Děti, pojďte tvořit, pojďte číst!

JasaAkniha
Děti už zase nastoupily do školek a škol a někdy jsou pro ně začátky krušné. Co jim je zpříjemnit nějakou pěknou knížkou? V naší nabídce si můžete vybrat z návodů na tvoření, komiksových příběhů, ale i krásných pohádek pro nejmenší. Ale ani velcí školáci nepřijdou zkrátka – máme pro ně jeden neobvyklý deník!

Hned na začátku pro vás máme záludnou otázku – znáte „tangrami“? Pokud ne, pak vězte, že jde o jakousi kombinaci origami a hlavolamu tangram. Sešit tvůrčích návodů s názvem Tangrami vydalo nakladatelství Anagram.

Tangrami je velmi jednoduchá technika skládání a zasouvání papírových dílků do sebe a je inspirována origami a principem hlavolamu tangram. V knize najdete postupy skládání jednotlivých figurek krok za krokem s fotografiemi, nákresy a přesnými návody.

Přečtěte si více o Tangrami pro malé i velké a podívejte se i na ukázku

 ——————————————————————————

Bojíte se rádi? Pokud ano, je tu právě pro vás kniha plná bláznivých dobrodružství Filína Fidly z pera oblíbeného Guy Basse. Jmenuje se Filín Fidla a strašidla a v edici Brio ji vydalo nakladatelství Slovart.

Filín Fidla se bojí úplně všeho… kromě strašidel, která se schovávají u něj v pokoji! Když Filín poprvé spatří své nové sousedy, je mu okamžitě jasné, že holčička od vedle je ve skutečnosti masožravá emzácká vesmírná zombie z hrůzy zevnější! Dokáže Filín se svými kamarády strašidly zachránit svět před ďábelskými zombiemi dřív, než se celé lidstvo promění v bezduché masožravé otroky?

Přečtěte si více o knize Filín Fidla a strašidla

 

 ——————————————————————————

Komiksy rozvíjející námět slavného Antoina de Saint-Exupéryho se již staly oblíbenými průvodci našich dětí. Dnes vám představíme díl Malý princ a Vagónová planeta. Vydalo jej nakladatelství Mladá fronta.

Vagónová planeta vypadá jako jedna obří horská dráha – spleť kolejí pro vlaky. Jenomže od jisté doby začínají zlobit výhybky a to je pro takovou planetu hotová pohroma. Výhybkář Hannibal jako by se dočista pomátl ale kdepak, je jenom pod špatným vlivem Hada. Naštěstí je tu však Malý princ, Liška a Hannibalova dcera Rosetta, kteří pomůžou výhybkáři dát zase všechno do pořádku.

Přečtěte si více o knize Malý princ a Vagónová planeta i ukázku z ní

 ——————————————————————————

Znáte malého kocourka, který prožívá různá dobrodružství? Jmenuje se Damián a knihu o něm s názvem Kočičiny kocourka Damiána napsal Václav Čtvrtek. Již druhé vydání oblíbeného povídání vydalo nakladatelství Fragment s ilustracemi Veroniky Čtvrtečkové.

Prožijte spoustu báječných kočičích dobrodružství s kocourkem Damiánem, kterého znáte z televizních večerníčků! Knížka Václava Čtvrtka obsahuje příběhy oblíbeného kocourka Damiána a jeho kočičích přátel bitevní kočky Pitipačky, pyšné kočky Terezy, hračkočkové kočky Jepiny a dalších kočičích kamarádů.

Přečtěte si více o knize Kočičiny kocourka Damiána a ukázku z ní

Přečtěte si i naši recenzi knihy!

 ——————————————————————————

Pro větší čtenáře tu máme knihu v oblíbeném žánru deníků. Jmenuje se Deník třídního otloukánka aneb jak jsem zvítězil nad šikanou. Napsal ji Eric Kahn Gale a vydalo ji nakladatelství Jota.

Do šesté třídy byl Erik normální, průměrný kluk, ale z nějakého nevysvětlitelného důvodu z něj parta tří kluků udělala Pošuka. Dokonce i jeho nejlepší přítel, se postaví proti němu. Eric nemůže pochopit, proč se stal Pošukem právě on, a dojde mu to až ve chvíli, kdy se dozví o Knize šikany – tajemném průvodci, který učí Jak dělat potíže, aniž by ses do nich sám namočil; jak řídit školu a být Někdo.

Přečtěte si více o knize Deník třídního otloukánka a prolistujte si ukázku z ní

POZOR! Knihu Deník třídního otloukánka můžete právě vyhrát v naší soutěži!

  ——————————————————————————

Zaujala vás některá z knih v naší nabídce? Chtěli byste ji získat? Napište nám!

A nepromarněte šanci vydražit si ji v našich aukcích
nebo vyhrát v naší soutěži!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTangrami
pro malé i velké

Täubner, A.

Anagram, 2013

zobrazit info o knizeFilín Fidla a strašidla

Bass, Guy

Slovart, 2013

zobrazit info o knizeMalý princ a Vagónová planeta

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeKočičiny kocourka Damiána

Čtvrtek, Václav

Fragment, 2008

zobrazit info o knizeDeník třídního otloukánka
aneb Jak jsem zvítězil nad šikanou

Gale, Eric Kahn

Jota, 2013

Napsat komentář