Knižní tipy: Fantasy pro mládež i dospělé

vlkodlak
Dnešní knižní tipy zaměříme na příznivce  fantasy literatury. Draci, čarodějové, duchové, bájná stvoření, dobrodružství, neustálé zápolení dobra se zlem, to vše přináší vlastně jakési pokračováním dětských pohádek. Naplňuje lidskou potřebu snít…

První v naší nabídce je příběh čarodějné říše z pera uznávané australské autorky fantasy literatury, jejíž díla se stávají bestsellery po celém světě. Není divu, že její Trilogie o černém mágovi s názvem Sonea: Společenství čarodějů vychází v nakladatelství nakladatelství Zoner Press již po druhé.

Sonea: Společenství čarodějů
Trilogie o černém mágovi

Autor: Trudi Canavan
Počet stran: 384

Přečtěte si více o knize Sonea: Společenství čarodějů a prolistujte si i ukázku

Rok co rok se čarodějové ze Společenství vydávají očistit ulice Imardinu od tuláků, darebáků a různých jiných ničemů. Mistři magických oborů jsou přesvědčeni, že se jim nikdo a nic nedokáže postavit. Jenže to se mýlí. Když narazí na Soneu plnou zloby a zášti, stává se nejhorší noční můra Společenství skutečností. Někde v ulicích se volně pohybuje nevycvičená čarodějka. Je třeba ji najít a zneškodnit, a to rychle. Dřív, než se její síly nekontrolovaně uvolní a zahubí nejen ji, ale přivodí zkázu celého města.

 

Další tip je na knihu, v níž se prolíná náš skutečný svět a svět duchů. Určitě nadchne i dospívající mládež, vždyť hlavním hrdinou je jejich vrstevník, který se pouští do nerovného souboje se světelnými bytosti. Knihu Vymítač duchů, pokračování úspěšného titulu Lovec duchů, vydalo nakladatelství Fragment.

náhled obálky Vymítač duchůVymítač duchů
Světlo, které zabíjí

Autor: Derek Meister
Počet stran: 328

Přečtěte si více o knize Vymítač duchů a přečtěte si i ukázku

Mělo to být léto plné dobrodružství. Přesně tak si to naplánoval Ian se svým kamarádem. Při hledání Ianova nezvěstného dědy se ale ze spekulací stává šokující pravda. Světelné bytosti, které surově vraždí vše živé, opravdu existují a jsou jim v patách. Kdo jsou tito duchové? Je možné je zničit? Boj o život začíná…

 

Jistě stojí za pozornost i následující kniha fantasy povídek. Jde o patnáct vítězných povídek soutěže online magazínu MFantasy ilustrovaných deseti vítězi výtvarné soutěže. Milovníci tohoto typu literatury by určitě neměli váhat a knihu Dračí řád s podtitulem Času navzdory z nakladatelství Zoner Press by si měli pořídit!

Dračí řád
Času navzdory

Autor: kolektiv autorů
Počet stran: 194

Přečtěte si více o knize Dračí řád a prolistujte si ukázku

Pohádkový příběh, mrazivé napětí, trocha české historie nebo snad notná dávka humoru? Všechno v souboru Dračí řád – Času navzdory naleznete. A jako bonus povídku spisovatelky Karoliny Francové.

 

Jdou dohromady magické schopnosti a první láska? Určitě ano, jak dokazuje edice Říše temnot, jejíž třetí díl s názvem Černá magie vydává nakladatelství Fragment.

Říše temnot – Černá magie

Autor: J. L. Smith
Počet stran: 248

Přečtěte si více o knize Říše temnot – Černá magie nebo se podívejte na ukázku

 

Sestřenice Thea a Blaise ovládají magii, ale každá toto umění využívá jinak. Divoká Blaise svádí jen tak pro zábavu své spolužáky, aby je pomocí kouzel dováděla téměř k šílenství. Klidnější Thea se hned první den školy zamiluje do obyčejného chlapce a pokouší se ho získat pomocí bílé magie. Obě poruší zákony Říše temnot, a to se neodpouští. Zachrání se dívky pomocí zakázaných kouzel, nebo je čarování zničí? Co je Thea ochotná obětovat své lásce k člověku?

 

Mladé dívky dnes možná nesní o princi na bílém koni, ale spíše přemýšlí, jestli je zachrání jejich „anděl”. Ten, který se pohybuje v prostoru a čase a má nadpozemské vlastnosti. O tom, jaké by to mohlo být, vypráví čtvrtý díl série Říše temnot s názvem Tajemný anděl z nakladatelství Fragment.

Říše temnot – Tajemný anděl

Autor: J. L. Smith
Počet stran: 208

Přečtěte si více o knize Říše temnot – Tajemný anděl nebo nahlédněte do knihy díky ukázce

Šestnáctiletou Gillian zachrání před jistou smrtí podivný anděl. Stává se jejím strážcem a s jeho pomocí se dříve nevýrazná dívka stane atraktivní a populární. Vše je perfektní. Alespoň do chvíle, než začne tajemná bytost klást podivné požadavky. Co je zač tento anděl? A co ho přivedlo z onoho světa? Gillian a jejím blízkým hrozí nebezpečí. Jak bytost dostat zpátky tam, odkud přišla?

 

Zamlouvá se vám nějaká kniha z naší nabídky? Co si myslíte o světě fantasy literatury? Máte raději knihy s ilustracemi, nebo vás představa ilustrátorů při čtení spíše ruší?

Určete si vlastní cenu
a zkuste si výše uvedené knihy vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSonea: Společenství čarodějů
Trilogie o černém mágovi

Canavan, Trudi

Zoner Press, 2013

zobrazit info o knizeVymítač duchů
Světlo, které zabíjí

Meister, Derek

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeDračí řád
Času navzdory

Zoner Press, 2013

zobrazit info o knizeŘíše temnot - Černá magie

Smith, L. J.

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeŘíše temnot - Tajemný anděl

Smith, L. J.

Fragment, 2013

Napsat komentář