Čtyři skvosty české literatury

Karel_Capek
Náš dnešní speciál je naším holdem jednomu z největších českých spisovatelů Karlu Čapkovi. Není pochyb o tom, že právě jím napsaná díla by neměla chybět v žádné knihovně.

Včera jsme si prostřednictvím našeho medailonu připomněli smutné výročí 75 let od úmrtí velikána české literatury Karla Čapka. Dnes vám představíme některá z jeho děl. Vydána byla nakladatelstvím Fragment v edici nazvané Díla českých a světových klasiků.

Karel Čapek – Hovory s T. G. M.

Mimořádně ceněné dílo Karla Čapka vznikalo v letech 1928–1935 na základě rozhovorů s prvním československým prezidentem T. G. Masarykem. Spis vypovídá o prezidentově životě od dětství po jeho vstup do vysoké politiky. Seznámíme se s jeho pohledem na svět, s jeho ideály demokracie a humanismu a jeho politickými, náboženskými a filosofickými názory.

Autor: Karel Čapek

ISBN: 978-80-253-0752-6
Rozměry: 130 x 197 mm
Počet stran: 308
Cena: 199 Kč
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Hovory s T. G. M.ukázku z ní

 

——————————————————

 

Karel Čapek – Válka s Mloky

Světově proslulý utopistický sci-fi román, kterým Karel Čapek poukázal na nebezpečí rozmachu fašismu a reálnou hrozbu druhé světové války.
V oceánu lidé objevují zvláštní tvory – mloky, podivuhodně učenlivé a inteligentní živočichy, velmi podobné člověku. Začnou je cvičit jako levnou pracovní sílu pro podmořské stavby. Mloci však záhy potřebují stále větší prostor, vzbouří se a nakonec vyhlašují lidstvu válku. Hrozí zbraněmi, které jim lidé na počátku sami dali. Záhubu lidské civilizace odvrátí až šovinismus panující jak mezi lidmi, tak mloky, který jejich útočnou jednotu nakonec rozleptá.

Autor: Karel Čapek

ISBN: 978-80-253-1078-6
Rozměry: 130 x 197 mm
Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Cena: 199 Kč

Přečtěte si více o knize Válka s Mloky nebo ukázku z ní

 

——————————————————

 

Karel Čapek – Cestopisné fejetony

Poznejte sever, západ a jih Evropy očima cestovatele a velikána české literatury 20. století Karla Čapka. Ve svých cestopisných fejetonech přitažlivým způsobem vylíčil charakter, kulturu i všední život těchto zemí v předválečných letech. Kniha je překvapivě aktuální a zajímavá i pro čtenáře 21. století! Souborné vydání obsahuje Italské a Anglické listy, Výlet do Španěl, Obrázky z Holandska a Cestu na sever provázené Čapkovými jedinečnými ilustracemi.

Autor: Karel Čapek

ISBN: 978-80-253-1301-5
Rozměry: 130 x 197 mm
Počet stran: 504
Vazba: vázaná
Cena: 299 Kč

Přečtěte si více o knize Cestopisné fejetony nebo ukázku z ní

 

——————————————————

 

Karel Čapek – Povídky z jedné kapsy

Sborník detektivních povídek z pera Karla Čapka patří ke skvostům české moderní prózy a právem náleží do zlatého fondu české literatury. Příběhy s kriminální zápletkou autor povýšil na studie člověčenství, které dokáží vždy překvapit a zaujmout. Náměty povídek jsou natolik originální, že byly mnohokrát použity pro filmové zpracování. Klasická díla Karla Čapka jsou ozdobou každé knihovny!

Autor: Karel Čapek

ISBN: 978-80-253-0516-4
Rozměry: 130 x 197 mm
Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Cena: 199 Kč

Přečtěte si více o knize Povídky z jedné kapsy anebo ukázku z ní

 


Nakladatelství Fragment se zaměřuje zejména na knihy pro děti a mládež, leporela, slovníky, učebnice a turistické průvodce, ale najdete zde i díla mnoha klasiků. Kromě děl Karla Čapka vydalo nakladatelství Fragment Máchův Máj, Haškovy Povídky a Humoresky či Nerudovy Povídky malostranské a Fejetony. Vyšla zde též zkrácená díla světových klasiků, například Tři mušketýři, Anna Karenina a další.

www.fragment.cz

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHovory s T. G. M.

Čapek, Karel

Fragment, 2009

zobrazit info o knizeVálka s Mloky

Čapek, Karel

Fragment, 2010

zobrazit info o knizeCestopisné fejetony

Čapek, Karel

Fragment, 2011

zobrazit info o knizePovídky z jedné kapsy

Čapek, Karel

Fragment, 2007

Napsat komentář