Proč jsou některé ženy a někteří muži neplodní?

love2
Také vás tato otázka zajímá z čistě teoretického pohledu, nebo v této oblasti potřebujete sami poradit?

Pak byste si možná neměli nechat ujít druhé, aktualizované vydání publikace na téma neplodnost, která nyní vychází v nakladatelství Grada.

 

Renomovaná česká autorka s kolegou genetikem píše o protilátkách proti spermiím, proti vajíčku, o imunologických vztazích mezi embryem a matkou, imunitním systému embrya, plodu a novorozence, o některých genetických souvislostech. Pozornost věnuje i příčinám potrácivosti jak ze strany matky, tak plodu.

Odpovídá na nejčastější otázky z Poradny pro imunologii reprodukce a vše doplňuje příklady z praxe, obrazovým materiálem a ukázkami ze své beletrie.

 

Neplodnost

Vydal nakladatelství Grada

Autoři: Ulčová–Gallová Zdenka, Lošan Petr

Edice: Zdraví a životní styl
Počet stran: 152
Formát: 14×21 cm
ISBN: 978-80-247-4555-8
Vyšlo: 24.04.2013

Přečtěte si více o knize Neplodnost

 

O autorech:

prof. MUDr. Zdenka Ulčová-Gallová, DrSc. (* 12. 3. 1954)
Autorka pracovala jako samostatná vědecká pracovnice, v současné době je lékařkou a učitelkou v oboru gynekologie, porodnictví a klinické imunologie.  V roce 1985 založila specializovanou Poradnu pro imunologii reprodukce, která soustřeďuje právě páry s poruchou plodnosti. V roce 2001 vytvořila k poradně i samostatné Laboratoře imunologie reprodukce, později akreditované, jejichž kvalitní vybavení bylo ekonomicky podpořeno četnými výzkumnými projekty. Její originální myšlenky a léčebné přístupy u imunologicky podmíněné neplodnosti jí získaly velmi brzy odborný respekt, zpočátku především v zahraničí. Doposud publikovala 441 odborných článků doma i v zahraničí.

MUDr. Petr Lošan (* 13. 3. 1973), vedoucí Genetiky, s.r.o. v Plzni
Narodil se jako první z jednovaječných dvojčat. Od roku 1997, po studiu na LF UK v Plzni, pracoval jako gynekolog a porodník ve Vojenské nemocnici v Plzni. Již během praxe v porodnici se seznamoval s vyšetřovacími metodami v genetické ambulanci a v genetické laboratoři.

—————————————————————–

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNeplodnost
Útok imunity, 2., aktualizované a doplněné vydání

Ulčová – Gallová, Zdenka, Lošan - Petr

Grada, 2013

Napsat komentář