Získejte básnickou prvotinu Petry Stré

Volavka-nahled
Sbírka básní Volavka je prvním básnickým počinem mladé autorky Petry Stré. Útlá knížka je plná někdy něžných a křehkých, jindy rázněji pojatých básní, ze kterých vyzařuje autorčina ženskost a postoj k životu.

Střípky poezie

Pravdu o sobě shrnuje do rázné věty: „Jsem Petra Strá a píšu básně.“ Křehká, ženská, velmi osobitá imaginace.
Na rovu leží sníh, uvnitř je střižna poztrácených a znovunalezených obrazů a dějů, laboratoř se zimními fragmenty. Oblečte si kroj a posaďte se sami v prázdné kuchyni. Vyzdobte svoje klobouky peřím! Volavka je tady, tichá, osamocená, bláznivá a svůdná…

 

Volavka

Autor: Petra Strá

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 100
Vazba: brožovaná
Rok vydání: 2014
ISBN: 978-80-7294-974-8

Přečtěte si více o knize Volavka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host, nebo si prolistujte ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorce

Petra Strá, surrealistická básnířka, vystudovala dopravní inženýrství, geografii a tvůrčí psaní. Zakladatelka hudební la školy pro děti, autorka písňových textů, nové hudební pedagogiky a hudebních nástrojů la-strojů. Publikovala ve Tvaru, Welesu, Pandoře, časopisu Host a v jeho internetovém Hostinci a také na portálu Dobrá adresa. Její divadelní hru Dům v lahvi uvedlo Studio Ypsilon.

(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Volavka

Petra Strá představuje svou první sbírku básní s názvem Volavka, která jistě přiláká pozornost mnoha milovníků poezie. Pokud mezi ně patříte i vy, jistě si knihu pořiďte.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou právě knihu Volavka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Volavka
probíhá od 12. února do 25. února 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 sbírky Volavka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVolavka

Strá, Petra

Host, 2014

Získejte básnickou prvotinu Petry Stré - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. Hojaro napsal:

    Dobrý den.
    Též mi dnes přišla výhra – sbírka básní Volavka.
    Děkuji.

  2. mamina89 mamina89 napsal:

    Dnes prisla sbirka Volavka.Dekuji

Napsat komentář