Knižní tipy pro ženy – do nového roku s předsevzetím a pohodou!

tipy-o-zenach-pro-zeny

Vánocům odzvonilo a přišel nový rok. Daly jste si předsevzetí, milé dámy, že do léta zhubnete a uděláte si více času samy pro sebe a četbu? Pak právě vám jsou určeny knihy, které představujeme v našich dnešních knižních tipech.

Abychom zpevnily postavu, musíme vědět, jak správně cvičit. S tímto nám zaručeně pomůže kniha Domácí cvičení s Helenou Jarkovskou, kterou vydalo nakladatelství Grada.

Domácí cvičení s Helenou Jarkovskou 

Autor: Helena Jarkovská

Vazba: brožovaná
Počet stran: 88
Formát: 140×210

Přečtěte si více o knize  Domácí cvičení s Helenou Jarkovskou

Podívejte se také na ukázku z knihy!

Jeden z mnoha důvodů, proč jsem se rozhodla se svou dcerou Markétou zpracovat domácí gymnastické programy, je minimální osvěta individuálního cvičení. Jsme přesvědčeny, že i tento způsob může nastartovat ty s pohodlnějším vztahem k pohybu. Do kratičkých programů, které lze provádět kdekoliv a kdykoliv, jsme zařadily velmi osvědčené, zdravé a jednoduché cviky, které mohou provádět všichni, bez ohledu na věk a pohlaví.

—————————————

Abychom předsevzetí splnily, je dobré mít silnou motivaci. Jejím zdrojem nám může být i příběh v knize Sama proti času – Martina Sáblíková, kterou vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Sama proti času – Martina Sáblíková

Autor: Martina Sáblíková, Radka Červinková

Vazba: pevná bez přebalu
Počet stran: 1844
Formát: 140×210

Přečtěte si více o knize Sama proti času – Martina Sáblíková

Podívejte se také na ukázku z knihy!

Trenér Petr Novák v akci

„Jednou bych zlatou olympijskou taky chtěla“. Radka Červinková vstoupila do království Martiny Sáblíkové na pozvání tvůrců filmového vyprávění, v jejichž představách se zrodil vypravěč. Dělí se o své dojmy a pocity čerpané v blízkosti světové jedničky stejně jako o její vnímání věcí a o ni samou. Skládá obraz silné i křehké ženy ze střípků času ukradeného v době předolympijské sezony s vírou, že skica je to důvěrná.  

 

—————————————

Po cvičení je na čase si odpočinout. Nejlépe například u knihy Pikantní život Charlotte Lavigneové: Cayenský pepř a javorový pudink, vydanou nakladatelstvím Jota.

Pikantní život Charlotte Lavigneové: Cayenský pepř a javorový pudink

Autor: Nathalie Royová

Překlad: Jitka Řihánková 
Vazba: pevná s přebalem
Počet stran: 312
Formát: 130×200

Přečtěte si více o knize Pikantní život Charlotte Lavigneové: Cayenský pepř a javorový pudink

Přečtěte si také ukázku z knihy!

Třiatřicetiletá Charlotte Lavigneová, asistentka v televizním pořadu, je šarmantní mladá žena, která je málokdy dokonalá, ale o to zábavnější: je svobodná, beznadějně hledá ideálního manžela, užívá si života a… zůstatku na kreditní kartě. Charlotte má zkrátka dobrodružný život se svými bouřlivými láskami, věrnými přáteli, zvláštními rodinnými vztahy i historkami z práce. Být pozván k Charlotte znamená radost, ale také nepředvídatelné dobrodružství – nikdy to není jen obyčejná návštěva.

—————————————

Zamyslely jste se někdy nad seznamem svých přání? Možná vás k tomu vybídne velmi čtivá kniha Seznam mých přání, kterou vydalo nakladatelství Host.

Seznam mých přání

Autor: Grégoire Delacourt

Překlad: Eva Sládková 
Vazba: vázaná
Počet stran: 152
Formát: 135×205

Přečtěte si více o knize Seznam mých přání

Neopomeňte také ukázku z knihy!

Když Jocelyne Guerbettová, majitelka galanterie v Arrasu, zjistí, že si najednou může dopřát všechno, po čem touží, začne se ptát sama sebe, jestli tím mnohem víc neztratí. Jocelyne, řečená Jo, kdysi snila o tom, že bude módní návrhářkou, jenže nakonec prodává v galanterii. Má ráda štíhlé siluety, přitom má do postavy manekýny daleko. Čekala prince na bílém koni, ale přišel Jocelyn, rovněž řečený Jo. Mají dvě děti, o třetí přišli – a tento smutek mezi nimi vše pokazil. Jo je krutý a Jo chtěla utéct. Přesto zůstala. A pak jednoho dne vyhraje 18 547 301 eur. 

—————————————

Máte kamarádky? Důvěřujete jim? Možná to není dobrý nápad. O jednom přátelství, které skončilo jako noční můra, vypráví kniha Nejlepší přítelkyně, kterou vydalo nakladatelství Alpress.

Nejlepší přítelkyně – noční můra každé matky

Autor: Christine Drews

Překlad: Jesika Schaftová 
Vazba: pevná s přebalem
Počet stran: 264
Formát: 135×205

Přečtěte si více o knize Nejlepší přítelkyně – noční můra každé matky

Přečtěte si také ukázku z knihy!

Katrin, matka tříletého Lea, je po návratu do rodného města na všechno sama, její muž Thomas pořád jen pracuje. Před školkou se Katrin seznámí s Tanjou, matkou malého Bena. Obě ženy se spřátelí. Když Katrin náhle zemře otec a ona nechce brát syna na pohřeb, neví si rady, kdo by se o malého chlapce postaral. Její nová přítelkyně Tanja se ochotně nabídne… 


Dnešní tipy určené ženám jsou u konce. Která z knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor do diskuze!

Nenechte si ujít šanci vydražit tyto knihy
v našich aukcích

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDomácí cvičení s Helenou Jarkovskou
do kondice v každém věku

Jarkovská, Helena

Grada, 2013

zobrazit info o knizeSama proti času

Červinková, Radka - Sáblíková, Martina

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizePikantní život Charlotte Lavigneové: Cayenský pepř a javorový pudink

Royová, Nathalie

Jota, 2013

zobrazit info o knizeSeznam mých přání

Delacourt, Grégoire

Host, 2013

zobrazit info o knizeNejlepší přítelkyně
Noční můra každé matky

Drews, Christine

Alpress, 2013

Napsat komentář