Zahrajte si o knihy rozličných témat a žánrů

Barrister&Principal-dle-vyberu-perex
Načerpejte inspiraci pro vaše vztahy v říši zvířat, začtěte se do skutečného příběhu mladé statečné Somálky Samii, nebo se zamyslete nad tím, jak mohla naše země vypadat dnes, kdyby významné historické události dopadly jinak, než tomu bylo doopravdy.

Divocí příbuzní

Stejně jako mnoho jiných živočišných druhů i my musíme přijít na to, jak si najít partnera a úspěšně se množit. A právě v tom nám mohou jiné živočišné druhy pomoci. Možná zjistíte, že zmínky o tokajících tetřívcích prérijních, o vybíravých lvicích nebo o nevěrných labutích představují dokonalý úvod k debatě o některých velmi běžných lidských problémech. Konec konců, ať už jde o tereje modronohého, zrnokaza čínského nebo spousty dalších druhů, je toho mnoho, co nás mohou zvířata o lásce a vztazích naučit.

Čím je jednotlivec atraktivní pro opačné pohlaví? Proč máme ve svých vztazích tendenci počítat a vést si účty? Záleží na velikosti? Je tělesná vůně důležitým ukazatelem vzájemné přitažlivosti? Proč se ji tedy my lidé snažíme zamaskovat mýdlem, deodoranty a různými parfémy? Ať už k tomu používáme cokoli, hlavním životním cílem je u většiny z nás snaha někoho si najít a vytvořit s ním úspěšný vztah.

Autorka: Jennifer L. Verdolinová

Vydalo: nakladatelství Barrister & Principal
Překlad: Tamara Váňová
Počet stran: 228
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-7485-108-7

Přečtěte si více o knize Divocí příbuzní a prohlédněte si také ukázku, nebo si přečtěte náš článek.

 

Nikdy neříkej, že se bojíš

Skutečný příběh mladé statečné Somálky. Jejíma očima prožijeme hrůzy fanatického náboženského běsnění, ztrátu blízkých, zradu, ale také touhu vyhrávat a vzepřít se osudu i za cenu ztráty vlastního života. Lidské drama je vylíčeno jednoduchým a čtivým jazykem, který chytne čtenáře za srdce. Mladistvé i ty dospělé.

Samia je dívka z Mogadiša. Běhá stejně přirozeně, jako dýchá. Sní o budoucnosti a zarytě trénuje společně se svým kamarádem Alím. Boj za svou zmučenou zemi a všechny trpící somálské ženy chce vyhrát svýma hubenýma a rychlýma nohama. Skrytá před radikály trénuje tajně v noci na opuštěném stadionu a v sedmnácti se jí podaří dostat až na olympijské hry v Pekingu. Doběhne sice poslední, ale stane se symbolem islámských žen na celém světě. Nevzdává to. Jejím velkým snem je vyhrát na příští olympiádě v Londýně.

Všechno se ale zkomplikuje. Muslimští radikálové jsou stále mocnější. Samia musí běhat uvězněná v burce. A k radikálům se dá i Alí, její největší přítel.

Zůstávat v rozvrácené zemi už nemá žádný smysl. Jedné noci se proto Samia vydá na dlouhou a strastiplnou cestu za svým snem o svobodě a vítězství na olympiádě. Je před ní pouť dlouhá osm tisíc kilometrů, odysea všech migrantů, kteří přes Saharu a Libyi míří ke břehům Itálie.

Autorka: Giuseppe Catozzella

Vydalo: nakladatelství Barrister & Principal
Překlad: Hana Sedalová
Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7485-086-8

Přečtěte si o knize Nikdy neříkej, že se bojíš více a nezapomeňte ani na ukázku a náš článek.

 

Historie na rozcestí

Dramatické okamžiky Československa s ponurým výsledkem: 1938, 1948, 1968. Měly alternativu?

Naše země opakovaně stanula na důležitých křižovatkách, z nichž vedlo vícero možných cest. Autoři hodnotí možnosti alternativního vývoje, přičemž se opírají o širokou škálu pramenů, jež místy doplňují logickou úvahou či historickou analogií. Načrtávají kontury historických událostí, které se sice nestaly – ale bylo k nim velmi blízko.

Autoři: kolektiv autorů

Vydalo: nakladatelství Barrister & Principal
Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7485-096-7

Přečtěte si více o knize Historie na rozcestí a podívejte se také na náš článek.

Všechny knihy do soutěže věnovalo nakladatelství Barrister & Principal.

Nakladatelství Barrister & Principal vydává původní i překladovou prózu a poezii včetně dětské literatury, knihy z dějin a teorie umění, z českých a světových dějin, náboženství a teologie, psychologie, sociologie, politologie a politiky, médií, filozofie, ekonomiky, literární vědy, dále jazykové příručky, obrazové publikace a průvodce se zaměřením na výtvarné umění a architekturu.

 

Vyhrajte jednu knih dle vlastního výběru

Co mohou příklady ze světa zvířat a jejich námluv prozradit o lidských vztazích? Budete se divit, ale inspirace číhá na každém kroku a labutě, lvi a další živočichové vás mohou o lásce naučit mnohé. Z příběhu mladé statečné Somálky, který vás chytne za srdce, na vás zase dýchne nezměrná odvaha a odhodlání. A konečně poslední publikace vám ukáže, jaké alternativy mohly mít osudové chvíle Československa. Z knih, které jsme vám výše představili, si zkrátka vybere opravdu každý.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Barrister & Principal vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Výherci si zvolí libovolný z titulů Divocí příbuzní, Nikdy neříkej, že se bojíš a Historie na rozcestí. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy z nakladatelství Barrister & Principal
probíhá od 30. ledna do 12. února 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDivocí příbuzní
Co nám zvířecí námluvy a páření zvířat prozrazují o lidských vztazích

Verdolinová, Jennifer L.

Lukáš a syn, 2016

zobrazit info o knizeNikdy neříkej, že se bojíš

Catozzella, Guiseppe

Lukáš a syn, 2016

zobrazit info o knizeHistorie na rozcestí
Jak mohly dopadnout osudové chvíle Československa

Smetana, Vít - Hájková, Dagmar

Lukáš a syn, 2016

Napsat komentář