Zahrajte si o dánský bestseller v tradici Stiega Larssona a Camilly Läckbergové!

RikejMiPrincezno
V horkém létě je příjemné se osvěžit. Zkuste severskou detektivku, při které vás bude mrazit!

První knihou Sary Blædelové, která byla přeložená do češtiny, je román Říkej mi Princezno. Tento titul přinesl autorce čtenářský ohlas a my vám nabízíme možnost jej vyhrát v naší soutěži!

 

Co na vás čeká…

Kriminální inspektorka Louise Ricková z oddělení vražd kodaňské policie řeší případ mladé ženy, která se na schůzce stala obětí znásilnění. Louise si brzy uvědomí, že vyšetřování bude složitější, než si zpočátku myslela: oběť poznala násilníka na internetové seznamce, kde vystupoval pod falešnou identitou.

Louise začne zkoumat nevyřešené případy znásilnění a narazí na brutální útoky, které odpovídají profilu pachatele. Dochází však k nečekanému a tragickému vývoji situace: je nalezena mrtvá mladá žena a podobnosti jednotlivých případů jsou hrozivé. Chladnokrevný pachatel zneužívá stále rostoucího trendu seznamování online.

Přestože se Louise podaří odhalit několik pseudonymů, pod nimiž muž vystupoval, všechny pokusy odkrýt jeho pravou identitu jsou bezúspěšné. Když se Louisina přítelkyně, novinářka Camilla Lindová, svěří, že i ona se schází s mužem, kterého poznala na internetu, Louise si uvědomí, že jediným způsobem, jak může dopadnout vraha, je jít na internet — a na schůzku.

 

Říkej mi Princezno

Vydalo nakladatelství Host

Autorka: Sara Blædelová

Překlad: Miroslava Gajzlerová
Počet stran: 296
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-693-8

Přečtěte si více o knize Říkej mi Princezno

Přečtěte si také naši ukázku!

 

Ohlasy z médií

Napínavé. Dobře napsané a poutavé až do poslední věty.

Politiken

Na obálce druhé knihy Sary Blædelové Říkej mi Princezno uvádí dánská novinářka Christa Leve Poulsenová: „Švédská královna detektivky Liza Marklundová by si měla všimnout, že jí někdo dýchá na krk.“ Po přečtení debutu Sary Blædelové a nyní jejího druhého kriminálního románu mohu říct následující: stačily jen dvě knihy a dánská autorka svou švédskou kolegyni dohnala a předehnala.

Eskilstuna Kuriren

 

O Saře Blædelové:

Sara Blædelová pracovala jako novinářka a ředitelka televizních programů v dánské televizi. Je autorkou několika nebeletristických knih. V roce 1993 založila vlastní nakladatelství Sara B specializované na detektivky. V roce 2004 vydala svůj první román Grønt støv (Zelený prach), který získal cenu Dánské akademie kriminálního románu za debut. Věhlas získala románem Říkej mi Princezno (2005; česky Host 2013), který je její první knihou přeloženou do češtiny. Kromě toho je autorkou dalších čtyř románů. Hrdinkou všech šesti knih je inspektorka Louise Ricková. Sara Blædelová byla rovněž veřejností dvakrát zvolena nejpopulárnější dánskou autorkou.
(Info a foto autorky: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte mrazivý severský román!

Oblíbili jste si severské detektivní romány nebo si jen chcete přečíst poutavou krimi? Pak byste měli zkusit titul Říkej mi Princezno!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host jsme pro vás připravili soutěž, ve které mají dva z vás možnost tuto knihy vyhrát!

Staří jen správně zodpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při tipování.

Soutěž o knihy Říkej mi Princezno
běží od 31. července do 13. srpna 2013

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 severské krimi Říkej mi Princezno

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘíkej mi Princezno

Blaedelová, Sara

Host, 2013

Napsat komentář