Velká jména světové krimi

lupa-a-bryle-krimi-tipy-nahled
Máte chuť na dobrou detektivku? Pojďte se s námi podívat na pět knižních titulů od známých zahraničních spisovatelů! Odhalíte, kdo je vrahem?

První knihou, kterou si dnes představíme, je Smrt přichází do Pemberley. Tento detektivní román se stal světovým bestselerem a nyní máte možnost si ho přečíst i v češtině! Knihu P. D. Jamesové, která se v roce 2008 dočkala uvedení do mezinárodní síně slávy autorů detektivních příběhů, vydalo nakladatelství Motto.

Smrt přichází do Pemberley

Slavná anglická detektivkářka P. D. Jamesová tentokrát úplně jinak. Záhadnou smrt příbuzného budou řešit hlavní postavy z románu Jane Austenové Pýcha a předsudek! Přípravy na ples lady Anne vrcholí, hosté se sjíždějí a pan Darcy a jeho choť mají plné ruce práce s doladěním posledních detailů. Jejich plány ovšem naruší příjezd Elizabethiny sestry Lydie Wickhamové. Ta svým oznámením, že byl v lese zavražděn její manžel, spustí lavinu dalších událostí a komplikovaných vyšetřování.

Kočár se blížil nezmenšenou rychlostí a nebezpečně se nakláněl, když projížděl ohybem cesty na konci lesa. Elizabeth měla dojem, že se prořítí kolem dveří bez zastavení. Ale už slyšela křik kočího a viděla, jak zápasí s otěžemi. Podařilo se mu koně zastavit a ti tam teď neklidně stáli a vyplašeně ržáli. Vzápětí, ještě dříve než mohl kočí sestoupit, se otevřely dveře kočáru a v paprsku světla z domu viděli ženu, která téměř vypadla z kočáru, a jejíž hlasité kvílení přehlušovalo skučení větru. S kloboukem visícím kolem krku za stuhy a s rozpuštěnými vlasy vlajícími v obličeji vypadala jako nějaké divoké noční stvoření nebo jako šílená osoba prchající ze zajetí. Elizabeth na okamžik stála jako přikovaná, neschopná jakéhokoliv pohybu nebo myšlenky.

Autor: P. D. Jamesová

Překlad: Irmgard Kolinská
Počet stran: 296
Formát: 125×205
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Smrt přichází do Pemberley, kde najdete také ukázku z knihy!

——————————————–

Druhou knihou, kterou jsme zařadili do dnešních tipů, je detektivní příběh Bourneův imperativ. Hlavní hrdina příběhu, Jason Bourne, se snaží vyřešit případ, za kterým stojí spiknutí celosvětového rozměru! Zárukou kvalitní četby je fakt, že Ludlumovy špionážní romány jsou natolik přesvědčivé a věrohodné, že na něj svého času CIA nasadila zvláštního agenta! Knihu vydalo nakladatelství Domino.

Bourneův imperativ

Jason Bourne vyloví z ledového moře muže, který silně krvácí ze střelné rány. Když se zraněný dostane z ohrožení života, nedokáže si na nic vzpomenout.  A právě tento okamžik je pro Bournea připomínkou vlastní minulosti. I on sám přišel kdysi za podobných okolností o paměť. Tajemnému muži je na stopě elitní agentka izraelské tajné služby Rebeka, která tím přetrhala svazky s Mosadem a ten na ni nasadil svého nejlepšího zabijáka. Bourne se s nasazením vlastního života snaží záhadu rozluštit.

Bourne proťal vzduch volnou rukou a dal tím Christienovi znamení, aby zmlkl. Pak ukázal na vodní vír, který rozčeřil hladinu nedaleko nich. Vzápětí se z vody začalo vynořovat něco velkého, ryba to však nebyla.
„Panebože,“ vyjekl Christien.
Bourne pustil prut, předklonil se a zachytil lidské tělo.

Autor: Robert Ludlum a Eric Van Lustbader

Překlad: Michael Havlen
Počet stran: 424
Formát: 138×210
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Bourneův imperativ

Prolistujte si také ukázku u knihy! Již pozítří vám přineseme recenzi této knihy!

——————————————–

Pro náročné čtenáře jsme jako třetí v pořadí vybrali další bestseler, tentokrát v komiksové podobě! Jedná se o velmi známý titul, podle jehož předlohy byl natočen úspěšný stejnojmenný film. Hovoříme o knize Muži, kteří nenávidí ženy II, kterou vydalo nakladatelství Host.

Muži, kteří nenávidí ženy II

Aby zostuzený novinář Mikael Blomkvist očistil své jméno, nechá se najmout na vyřešení téměř čtyřicet let starého případu zmizelé dívky. Jeho pátrání končí ve slepých uličkách, dokud se k němu nepřipojí mladá hackerka Lisbeth Salanderová. Komiksové zpracování Larssonovy trilogie je rozděleno do šesti dílů, první díl vydal Host na jaře 2013.

Ohlasy v tisku:
Jason Serafino, Complex: Muži, kteří nenávidí ženy je výjimečná komiksová adaptace, která skutečně funguje. Pokud jste četli knihu a viděli filmy, můžete se pustit i do komiksu. Je to příběh, který znáte, avšak s moderním komiksovým zápalem a vizuálním životem hrdinů.

Autor: Denise Mina

Ilustrace: Leonardo Manco, Andrea Mutti
Překlad: Luděk Janda
Počet stran: 168
Formát: 170×258
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o komiksové podobě knihy Muži, kteří nenávidí ženy II

Přečtěte si také náš článek Muži budou nenávidět ženy i v druhém díle komiksového trháku!

——————————————–

V dnešních tipech nemůžeme zapomenout také na další díl skvělé série detektivek o Nikki Heatové, která je předlohou ke známému a oblíbenému seriálu Castle na zabití. Knihu Heatová a led v žilách vydalo nakladatelství Zoner Press.

Heatová a led v žilách

Detektiv Nikki Heatová se spolu s novinářem Rookem pouští do vyšetřování další vraždy. Již čtvrtá kniha ze série detektivek o Nikki Heatové přináší čtenářům další napínavý příběh okořeněný svérázným humorem hlavních protagonistů. Opět se můžete těšit na staré známé z předchozích knih. Toto volné pokračování je dalším skvělým počinem Richarda Castla a v zahraničí stejně jako předchozí díly obsadilo první příčky jak v prodejnosti, tak v počtu pochvalných recenzí.

Místo činu se nacházelo po cestě na okrsek, takže Nikki se nenamáhala až na Dvacátou, aby si tam vzala auto a pak jím jela zpátky, ale vystoupil z linky B už na Dvaasedmdesáté a šla pěšky. Pyrotechnici pro jistotu nařídili uzavírku Columbus Avenue, takže když Nikki vystupovala po schodech z metra poblíž budovy The Dakota, uviděla noční můru všech řidičů v podobě silniční zácpy, která se táhla až dozadu k Central Parku. Čím dřív ohledání místa činu dokončí, tím dříve budou moci řidiči v kolonách pokračovat, proto přidala do kroku. Ale svou rituální pauzu nevynechala.

Autor: Richard Castle

Překlad: Ondřej Doseděl
Počet stran: 336
Formát: 147 x 230
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Heatová a led v žilách

Prolistuje si také ukázku z knihy!

——————————————–

Na závěr dnešních tipů jsme si pro vás připravili krimi román Psi z Rigy švédského autora Henninga Mankella, ve kterém figuruje hlavní hrdina komisař Kurt Wallander.  Podaří se mu s pomocí svého vyšetřovacího týmu případ vyřešit? Případy Kurta Wallandera tvoří jednu celou úspěšnou sérii severského krimi o deseti dílech, zatím však všechny nejsou v českém vydání. Knihu vydalo nakladatelství Host.

Psi z Rigy

Je zima roku 1991. Tým komisaře Kurta Wallandera řeší nový případ: ke švédskému pobřeží připlul člun, v němž byly nalezeny dvě mrtvoly, přimrzlé k sobě v hrůzostrašném objetí. Události naberou hrozivý obrat poté, co Wallandera povolají do Rigy, aby pomohl lotyšské policii případ vyřešit. Ocitne se zde v cizím mrazivém světě policejního dohledu, plného utajovaných hrozeb a lží. Pouze komisařova zarputilá, podvědomá touha nalézt spravedlnost vynese pravdu na světlo.

Jacobson se postavil ke kormidlu a Holmgren si stáhl čepici přes uši a vyšel z kormidelny. Vítr ho kousal do obličeje a on se pevně držel zábradlí, aby ho nesmetla vlna. Člun se pomalu přibližoval. Začal uvolňovat hák připevněný mezi střechou strojovny a navijákem. Jak rozmotával zmrzlé uzly, tuhly mu prsty. Konečně s mu podařilo hák uvolnit a Holmgren se Otočil.
Lekl se. Člun se teď přiblížil na několik metrů k trupu lodi a on zjistil, že se mýlil. Člun nebyl prázdný. Byli v něm dva lidé. Mrtví lidé.

Autor: Henning Mankell

Překlad: Hana Sojková
Počet stran: 312
Formát: 137×205
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Psi z Rigy

Prolistujte si také ukázku z knihy!


Dnešní krimi tipy jsou u konce. Která z knih vás nejvíce zaujala? Jakou knihu z žánru krimi máte nejraději? Podělte se s námi o váš názor v komentářích!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSmrt přichází do Pemberley

Jamesová, P. D.

Motto, 2013

zobrazit info o knizeBourneův imperativ

Ludlum, Robert - Lustbader, Eric Van

Domino

zobrazit info o knizeHeatová a led v žilách

Castle, Richard

Zoner Press, 2013

zobrazit info o knizePsi z Rigy
Případ komisaře Wallandera

Mankell, Henning

Host, 2013

zobrazit info o knizeMuži, kteří nenávidí ženy II

Mina, Denis - Manco, Leonardo - Mutti, Andrea

Host, 2013

Napsat komentář