Zasoutěžte si o příběh rumunského pastora

Wurmbrand
Těžký osud zkoušel víru rumunského faráře Wurmbranda více než dost. Léta vězení a hlavně krutého mučení, jaké si lidé mimo žalář neumí ani představit. Přesto však dál dodával sílu všem okolo. Jak to dělal?

Pastor uvězněný v komunistickém kriminálu

Luterský farář Richard Wurmbrand odmítl v období hluboké totality veřejně chválit komunistický režim a podrobit se jeho diktátu. Je uvězněn a společně s ostatními nepřáteli režimu vystaven mučení, o kterém obyvatelé svobodného světa nemají ani tušení. Čtrnáct let se Richard Wurmbrand snaží předávat ostatním svoji křesťanskou naději, a pobízet je, aby hledali útěchu, která je skryta v Bohu. Užívá k tomu nejrůznější prostředky včetně morseovky. Později onemocní tuberkulózou a jako nevyléčitelný pacient je odložen na „pokoj smrti“. Jeho zdravotní stav je fatální: pokročilé stadium tuberkulózy, hnisající rány od bičování a bití. Ale i za takových okolností posiluje umírající vězně. Třebaže je sám trýzněn vzpomínkami na opuštěnou manželku a nedospělého syna, dokáže své zoufalé spoluvězně rozptýlit a rozesmát anekdotami či veselými příběhy. Když je později komunisty lákán, aby se výměnou za propuštění stal jejich informátorem, odolá i tomuto pokušení. Po všeobecné amnestii v roce 1964 se farář Wurmbrand konečně dostává na svobodu. A protože rumunští komunisté dychtí po západních valutách, svolí, aby byl i tento jejich rozhodný oponent vykoupen na Západ díky iniciativě jedné skandinávské misie. Ve svobodném světě se Richard Wurmbrand stává živým hlasem, který se rezolutně zastává křesťanů pronásledovaných za Železnou oponou.

 

V Božím podzemí

Autor: Richard Wurmbrand

Vydalo: nakladatelství Stefanos
Počet stran: 332
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 2014
Vydání: druhé
ISBN: 978-80-87081-27-3

Přečtěte si více o knize V Božím podzemí, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Stefanos. A nezapomeňte si přečíst naši recenzi.

 

O autorovi

Richard Wurmbrand začal se svou tajnou „podzemní“ křesťanskou službou v Rumunsku již za fašistické diktatury. Když později vtrhla do země Rudá armáda, dařilo se jeho sboru získávat pro Krista také sovětské vojáky. Po komunistickém převratu v roce 1945 v této činnosti pokračoval až do svého zatčení v únoru 1948. Richard Wurmbrand je autorem více než dvaceti knih, ve kterých předkládá svou osobitou teologii trpící církve.
(Zdroj informací: web Hlas mučedníků)

 

Vyhrajte knihu V Božím podzemí

Ačkoli ve vězení zažíval Richard Wurmbrand kruté mučení, postihla ho tuberkulóza a jeho tělo pokrývalo mnoho zanícených ran, nedokázal komunistický režim jeho víru zlomit. Navíc měl pastor dostatek osobní síly na to, dodávat naději i ostatním vězňům. Jak se dostal z vězení a jak tato zkušenost poznamenala jeho život, si už pojďte přečíst sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Stefanos vám přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu V Božím podzemí vyhrát. Výherce získá kromě knihy tištěné i personifikovanou e-knihu. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu a e-knihu V Božím podzemí
probíhá od 28. června do 11. července 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 5 knih V Božím podzemí

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV Božím podzemí

Wurmbrand, Richard

Stefanos, 2014

Zasoutěžte si o příběh rumunského pastora - DISKUZE

Počet reakcí: 4
  1. Gerd Muller napsal:

    Dobrý večer, dnes mně došla kniha V Božím podzemí,moc děkuji.

  2. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dobrý večer, dnes mně došla kniha V Božím podzemí, za kterou velmi moc děkuji. Myslím, že v naší rodině nebudu jediná, kdo si ji přečte

  3. Hojaro napsal:

    Dobrý den.
    Dnes mně také přišla kniha V Božím podzemí.
    Za rychlé dodání výhry děkuji.

  4. rebo napsal:

    Dobrý den, dnes mi v pořádku dorazila kniha V Božím podzemí, moc děkuji

Napsat komentář