Nápady pro kreativce

Tipy_Milujte a malujte
Následující tipy nadchnou všechny kreativní duše. Chcete se naučit lépe malovat, fotit nebo si vést deník plný kreseb a vtipných poznámek? Díky těmto knížkám můžete dělat ještě více! Třeba se uvolnit pomocí uklízení.

Akvarelové barvy si všichni pamatujeme ze školy, ale naše představa o jejich správném používání bývá často mylná. Nemusíme vždycky skončit s rozpitým obrázkem a zkrouceným papírem. Můžeme se pokusit vytvořit opravdu nádherná díla. Pomůže nám s tím kniha Kristin Van Leuven.

Akvarelové barvy

Hravý a moderní průvodce vodovkami
Autorka: Kristin Van Leuven
Přeložila: Veronika Nohavicová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 222×296 mm
ISBN: 978-80-7413-376-3
Doporučená cena: 287 Kč

Knihu Akvarelové barvy vydalo nakladatelství Zoner Press.

Nastal čas ušpinit si ruce akvarelovými barvami! Často naše jediná zkušenost s vodovkami pochází ze školních lavic a jediná představa o obrázku, který je s nimi možné vytvořit, spočívá v rozpitých barvách na pokrouceném papíře. Podstata akvarelu je ale zcela jiná a dají se s ním vytvořit překrásné detailní obrázky. Stačí vědět, jak na to, což vám prozradí tato kniha. V tomto dynamickém a inspirací nabitém průvodci prozkoumáme možnosti, jak pracovat a hrát si s tímto zábavným médiem. Snadno pochopitelné lekce vás naučí vše, co potřebujete znát k vytváření svých vlastních propracovaných děl. Od základní práce se štětcem a barvou, vhodných pomůcek a technik nanášení barvy přes malování základních tvarů a písmen až po tvorbu překrásných obrázků rostlin, zvířat a vzorů – a mnohem víc! Ať už jste zkušený umělec, který hledá hravý únik, nebo začátečník, který ještě nikdy nedržel v ruce štětec, v knize Akvarelové barvy si každý najde to své. Autorka Kristin Van Leuven vše vysvětluje na jasných konkrétních příkladech a krok za krokem ukazuje, jak namalovat spoustu překrásných a přitom tak jednoduchých obrázků.

 

Ukázka z knihy

Akvarelove barvy_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

————————————————

Úklid nemusí být jen nezáživná činnost, které bychom se nezřídka rádi vyhnuli. Může snadno přispět k našemu uvolnění a načerpání nové energie. Stačí vědět, jak na to. A s tím nám poradí Knížka o uklízení od Beth Pennové.

Knížka o uklízení

Autorka: Beth Pennová
Přeložila: Jana Žlábková

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7306-999-5
Doporučená cena: 199 Kč

Knížku o uklízení vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Úklid vnějšího i vnitřního prostoru, tak by se dal stručně vystihnout obsah velmi milé knížky, jejíž autorka Beth Pennová názorně ukazuje, jak výrazně přispívá pročištění okolí i vlastního nitra k pohodě, k uvolnění a k získání energie. Uklízení totiž není pouhou fyzickou záležitostí a není to ani rychlé jednorázové řešení nepořádku. Úklid vyžaduje vědomou práci s myslí, v podstatě jde o účinnou každodenní praxi, o náš přístup k životu. Využijte praktické rady zkušené autorky a ukliďte si nejen doma, ale ve všech oblastech svého života.

————————————————

Je tady nové vydání přehledné příručky, kterou ocení každý začínající fotograf, i kdyby nebyl právě technicky zdatný. Užitečné tipy a inspirace vás dovedou k zachycení těch nejlepších snímků.

Fotografování

Podrobný průvodce pro nadšence i začínající profesionály

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 200×240 mm
ISBN: 978-80-7529-661-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Fotografování vydalo nakladatelství Slovart.

Kniha krok za krokem uvádí čtenáře do základů digitálního fotografování, předkládá řadu možných technik, které mohou začínající fotografy inspirovat, a v systematicky řazených kapitolách ukazuje, jak postupovat při focení v nejrůznějších situacích, abychom získali ty nejpůsobivější snímky.

 

Ukázka z knihy

Fotografovani_ukazka

 

Doporučujeme

Věnujete se fotografování nebo byste s ním rádi začali? Zaměřte svou pozornost také na knihy Urban fotografieModelingová fotografie – mistrovství100% dítě nebo na knížku Pravidla fotografování a kdy je porušovat.

————————————————

Kdo z nás si nikdy nevedl nějaký tajný deník? Cindy Wildeová pro vás teď připravila jeden zcela nevšední. Její Soukromý deník můžete zaplnit nejen svými sny, ale i malůvkami a různými seznamy. Bude to zábava!

Soukromý deník

tohle jsem já (osobní záležitosti)
Autorka: Cindy Wildeová
Přeložila: Lenka Zahrádková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 190×245 mm
ISBN: 978-80-247-4870-2
Doporučená cena: 249 Kč

Soukromý deník vydalo nakladatelství Grada.

Kreativní deník, do které si můžete zaznamenávat své sny a cíle. Deník, který si uděláte přesně podle sebe, s různými seznamy, kresbami, poznámkami. Právě v této digitální době bude vedení zábavného papírového zápisníku potěšením. Spousta lidí zjišťuje, že si informace mnohem lépe zapamatuje a problémy vyřeší, když jsou přehledně na papíře ­– vaší vlastní rukou, s infografikou, přehledně. Udělejte si jasno o svých cílech, snech a přáních, zpřehledněte svůj program, bavte se.

 

Ukázka z knihy

Soukromy denik_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

————————————————

U zapisování myšlenek a kreativního tvoření se chvíli zdržíme. Máme tu pro vás totiž ještě jeden deníček, ovšem tentokrát čtenářský. Do Zápisníku milovnice knih, jejž dozajista ocení všechny knihomolky, si lze zapisovat přečtené knížky a dojmy z nich.

Zápisník milovnice knih

Počet stran: 199
Vazba: vázaná
Formát: 135×215 mm
ISBN: 8595054264369
Doporučená cena: 299 Kč

Zápisník milovnice knih vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

Moderní čtenářský deník, do kterého si zapíšete přečtené knihy, obsahuje zároveň tipy pro vášnivé čtenářky, které nikdy nemají čtení dost.

 

Ukázka z knihy

Zapisnik milovnice knih_ukazka

Prohlédněte si další ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete zajímavé knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám naše nápadité tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAkvarelové barvy

Leuven, Kristin Van

Zoner Press, 2018

zobrazit info o knizeKnížka o uklízení

Pennová, Beth

Pavel Dobrovský – BETA, 2018

zobrazit info o knizeFotografování
Podrobný průvodce pro nadšence i začínající profesionály

Slovart, 2018

zobrazit info o knizeSoukromý deník
tohle jsem já (osobní záležitosti)

Wildeová, Cindy

Grada, 2018

zobrazit info o knizeZápisník milovnice knih

PRESCO GROUP a.s., 2018

Napsat komentář