Princezny pro malé princezny

little-princess-1396725-m
Potěšte své malé dcery knihami, které vám dnes představíme – holčičky zajisté ocení „princeznovské“ kreslení, vybarvování i pohádky. Vytvořte své princezně vlastní královský svět!

Nejmenším dívenkám od tří let nabídneme pohádkové čtení Tři princezny a neonek. Autor Karel Slabý je významný český pohádkář, který do svých pohádek často přidává prvky jiných žánrů. Děti mohou znát jeho seriál o kocouru Vavřinci. Kniha je doplněna ilustracemi Jiřího Fixla. Výlet do pohádkového domu za bezchybnými princeznami Vilemínkou a Purpurou je ideálním způsobem, jak uspat vaši vlastní malou vílu… Pohádkovou knihu vydalo nakladatelství Grada. Nahlédněte do ukázky!

Tři princezny a neonek

Autor: Karel Slabý

Vydalo: nakladatelství Grada
Ilustrace: Jiří Fixl
Počet stran: 104

Přečtěte si více o knize Tři princezny a Neonek.


Pohádkářů ubývá, tak je nepřehlédněte. Jeden právě postává před pohádkovým domem s neonovým nápisem Z pohádky do pohádky. V tom domě přebývají pohádkové bytosti, se kterými můžete prožít jejich příběhy. Vstupte do něj díky této knížce a seznamte se s dokonalou princeznou Vilemínkou, se sličnou princeznou Purpurou a s odvážnou princeznou Uršulou. Nasedněte na oslíka a vydejte se na pohádkovou cestu…

Bylo, ale možná ani nebylo. Ale předpokládejme, že bylo… Tahle taky nebyla – a najednou tu je. A s ní se vynořila první otázka: Už jste si někdy zašli do pohádkového domu?
Že nevíte, kde byste ho našli? Takových domů je dost, v Praze i Nepraze, ve Smečkách i Nesmečkách, v Radotíně i Neradotíně, v Děčíně i Neděčíně, jenom se musíte pozoroně rozhlížet, abyste je objevili. Ten pohádkář, který právě postává před domem, o kterém se za chviličku dozvíte víc, zná domy, ve kterých byste našli čarodějnici Bukukururunu nebo kocoura Vavřince s jeho kamarády – psí holčičkou Otylkou, prasátkem Mojmírem a kozlem Spytihněvem, nebo pohádkového detektiva Břetislava Hostivíta, meluzínku Minku, dívku z Černé věže, kde byste mohli odkrýt tajemství oranžové kočky anebo dokončovat pohádku o hodném citrónkovi. Ty všechny objevil v domech, které už poznal, ale propátrává stále další. Jsou domy, ve kterých sídlí malý princ, Alenka z říše divů, Edudant a Francimor nebo Kubula a Kuba Kubikula. Těch domů si pohádkář váží, ale nepátrá v nich, protože hledá něco, co ještě nikdo před ním neobjevil.

—————————————————-

Pro princezny, které jsou už o něco starší, máme knihu …A zase ty princezny! Toto milé dílo vypráví o princeznách, které jsou v lecčem stejné nebo podobné obyčejným holčičkám – všechny mají své zlozvyky i trable. Seznamte se s princeznami Pomalínou, Fintilínou nebo Koktalínou! Knížku napsal František Zacharník a ilustrace vytvořila Petra Hauptová Řezníčková. Vyšla v nakladatelství CPress. Přečtěte si i ukázku!

…A zase ty princezny!

Autor: František Zacharník

Vydalo: nakladatelství CPress
Ilustrace: Petra Hauptová Řezníčková
Počet stran: 64

Přečtěte si více o knize …A zase ty princezny!

Snad každá malá slečna se někdy chtěla stát princeznou. Vznešeně kráčet zdobenými komnatami královského paláce, na velkolepých bálech předvádět hedvábné šaty vyšívané zlatou nití a s korunkou v bohatém účesu vítat nápadníky ze všech koutů světa. Ale víte, že leckterá princeznička za závojem dokonalosti skrývá nějaký svůj nešvar nebo tajemství? Sestřenice Eliška a Sára se o tom přesvědčí v nových pohádkách, které jim vypráví vnímavý dědeček.

O princezně Filoméně

Tahle princezna Filoména se odmalička moc ráda parádila neboli fintila. Ne snad hned v kolíbce, to dá rozum, ale už
když trochu povyrostla, zhlížela se ráda ve velikém zámeckém zrcadle se zlatým rámem. Všelijak se nakrucovala, dělala různé obličeje a tak. Proto jí budeme říkat Fintilína. Když začala chodit s chůvou na procházky, vybírala si nejraději sama oblečení, o kterém si myslela, že jí nejvíce sluší. Také své panenky – a že jich měla! – pořád převlékala. Pak je posadila vedle sebe na postýlku a vážným hlasem řekla: „Milé princezny, císař pán mně přikázal, abych vybrala tu nejhezčí z vás. Za odměnu dostane zlatou korunku a šňůru perel.“

—————————————————-

Jako poslední je kniha pro děvčata předškolního a mladšího školního věku Kreslení podle šablon – Princezny. Najdou v ní mnoho šablon, díky kterým podpoří svou kreativitu a navíc zažijí spoustu zábavy! Milovnice vybarvování, obkreslování, dokreslování – všechny si přijdou na své. S touto publikací přichází nakladatelství Fragment.

Kreslení podle šablon – Princezny

Vydalo: nakladatelství Fragment

Počet stran: 40
Formát: 220×220
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Kreslení podle šablon – Princezny.

V knížce najdeš 30 nejrůznějších šablon s pohádkovými motivy. Krásné princezny, prince, koně nebo královský zámek. Všechny můžeš libovolně kombinovat a nakreslit tak pokaždé jiný obrázek. Pro inspiraci jsme připravili 32 předloh, které můžeš dokreslit a vybarvit podle vlastní fantazie.
A pohádka může začít! 

Další knihy z edice:


Potěšily by tyto publikace vaši dceru? Zaujaly vás dnešní tipy? Sdílejte s námi váš názor v diskuzi!

Všechny tyto knihy a mnohé další můžete
vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKreslení podle šablon – PRINCEZNY

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeTři princezny a neonek

Slabý, Zdeněk

Grada, 2014

zobrazit info o knize... A zase ty princezny!
Nové pohádky o princeznách, které se nápadně podobají současným holčičkám

Zacharník, František

CPress, 2014

Napsat komentář