Nenechte si ujít v týdnu od 6. do 12. května

nenechte_si_ujit
Opět tu máme pravidelný přehled literárních akcí, které byste si neměli nechat ujít. Přijďte třeba na besedu s literátem a cestovatelem Jiřím Peňásem či na setkání čtenářského klubu zaměřené na tvorbu Aleny Mornštajnové.

Baví vás psaní, ale zatím píšete jen „do šuplíku“? Nebo patříte k publikujícím autorům? Využijte příležitost, kterou nabízí Regionální knihovna Karviná, a v pondělí 6. května seznamte se svou tvorbou další literární nadšence. Setkání začíná v zasedací místnosti v 16.00.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně pro vás na úterý 7. května naplánovala setkání čtenářského klubu, kde se seznámíte s tvorbou Aleny Mornštajnové – jedné z nejčtenějších českých autorek. Napsala několik úspěšných knih, např. Les v doměTiché rokyHanaHotýlekSlepá mapaPíše však i příběhy určené dětem – kromě knihy Strašidýlko Stráša napsala i příběh o medvídkovi, který je maskotem Nadace Terezy Maxové: Teribear – Tajemství modré krabice. Začátek je v 15.00 na pobočce Ivanovice.

Pro nejmenší čtenáře si Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila na úterý 7. května další pohádkové čtení: tentokrát z knihy Smolný den, kterou napsal německý autor Moritz Petz. Vypráví příběh o jezevci, který zrovna neprožívá úplně dobrý den. Podařilo se mu rozbít oblíbený hrneček a teď ani nemůže najít své pastelky. Jak se má zbavit smůly, která ho doprovází? Možná mu poradí jeho kamarádi? Pokud chcete vědět, jak toto vyprávění dopadne, buďte v 16.30 na pobočce Bohunice.

Přesuneme se do Prahy, kde se ve stejný den, tedy v úterý 7. května, můžete zúčastnit besedy s literátem a cestovatelem Jiřím Peňásem o jeho nové knize Výpravy s knížetem po schwarzenberských místech. Autor se totiž s knížetem Karlem Schwarzenbergem vydal na několik celodenních výprav, o kterých veřejnost prostřednictvím svého cestopisu detailně informuje. Beseda začíná v Knihovně Václava Havla v 19.00.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně nachystala pro děti do 5 let ještě jedno veřejné čtení. Koná se ve čtvrtek 9. května a děti se seznámí s knihou Dáreček od Ráchel Bícové. Vypráví příběh o rodině, do které brzy přibyde miminko. A malý Eliáš se stane „velkým bráchou“… Autorka prostřednictvím svého díla pomáhá dětem vyrovnat se se žárlivostí na mladší sourozence. Díky ní pochopí, že pro své rodiče jsou stejně důležití jako dřív! Čtení začíná na pobočce Tuřany v 15.00.

Neorientujete se v nabídce knižní produkce, nebo jen hledáte tip na novou knížku? Pak si nenechte ujít ve čtvrtek 9. května akci Knihovny Jiřího Mahena v Brně. Dozvíte se, jaké titly stojí za přečtení. Dorazte na pobočku Bohunice v 10.00.

V pátek 10. května můžete v Brně zajít na křest knihy Můžeš říct: Miluju tě od tria autorek z Humbook týmu: Ola alias Nofreeusernames, Monika Seidlová a Markéta Forejtová. Knížku tvoří tři novely, které jsou inspirované písničkami Taylor Swift. Křest knihy začíná v 17.00 v brněnském Martinusu v OC Velký Špalíček.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář