Vítejte v pohádkovém světě

Pohádková kniha - ilustrační
Máte bujnou představivost? Tak právě vy zajisté oceníte tituly, které vás přenesou do pohádkového světa plného dobrodružství, sympatických hlavních hrdinů a krásných ilustrací. Nakouknete do pekla, Kačerova a kouzelného světa víl.

Miranda se ráda odlišuje od ostatních. A zatímco všichni její spolužáci přinesou do školy „obyčejné“ domácí zvířátka, ona vezme svou krajtu Penelopu. A tím spustí řetězec zábavných a dobrodružných příhod.

Mirandě se líbí být jiná než ostatní, a tak když si mají děti vzít do školy domácí zvířátko, předvede všem svého JEDINEČNÉHO mazlíčka… krajtu Penelopu! Paní ředitelka školy Nafučená je ale přesvědčená, že hadi nemají ve škole co dělat. Jenže Penelopa si myslí něco jiného…
Titul je určen dětem od 6 let a je stejně zábavný jako všechny ostatní knihy tohoto bestsellerového autora, které byly přeloženy do více než 50 jazyků a po celém světě se jich prodalo přes 2 miliony výtisků.

Ukázka z knihy

V nasi skole je had

 

V naší škole je had

Autor: David Walliams
Přeložila: Veronika Volhejnová
Ilustroval: Tony Ross

Počet stran: 36
Vazba: vázaná
Formát: 277×276 mm
ISBN: 978-80-257-2263-3
Doporučená cena: 238 Kč

Knihu V naší škole je had vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

David Walliams je anglický komik, herec, spisovatel a scénárista a spoluautor slavného komediálního seriálu Malá Velká Británie, za který se svými kolegy obdržel tři ceny BAFTA a British Comedy Award. Jeho díla jsou vypravěčsky velice hodnotná a plná černého humoru. David se také věnuje charitě, v roce 2006 na sebe upozornil charitativním přeplaváním kanálu La Manche a o dva roky později přeplaváním Gibraltarské úžiny. Je autorem řady dětských knih, např. Dědečkův velký útěk (naše recenze), Krysburger (naše recenze), Kluk v sukních (naše recenze) či Babička drsňačka (naše recenze).

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Zaposlouchejte se do vyprávění o dvou zlobivých čertech, Albertovi a Norbertovi, kteří se musí vydat mezi lidi. Zaprvé aby se naučili poslouchat své čertovské rodiče a za druhé, aby peklu navrátili všechny hříšníky, které pustili na svobodu.

Tak jako se děti straší čerty, tak se čertí děti straší lidmi. Protože stejně jako je pro lidi peklo za trest, je pro čerty největším trestem jít mezi lidi. Vždyť jsou přece tak zlí a hamižní, dělají si naschvály a šijí na sebe boudy. Proto když už rodiče dvou neposedných čertů Alberta a Norberta nevědí, jak své synky usměrnit, pošlou je mezi lidi. Aby si uvědomili, že rodiče se mají poslouchat, ale také aby napravili jednu nesmírnou lumpárnu, které se dopustili – vrátit peklu všechny hříšníky, které pustili na svobodu. Albert s Norbertem budou muset prokázat hodně důvtipu a odvahy a smířit se s tím, že jim do jejich úkolu neustále budou zasahovat dvě kapacity, které mají s péčí o lidské duše největší zkušenosti: Bůh a Lucifer.

Vítejte v pekle!

Autor: David Laňka

Vazba: CD
Formát: 125×140 mm
ISBN: 8590236095724
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Vítejte v pekle! vydalo nakladatelství Radioservis.

O autorovi

David Laňka je autorem řady knih pro děti, např. Barunka a malovaný světPrůšvihy Billa MadlafouskaPrázdniny Billa Madlafouska (naše recenze), A neváhejte si přečíst náš rozhovor s tímto nejen autorem.

————————————————

Další díl Zlaté klasiky se opět zaměřuje na Kačerov, tentokrát přímo na automobily, které lze v něm potkat. Každé auto odráží navíc osobnost jeho majitele. Ponořte se do komiksových příhod kačeřích obyvatel.

Disneyho Kačerov je naprosto unikátní svět sám pro sebe a každý autor přispěl svým způsobem k jeho rozvoji. Nejvíce však Carl Barks, tvůrce strýčka Skrblíka, Gusty, Šikuly, Rafanů a dalších oblíbených postaviček. Jediná kniha nedokáže zachytit pestrost jeho tvorby, proto je tento díl Zlaté klasiky zaměřen na automobily v Kačerově – Barksovu srdeční záležitost.Carl Barks rád karikoval současné události. Auta jsou vděčné téma, vnější symbol společenského statusu. Výběr automobilů kačerovských obyvatel také napovídá mnohé o jejich osobnosti. Auta byla Barksovou vášní, proto můžeme v knize obdivovat bohatost technických detailů a rozmanitost veškerých dopravních prostředků.

Ukázka z knihy

Disney Zlata klasika Carl Barks

Disney Zlatá klasika Carl Barks

Autor: Carl Barks
Přeložil: Miloš Komanec

Počet stran: 184
Vazba: vázaná
Formát: 165×252 mm
ISBN: 978-80-252-3792-2
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Disney Zlatá klasika Carl Barks vydalo nakladatelství Egmont ČR.

————————————————

Děti Kouzelné třídy se již vrací počtvrté a tentokrát výprava za jejich oblíbenou vílou Jasmínou bude komplikovaná. Děti totiž ztratily něco vzácného. Kdo stojí za ztrátou? A pomůže jim jejich kamarádská víla i tentokrát?

Jistě znáte vílu Jasmínu a její kouzla. Jenže dostat se znovu za kamarádskou vílou není tak jednoduché. Vraťte se do oblíbeného příběhu a zkuste společně se žáky kouzelné třídy obnovit zázračné spojení s vílí říší. Dětem se ztratilo něco moc vzácného. Kdo stojí za tou ztrátou? Pomůže Jasmína své třídě i tentokrát? Jisté je, že cesta za vílou bude dost komplikovaná. Oblíbená autorka napsala již čtvrtý díl příběhu, v němž se děti mohou opět setkat s důvěrně známými postavami a tradičními ilustracemi Drahomíra Trsťana.

Ukázka z knihy

Život dětí jedné třídy se změnil s příchodem nové paní učitelky. Zpočátku vypadala jako všechny jiné učitelky, ale postupem času děti zjistily, že je učí víla, která umí kouzlit. V čem ta kouzla spočívala? Děti najednou nezlobily, protože jim to zkrátka nešlo. Učení pro ně zničehonic bylo snadné. Všechno, co se jednou naučily, už jim v hlavě zůstalo. Na nic nezapomněly, a tak při zkoušení dostávaly jen samé jedničky. Dokonce i Standa Horák a René Stojka, žáci, kteří dřív nosili ze školy samé pětky a hrozilo jim propadnutí.

Kouzelna trida_ctvrty rok_ukazka1

Můžete si přečíst naši ukázku nebo druhou na stránkách nakladatele.

Doporučujeme

Děti se seznámily s vílou Jasmínou v první třídě a od té doby zažívají kouzelná dobrodružství rok co rok.

zobrazit info o knize     zobrazit info o knize     zobrazit info o knize

Kouzelná třída – čtvrtý rok

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustroval: Drahomír Trsťan

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-271-0509-0
Doporučená cena: 189 Kč

Knihu Kouzelná třída – čtvrtý rok vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Zuzana PospíšilováZuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si recenzi prvního dílu Kouzelné třídy a ukázky z některých dalších příběhů, např. Kouzelná třída, příběh pokračuje, Kouzelná třída: Další kouzleníNezralá, Hruška, k tabuli!Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyPolicejní pohádkyZáchranářské pohádkyVýlet do Pekla.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV naší škole je had

Walliams, David

Argo, 2017

zobrazit info o knizeVítejte v pekle!

Laňka, David

Radioservis, 2017

zobrazit info o knizeDisney Zlatá klasika Carl Barks

Barks, Carl – Disney, Walt

Egmont ČR, 2017

zobrazit info o knizeKouzelná třída – čtvrtý rok

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2017

Napsat komentář