Jak na sebedůvěru

Main_careers
Marně čekáte na povýšení, i když jste nejvýkonnějším členem firmy? Nedaří se vám motivovat své podřízené k lepším výsledkům? Máte skvělé nápady, ale nedokážete je v práci realizovat? Možná si jenom málo věříte.

Strach z komunikace, nezvládání úkolů, odvádění polovičaté práce, nevyužívání vlastního potenciálu, to všechno jsou projevy nízkého sebevědomí. Zrovna tak mezi ně ale patří i výbuchy hněvu, potřeba mít vždy pravdu, poučování a perfekcionismus. Jak tedy vypadá člověk, který si věří? Dovede realisticky posoudit své schopnosti, je si vědom svých předností i nedostatků, odvádí práci nejlépe, jak dovede, a v případě nezdaru nepropadá zoufalství, ale bohatší o cenné zkušenosti čelí novým výzvám. Zdravě sebevědomí lidé bývají úspěšní v osobním i profesním životě a snáze dosahují naplnění svých snů. Pokud se i vy chcete takovým člověkem stát, je pro vás kniha Sebedůvěra v práci to pravé.

Uznávaná britská psycholožka Ros Taylor se v ní soustředí především na to, jak sebevědomí využívat na pracovišti, zdůrazňuje však, že pozitivní přístup a reálné hodnocení vlastních možností kladně ovlivní i všechny ostatní oblasti života. Kniha tedy není vhodná jen pro ty, kteří touží po kariérním růstu, ale pro všechny, které strach a pocity nedostatečnosti brzdí na cestě za jejich sny a osobním rozvojem.

Na rozdíl od mnoha jiných podobně zaměřených publikací nabízí kniha, která vyšla v nakladatelství Grada, opravdu pestrou nabídku cest k získání sebedůvěry. Autorka popisuje teorie několika slavných i méně známých psychologů, kombinuje je se svými poznatky a zkušenostmi a dochází tak k mnoha novým závěrům. Zaměřuje se především na vzorce chování, způsoby, jak se s nimi vypořádat, a nejrůznější teorie osobnosti. Pomocí testů pomáhá čtenáři odhalit jeho osobnostní profil a ukazuje, že každý, bez ohledu na temperament či způsob myšlení, může dosáhnout úspěchu, pokud využije své silné stránky a vyrovná se se svými slabinami.

Kromě důkladného teoretického základu autorka nabízí také mnoho praktických rad, které čtenáři pomohou v sobě den po dni budovat vědomí vlastní důležitosti, schopnosti a kvality. A neukazuje pouze způsoby, jak sebevědomí posilovat, ale také jak si jej udržet i v situacích, které jej mohou vážně ohrožovat. Vedle toho také radí, jak zlepšit komunikační a prezentační dovednosti a působit tak příjemně a sebevědomě i ve chvílích pochybností o sobě samém.

Kniha proto může být inspirující nejen pro ty, kdo touží po pracovním úspěchu, ale také pro každého, kdo hledá cestu, jak pochopit a plně využít své schopnosti, zbavit se strachu a získat opravdu pozitivní vztah k sobě samému.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSebedůvěra v práci
Jak ji získat a posilovat

Taylor, Ros

Grada, 2012

Napsat komentář