zavlečeni jako zvěř na otrokářských lodích. Během této dlouhé doby tu otročili na plantážích, bojovali v desítkách povstání a vzpour, prchali do zdejších pralesů a zakládali si v nich své státečky. Díky svébytnému charakteru etnika jejich kultury nezanikly, ale na mnoha místech se rozvinuly. Stingl nám tak může odhalit tajemství zvané vúdú, děsivou záhadu haitských zombie a zachytit vzrušující atmosféru tanců a karnevalů, kdy bubny jakoby skutečně ožívají. Vydejte se i vy za těmito černými bohy Ameriky. Kniha vychází s doprovodným textem afrikanistky a antropoložky Kateřiny Mildnerové pojednávajícím o unikátním náboženském fenoménu Mama Tchamba, který je významně vázán právě na zaoceánský obchod s otroky.

 

Vúdú, zombie, karnevaly

Autor: Miloslav Stingl

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 344
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2014
ISBN: 978-80-7462-659-3

Přečtěte si více o knize Vúdú, zombie, karnevaly, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Prohlédněte si také několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte cestopis Vúdú, zombie, karnevaly

Literární cestopis přibližuje čtenářům dějiny a hlavně kulturu obyvatel Ameriky, kteří sem kdysi byli zavlečeni na otrokářských lodích. Autor se však nezabývá jen Afroameričany, kteří žijí na území USA, ale popisuje především střední a jižní Ameriku a oblast Karibiku, kde je kult vúdú nejrozšířenější. Vydejte se s ním za poznáním i vy a rozšiřte si obzory. Na konci knihy si navíc můžete přečíst doprovodný text od renomované české antropoložky Kateřiny Mildnerové, která se zabývá jedinečným náboženským fenoménem Mama Tchamba. Tak neváhejte a pusťte se do čtení.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které mohou dva z vás knihu Vúdú, zombie, karnevaly vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vúdú, zombie, karnevaly
probíhá od 30. března do 12. dubna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 cestopisy Vúdú, zombie, karnevaly

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVúdú, zombie, karnevaly

Stingl, Miloslav

Jota, 2014

Napsat komentář