Knižní tipy na čtení pro děti a mládež

tipy pro děti
Sháníte-li vhodnou knížku pro vaši dceru nebo syna, nechte se inspirovat našimi dnešními knižními tipy. Pro menší děti tu máme povídání o jednom strašpytlovi, pro kluky příběh mladého čínského mnicha, který se chce pomstít za zničení kláštera, a pro slečny dívčí román o lásce. 

Co se stane, když sníte rybí prsty? No přece přijdou si pro vás strašidla! Nechápete? Přečtěte si s dětmi knihu Filín Fidla a pomsta rybích lidí. Knihu vydalo nakladatelství Slovart.

Filín Fidla a pomsta rybích lidí

Autor: Guy Bass
Překlad: Vratislav Kadlec
Počet stran: 128

 

Filín Fidla se bojí úplně všeho…, kromě strašidel, která se schovávají u něj v pokoji! Když Filín jednou k večeři nedopatřením sní rybí prsty, může to znamenat jedno jediné – problémy! Každý přece ví, že rybí prsty jsou ve skutečnosti prsty rybích lidí, a nebude tedy dlouho trvat, než si tito mutanti pro Filína přijdou, aby na něm vykonali svou pomstu. Je nejvyšší čas povolat strašidla, nastražit pasti a propadnout panice. Příběh o nebezpečí, které číhá na každém kroku, okořeněný děvetatřiceti osvědčenými nášlapnými pastmi.

Přečtěte si více o knize Filín a Fidla a pomsta rybích lidí.

O prvním dílu knihy Filín Filda a strašidla se dočtete také na našich stránkách.

—————————————————-

Jedním z příběhů o odvaze a dobrodružství je další kniha v edici Pět bojovníků – Tygr z nakladatelství Fragment. Podaří se mladému čínskému mnichovi získat schopnosti tygra a pomstít tak zničení svého kláštera?

Pět bojovníků – Tygr

Autor: Jeff Stone
Překlad: Dušek Zdík
Počet stran: 192

 

Legendy čínských bojových umění. Po zničení čínského kláštera jsou ukradeny vzácné svitky s moudrostí starých mistrů. Pět mladých mnichů, kteří útok přežili, se chce pomstít. Nejprve se však musejí naučit ovládat bojové umění pěti zvířat, ke kterému jsou předurčeni – tygr, opice, had, jeřáb a drak. Fu „tygr“ se chce stát silným mistrem. Čeká ho ale cesta plná nástrah, hrozeb a dobrodružství. Podaří se mu získat tygří schopnosti a styl šelmy?

Přečtěte si více o knize Pět bojovníků – Tygr.

—————————————————-

Přijde si vaše dcera mezi vámi nebo ve škole „trochu divná“? Po přečtení knihy Deník mimoňky 3: Příběhy netalentovaný pop hvězdy si už nebude stěžovat. Jedná se o třetí díl tetralogie Deník mimoňky a vydalo ji nakladatelství Mladá fronta.

Deník mimoňky 3: Příběhy netalentovaný pop hvězdy

Autor: Rachel René Russellová
Překlad: Jana Hejná
Počet stran: 320

 

Kdo by si nechal ujít příležitost zúčastnit se talentové soutěže? Zvlášť když se výherce objeví i v televizi a nejspíš se z něj stane slavná superstar. Jenže v životě Nikki není nikdy nic tak jednoduché a její zapřisáhlá rivalka MacKenzie už spřádá další ďábelský plán, jak jí šanci stát se oblíbenou pop hvězdou překazit, a navíc ji připravit i o nejlepší kámošky a její tajnou lásku. A když se k tomu přidají ještě trable s praštěnou rodinou a škola zamořená odpornou broučí havětí, je jasné, že bude Nikkiina cesta ke slávě pořádně trnitá.

Ukázka z Deníku mimoňky 3: Příběhy netalentovaný pop hvězdy

Přečtěte si více o knize Deník mimoňky 3: Příběh netalentovaný pop hvězdy a také ukázku z ní.

Recenzi dalších dílů Deníku mimoňky najdete na našich stránkách!

Přečtěte si na našich stránkách také o dalším dílu Deník mimoňky 2: Příběh neoblíbený pařičky.

—————————————————-

Každá z nás měla v mládí svého vysněného idola. Ať už to byl známý zpěvák nebo herec, málokteré z nás se podařilo s ním osobně setkat nebo dokonce s ním prožít románek. Hrdince knihy Štěstí na dosah z nakladatelství Fragment se to však podaří.

Štěstí na dosah

Autor: Irena Petříková
Počet stran: 224
Vazba: brožovaná

 

Ireně se splní přání – společně se dvěma kamarádkami odlétá na prázdniny do vysněného Londýna. Města, ve kterém září spousta hvězd nejen na nebi… Irena v něm prožije svůj sen, lásku i smutek. Podaří se jí najít svoje štěstí?
Také jste někdy snily o klukovi z plakátu? Co byste dělaly, kdyby stál najednou před vámi?

Ukázka z knihy Štěstí na dosah

Přečtěte si více o knize Štěstí na dosah a také ukázku z knihy.

—————————————————-

Vybrali jste si knížku pro vašeho potomka? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Tyto a další knihy můžete získat v našich aukcích!

Úvodní foto převzato z www.freedigitalphotos.net. Autor: photostock

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFilín Fidla a pomsta rybích lidí

Bass, Guy

Slovart, 2013

zobrazit info o knizePět bojovníků – Tygr

Stone, Jeff

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeDeník mimoňky 3: Příběhy netalentovaný pop hvězdy

Russellová, Rachel Renée

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeŠtěstí na dosah

Petříková, Irena

Fragment, 2013

Napsat komentář