Dívka s ukradeným mobilem

láska
Má práci, která ji baví, věrné kamarádky a chystá se vzít si báječného muže. Je ale opravdu vše tak perfektní, jak se na prví pohled zdá?

Hlavní hrdinka se považuje za tu nejšťastnější ženu pod sluncem. Poppy Wattová má totiž před svatbou a bere si muže svých snů – Magnuse Tavishe. Vše je perfektní jen do té chvíle, kdy ztratí zásnubní prsten, jenž je dědictvím Magnusovy rodiny. Aby toho nebylo málo, ten samý den jí někdo ukradne mobil. Zrovna ve chvíli, kdy potřebuje být neustále s někým v kontaktu kvůli chystané svatbě. Pak se na ni ale usměje štěstí. V odpadkovém koši najde mobil, který tam jen tak někdo zahodil. Poppy si ho přivlastní a začne normálně používat. Přístroj má ale vlastníka Sama Roxtona, který se ho dožaduje zpátky. Poppy ale Sama přesvědčí, aby jí ho na chvilku půjčil. Sam nakonec na tuto možnost kývne, a tak si začnou navzájem zasahovat do života prostřednictvím elektronické komunikace.

Autorkou knihy Láska na zavolanou je Sophie Kinsella. Dílo vyšlo v České republice v nakladatelství BB/art na podzim roku 2012.
Spisovatelka je jednou z nejúspěšnějších autorek románů pro ženy na světě. Mezi její nejznámější dílo patří zajisté Báječný svět shopaholiků, který má několik pokračování a stalo se úspěšným po celém světě.

Sophie Kinsella v současné době žije v Londýně se svým manželem a třemi syny. Vlastním jménem se jmenuje Madeleine Wickhamová. Její sestra také píše a vydala již sedm románů. Mezi oblíbené knihy Sophie Kinselly patří Ema od Jane Austenové a Carrollova Alenka.

Poppy začne zkoumat Samovu korespondenci, aby přišla na to, proč je tak chladný. Tomu se to ale zdaleka nelíbí a pro změnu začne číst tu její. Poppy se snaží změnit pohled na život věčně nabručeného Sama. Ten se ji zase snaží naučit být více průbojnou. Pomocí sms tak postupně ovlivňují jeden druhého. Pomáhají si, škádlí, ale občas si lezou na nervy.

Nakonec ale najdou určitou rovnováhu a snaží se v pořádku přežít tuto nezvyklou situaci. Najednou přijde den, kdy musí Poppy vrátit mobil tam, kam patří. A zase se vrátit do svého poklidného života. Vše ale nebude tak jednoduché, a tak zažije ještě velké rozčarování, než bude zase moci v klidu spát.

Autorka je úžasnou vypravěčkou, díky které člověk zapomene na své problémy. Čtenář se do díla ponoří a nepřestane číst dokud se nedozví, jak to nakonec všechno dopadne. Líbí se mi, že Kinsella umí být vtipná, ale i vážná, když to příběh žádá. Svého čtenáře umí okouzlit a napínat do poslední chvíle. Má všechno, co má mít správná spisovatelka, a já jsem moc ráda, že mohu její díla číst. Vždy se u nich báječně bavím a odpočinu si.

Dílo sice patří mezi druh literatury, který není společností moc uznáván, ale myslím si, že Sophie Kinsella umí víc než jen napsat klasický příběh s happyendem. Umí člověka svým dílem povzbudit, pobavit. Donutí svého čtenáře, aby se do jejího fikčního světa ponořil a uvěřil jí. A to se jí zatím daří.

Doporučuji všem ženám, které si rády přečtou příběh o lásce. Věřím, že nebudou zklamné a užijí si jeho čtení stejně jako já.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLáska na zavolanou

Sophie Kinsella

BB/art, 2012