Další trapasy nemožné puberťačky

Zpěvačka
Nikki Maxwellová je trochu jiná než ostatní dívky jejího věku. Nosí oblečení ze sekáče, má potrhlé nápady a málokdy ji lze spatřit bez deníku, do kterého zapisuje všechny události svého života. O své poznámky, nápady a kresby se s čtenářkami dělí již potřetí.

Poté, co se Nikki podařilo uspořádat skvělý haloweenský večírek, udobřit si kamarádky a udělat dojem na svého idola Brandona, by se mohlo zdát, že je všechno, jak má být. Jenže to by nesměla přitahovat trapasy úplně na každém kroku. Jen krátce poté, co si Nikki těžce vydobyla alespoň trochu popularity ve škole, dostane jedinečnou příležitost se opět znemožnit. A podle svého zvyku ji dokonale využije. Když je během návštěvy pizzerie se svou mladší sestrou pozvána na podium, zpočátku si zpívání užívá a předvádí se, potom ale v obecenstvu zahlédne někoho, koho rozhodně vidět nechtěla – svou rivalku MacKenzie Hollisterovou. Nikki je hned jasné, že si tahle intrikánka její bláznivé vystoupení nenechá pro sebe. Když navíc spatří v její ruce mobilní telefon s kamerou, má chuť se zahrabat někam opravdu hluboko, kde ji nikdo nenajde.

Tím však série svízelných chvilek nekončí. Nikki bude opět muset zapojit všechny své síly, rozum, neotřelé nápady i poněkud pochybný šarm, aby zachránila svou pověst, nepřišla o školní stipendium, nezničila své přátelství s nejlepšími kamarádkami Chloe a Zoey a udržela si Brandonovu pozornost. Na jejího oblíbence si totiž dělá zálusk také zákeřná MacKenzie, mezi jejíž zbraně patří kromě pomluv a intrik také značkové oblečení, nevinná kukadla a tuny lesku na rty. Je jasné, že souboj se školní princeznou bude tuhý, možná dokonce nad Nikkiiny síly.

Kniha Deník mimoňky 3: Příběhy netalentovaný pop hvězdy vychází stejně jako předchozí dva díly Nikkiiných zápisků v nakladatelství Mladá fronta (recenzi druhého dílu jsme vám přinesli minulý rok). Autorka Rachel Renée Russelová svou sympatickou a energií sršící hrdinku opět provádí řadou nepříjemných událostí a množstvím přešlapů, jejichž důsledky mohou být katastrofální. Ani zkušený čtenář literatury pro dívky si někdy nedokáže představit, jak by se celá ta hromada malérů mohla vyřešit. Osudy praštěné Nikki tak lze sledovat nejen s úsměvem, ale i s trochou napětí. Příběh obsahuje vše, co si může čtenář, zejména z řad dospívajících dívek, přát: problémy s rodinou, lásku, trapasy, boje o popularitu i přátelství na život a na smrt. Dokresluje jej navíc množství vtipných ilustrací, které knihu dělají ještě zábavnější. U nejnovějších příhod střelené puberťačky se tak rozhodně nikdo nebude nudit!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDeník mimoňky 3: Příběhy netalentovaný pop hvězdy

Russellová, Rachel Renée

Mladá fronta, 2013

Napsat komentář