Vládce zločinu a hrůzy

fantomas_se_zlobi
Jste fanoušky komiksů? A máte rádi příběhy plné napětí? Pak pro vás máme tip, který splňuje oba požadavky: nenechte si ujít sérii Fantomas se zlobí Oliviera Bocqueta a Julie Rocheleauové. Co myslíte, podaří se konečně dopadnout vládce zločinu a hrůzy?

Touto komiksovou trilogií Olivier Bocquet a Julie Rocheleauová ohlásili velkolepý návrat vládce zločinu a hrůzy… Návrat i v tom smyslu, že na rozdíl od filmových zpracování tohle není komedie, ale příběh, z něhož vám běhá mráz po zádech.
Jsme v Paříži v roce 1911. Lidé se tlačí kolem popraviště, aby byli svědky veřejného stětí největšího zločince všech dob. Fantomas děsil v hlavním městě davy a vodil policisty za nos po dlouhých šestnáct let. Inspektor Juve to cítí jinak – skoro lituje, že ta doba, sice strašlivá, ale pro něj, bystrého kriminalistu, tak vzrušující, už skončila. Náhle však veřejností otřese hrůzyplná událost. Během divadelního představení o Fantomasově životě zrůdný zločinec vstane z hrobu a na místě zmasakruje herce i diváky.
Trilogie Fantomas se zlobí nabízí zápletky, jež mohou konkurovat těm nejlepším románům světové literatury, je to však především také historický komiks, který vyvolává hrůzu i fascinaci naráz. Mistrná, mimořádně vydařená série volně inspirovaná dílem Marcela Allaina a Pierra Souvestra.

Fantomas se zlobí

Autoři: Olivier Bocquet,  Julie Rocheleau
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 173
Vazba: vázaná
Formát: 237×310 mm
ISBN: 978-80-7558-001-6
Doporučená cena: 698 Kč

 

Knihu Fantomas se zlobí vydalo nakladatelství Meander v edici Pro Emu.

Ukázka z knihy

fantomas ukazka(1)

Podívejte se na další ukázky.

O autorech

Olivier Bocquet je francouzský spisovatel komiksů a scenárista. Pracoval jako obsluha dálniční čerpací stanice, fotograf událostí, manažer v restauraci v Montmartre, doručovatel, překladatel. Kromě těchto povolání psal pořady pro dětské televizní kanály, vytvořil náhledy pro televizní pořady, napsal krátký film, pracoval na reklamě a dokončil cenově uznávaný thrillerový román Turpitudes. Dnes Olivier Bocquet píše komiksy, včetně třídílné série La colère de Fantômasa uznávané prehistorické dobrodružné série FRNCK, vydané nakladatelstvím Dupuis v roce 2016 ilustrované Brice Cossu.

Zdroj informací: nakladatelství Meander

Julie Rocheleau je kanadská návrhářka animací, výtvarnice grafických románů a ilustrátorka žijící v Montrealu v Quebecu.

Zdroj informací: jrocheleau.com


Meander je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFantomas se zlobí

Bocquet, Olivier – Rocheleau, Julie

Meander, 2016

Napsat komentář